Bouwkundige keuring Westerland

Direct bouwkeuring aanvragen

Ben je van plan een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Westerland regelen is dan vaak geen gek idee. Door middel van deze analyse krijg je op hoofdlijnen een beeld van de technische kwaliteit van de woning en inzage in de kosten om het object in goede staat te brengen. Met die kennis sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Hieronder tref je uitgebreide info over de verschillende keuringen die er zijn, de prijzen en verschaffen we de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Westerland.

 • Inzicht in de staat van een woning met een bouwkundige keuring.
 • Een bouwkundig inspecteur in Westerland inspecteert de woning op een objectieve en deskundige manier.
 • De expert kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals bijvoorbeeld de staat van ramen, deuren en kozijnen en en de CV-ketel en/of HR-ketel.
 • In het bouwkundig rapport lees je een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Met deze documenten heb je een duidelijk beeld van de gesteldheid van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Bij een hypotheek met NHG moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €325 en €405.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Westerland afspreken

Behoefte aan een indicatie van de staat (en gebreken) van een woonobject of van een potentiële woning om aan te kopen? Overweeg dan een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het betreft een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Middels deze analyse kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. Er wordt gekeken naar o.a. de kozijnen en en de CV-ketel en/of HR-ketel. Daarbij kom je er achter welke investeringen nodig zijn om mogelijke gebreken op te lossen. Eveneens krijg je meer inzicht in het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Er is een vrije keuze voor een deskundige die deze keuringen kan uitvoeren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Je kunt terecht bij een bouwinspecteur, een architect, een aannemingsbedrijf of taxateur in Westerland.

Een extra voordelige bouwkeuring in april 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Kijk dan eens naar de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij de analyse van het huis geeft de bouwkundig ingenieur een mondelinge toelichting van de bouwkundige onderdelen. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een actuele taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit bespaart veel geld. Op deze website lees je ook aanvullende gegevens over Prijzen bouwkundige keuring.

Bouwkundig advies inwinnen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Westerland

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Om te beginnen moet je een specialist zoeken die de technische keuring gaat doen. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Er zijn een aantal architecten, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Westerland (regio).

 2. De inspectie van de woning

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de huidige eigenaar en/of wellicht een makelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwspecialist bekijkt alles maar verplaatst geen inboedel en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. Deze persoon neemt altijd spullen mee zoals een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Resultaten bespreking

  In aansluiting op de woninganalyse vertelt de bouwkundige zijn waarnemingen. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Op basis van de keuring komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. In deze documentatie lees je alle opvallende zaken en de waarnemingen en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Daarnaast bekijk je hier een overzicht van de herstelkostenom het woonobject te herstellen en/of renoveren.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Dan kun je beginnen met je openingsbod. Maak bij de onderhandeling gebruik van het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Wacht je nog op de uitkomsten? Vergeet ze dan niet op te nemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De gemiddelde kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €335 en €475. De prijs hangt af van diverse variabelen. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) zijn de belangrijkste. Ook de plek van de woning beïnvloedt de prijs in verband met de reiskosten. Verder komen we verschillen tegen tussen de verschillende adviesbureaus. Let vooral op de snelheid, hoe uitgebreid de rapportage is en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit zie je uiteindelijk ook terug in het totale tarief. In het bijgaande overzicht vergelijk je de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Westerland.

Type huis Netto woonoppervlaktePrijsindicatie
Etagewoning91 m2275 – €330
Tussenwoning122 m2€360 – €385
Hoekhuis136 m2€425 – €435
2-onder-1 kap158 m2€465 – €480
Landhuis180 m2€505 – €550
Opsomming met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport april 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Bekijk en vergelijk betrouwbare bouwkundigen in de regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Onderwerpen die je zeker moet meewegen wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de prijzen, wachttijd, en welke instrumenten worden er gebruikt. In het volgende schema bekijk je contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Westerland die wellicht beschikbaar zijn voor het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of bekijk adviesbureaus in Hippolytushoef, Middenmeer, Slootdorp, Kreileroord en Wieringerwerf.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-westerland-1778

Aankoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. D.m.v. een aankoopkeuring in Westerland bekijkt een neutrale specialist de woning. Slim, zo weet je snel meer over wat de status van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het woonobject.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

verkoopkeuring voor een woonobject

Met een verkoopkeuring bedoelen we een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een bestaande woning die binnenkort op de markt komt. Zo geef je de andere partij inzicht in de staat van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als huiseigenaar ben je wettelijk verplicht om de koper goed te informeren aangaande onderhoudstoestand van de woning.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Door te kiezen voor een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. Een bouwkundige controleert alle opleverpunten en weet hoe het zit met regels en richtlijnen in de bouw. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • De tarieven liggen tussen de €100 en €220.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. Daarbij geeft het inzicht in de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om eventuele gebreken te herstellen.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland komt doorgaans ter sprake in situaties wanneer je een nieuwe woning gaat kopen. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op verborgen gebreken. Aan de hand van de woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Meestal worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Het is aan te raden dit te doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Westerland). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Door middel van dit rapport is de prijs die je wilt betalen realistischer, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Het nadeel is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
Een meeloopkeuring betekent een woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Begeleid door de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Hollands Kroon wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen aangaande onderhoudstoestand van de woning. Eventuele problemen worden dan direct gesignaleerd. De bouwkundige noemt ook een prijsindicatie om deze problemen te verhelpen. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is dat het stukken goedkoper is en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie