Bouwkundige keuring Den Helder

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een woning kopen? Een bouwkundige keuring in Den Helder regelen kan veel onzekerheid wegnemen. Door deze keuring krijg je op hoofdlijnen een beeld van de huidige staat van het huis en krijg je duidelijkheid over de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Op die manier sta je sterker in de onderhandelingen. Hieronder verzamelen wij uitgebreide informatie over hoe je een keuring aanvraagt, een prijsvergelijking en bekijk je de gegevens van bouwkundig adviseurs in Den Helder.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring van een woonobject.
 • Een bouwkundig inspecteur in Den Helder inspecteert de woning op een groot aantal onderdelen.
 • Deze persoon kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals de sanitaire voorzieningen en en de onderhoudsstaat van de keuken.
 • In het bouwkundig rapport vind je alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven inclusief een kostenplaatje.
 • Door deze inspectie zijn er voor jou geen verrassingen meer omtrent de toestand van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €350 en €470.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Den Helder laten uitvoeren

Heel snel een indicatie van de bouwtechnische staat van een woonhuis of van een woning die te koop staat? Dan heb je behoefte aan een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Door deze keuring weet je precies welke gebreken de woning heeft. De inspecteur bekijkt o.a. het dak, dakpannen of er sprake is van vocht in de woning. Zo wordt het overzichtelijk welke kosten er gemaakt moeten worden om de geconstateerde issues op te pakken. Ook krijg je meer inzicht in het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Er is een vrije keuze voor een deskundige die het woonobject gaat inspecteren. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Bedrijven zoals een bouwkundig adviesbureau, architectenbureau, een bouwbedrijf of taxateur in Den Helder.

Een extra voordelige bouwkeuring in juli 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Kies dan voor een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij de bezichtiging van het gebouw geeft de bouwkundige een mondeling verslag van de bouwkundige problemen. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Plan het dan tegelijk in met een complete taxatie en/of een energielabel onderzoek. Je kunt zo veel geld besparen. Op ons portaal bekijk je ook nuttige toelichtingen over Prijzen bouwkundige keuring.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Den Helder

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Om te beginnen neem je contact op met een specialist die het huis gaat inspecteren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt kiezen uit verschillende architecten, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Den Helder (en de nabije regio).

 2. Woninginspectie

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de verkopende partij en / of wellicht een makelaar loop je hele woning door. De inspecteur checkt alles maar verplaatst niks en schroeft niets open. Hij of zij kan gebruik maken van thermografische camera en een ladder.

 3. Conclusies doorspreken

  Meteen na de keuring komt de bouwkundige over de brug met zijn beoordeling. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Op basis van de inspectie komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. In het verslag vind je een overzicht van de bevindingen en eventuele gebreken. Ook krijg je ook inzage in een overzicht met de kosten om het gebouw in orde te maken.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Op dat moment kun je met zekerheid een openingsbod doen. Hierbij houdt je rekening met de aangetoonde gebreken. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De kosten van een bouwrapport variëren rond de €330 en €415. De prijs wordt vastgesteld op basis van verschillendepunten. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de woonplaats heeft zijn weerslag op de prijs (met het oog op reiskosten). Ook komen we verschillen tegen tussen de grote en kleine spelers. Belangrijke punten zijn levertermijn, hoe uitgebreid de rapportage is en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit heeft allemaal invloed op de definitieve prijs. In de bijgaande tabel bieden wij de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Den Helder.

Type woningNetto woonoppervlakteGemiddelde onkosten
Bovenwoning95 m2280 – €305
Tussenwoning111 m2€350 – €380
Kopwoning147 m2€425 – €445
2-onder-1 kap168 m2€460 – €485
Villa191 m2€530 – €555
Opsomming met kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk tarieven van betrouwbare bouwkundigen bij jou in de buurt

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Aspecten die je moet afwegen bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de prijsverwachting, de snelheid, en welke instrumenten worden er gebruikt. In de lijst hierna verstrekken we de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Den Helder die wellicht beschikbaar zijn voor het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of overweeg adviesbureaus in Hollands Kroon, Schagen, Langedijk, Opmeer en Heerhugowaard.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-den-helder-1784

Wat is het belang van een aankoopkeuring?

Als je een mooie woning hebt gezien kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Met een aankoopkeuring in Den Helder analyseert een objectieve deskundige het huis. Niet onverstandig, zo ontvang je betrouwbare details over wat de conditie van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Via een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over de woning die je op het oog hebt.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Pluspunten van de verkoopkeuring

Met een verkoopkeuring bedoelen we een inspectie van een pand die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Op basis daarvan verschaf je potentiële kopers inzicht in de gebreken van de woning. Je bent 100% transparant en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als woningbezitter heb je de plicht om de koper te informeren over de onderhoudssituatie van het huis.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Door gebruik te maken van een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwadviseur loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en weet hoe het zit met de geldende normen en regels in de bouwwereld. De bouwkundige staat aan jouw kant en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €110 en €250.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een onderzoek naar de algehele staat van een woning. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van een woning te achterhalen. Daarbij geeft het inzicht in de noodzakelijke investeringen om onderhoud en reparaties uit te voeren.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland is relevant zodra jij een nieuwe woning gaat kopen. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op achterstallig onderhoud. Door te kiezen voor een woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Dikwijls wordt het pas in gang gezet op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Ook worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Het is aan te raden dit te doen voor je een bod doet (via een makelaar in Den Helder). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Op basis van het rapport zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, wat je ook goed kunt beargumenteren. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Waar je op moet letten is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Samen met de bouwkundige uit de gemeente Den Helder wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door aangaande de staat van het huis. Eventuele gebreken worden direct aangegeven. De specialist verstrekt ook een kleine calculatie aangaande noodzakelijk herstelwerk. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is het gunstige tarief en de vlugge oplevertermijn.

 • Bouwkundige keuring Julianadorp
 • Bouwkundige keuring Huisduinen
 • Plaats een reactie