Bouwkundige keuring Hippolytushoef

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in Hippolytushoef laten doen is heel erg verstandig. Middels deze inspectie krijg je een concreet beeld van de de onderhoudssituatieen inzage in de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Zo worden de onderhandelingen transparanter. Via bouwkeuringexpert.nl tref je actuele informatie over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de investeringen en tref je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Hippolytushoef.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • Een bouwkundig inspecteur in Hippolytushoef analyseert het huis op een objectieve en deskundige manier.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals de plafonds en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met de informatie en conclusies van de inspecteur incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Zo krijg je een goed beeld van de de gesteldheid van de woning die je op het oog hebt.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €295 en €480.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Hippolytushoef regelen

Direct een indicatie van de staat (en gebreken) van jouw eigen woning of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Bekijk dan de optie voor een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Dankzij deze analyse kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. Denk aan het metselwerk en en of er lekkages zijn. Hiermee krijg je een overzicht van wat de financiële consequenties zijn om de geconstateerde issues op te pakken. Ook krijg je meer helderheid over het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die deze keuringen kan uitvoeren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Ondernemingen als o.a. een bouwkundig ingenieur, architectenbureau, een aannemingsbedrijf of taxateur in Hippolytushoef.

Een extra voordelige bouwkeuring in februari 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Laat je informeren over een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Tijdens het onderzoek van het huis geeft de bouwkundig expert gelijk mondeling zijn bevindingen door van de staat en gebreken. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Plan dan ook meteen een complete taxatie en/of energielabel check. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Via onze vergelijker tref je ook praktische gegevens over FAQ.

Bouwkundig advies inwinnen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Hippolytushoef

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Selecteer een bouwkundige

  Om te starten heb je een expert nodig die de woning gaat onderzoeken. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je hebt de keuze uit allerlei architecten, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Hippolytushoef en omgeving.

 2. De inspectie van de woning

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de verkopende partij en / of de makelaar wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De inspecteur loopt alles na maar verplaatst geen huisraad en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. De ingenieur heeft hiervoor o.a. een ladder of een vochtmeter.

 3. Bespreken van de resultaten

  Na afronding van het onderzoek beschrijft de bouwkundigezijn bevindingen. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Met alle bevindingen van het woningonderzoek wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. In dit stuk tref je een samenvatting van de waarnemingen en de geconstateerde gebreken. Bijgevoegd staat in het document een kostenindicatie om het woonhuis weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Bereken de woningwaarde

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Op dat moment kun je met zekerheid een openingsbod doen. Hierbij houdt je rekening met de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Je kunt de resultaten opnemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport variëren rond de €340 en €430. De prijs wordt bepaald door diverse punten. De oppervlakte en de inhoud van de woning zijn de belangrijkste. Ook waar de woning gelegen is is van invloed op de prijs door de te verwachten reiskosten. Bovendien zit er veel verschil tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Bekijk vooral goed wachttijd, welke instrumenten er gebruikt worden en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Al deze punten kunnen invloed hebben op het kostenplaatje. In de tabel hieronder vergelijk je de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Hippolytushoef.

Type huis WoonoppervlakGeschatte kosten
Studio81 m2290 – €305
Rijtjeshuis116 m2€340 – €365
Kopwoning139 m2€415 – €440
Twee onder één kap170 m2€450 – €485
Landhuis188 m2€515 – €550
Tabel met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport februari 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Vergelijk professionele bouwkundigen werkzaam in de regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Onderwerpen die je zeker moet meewegen wanneer je een inspecteur kiest: de prijsindicatie, de levertijd, en welke instrumenten worden er gebruikt. In de lijst hierna faciliteren we adressen van bouwkundig adviesbureaus in Hippolytushoef die potentieel hun service kunnen verlenen bij een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Middenmeer, Slootdorp, Kreileroord, Wieringerwerf en Haringhuizen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-hippolytushoef-1778

Aankoopkeuring uit laten voeren

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Door middel van een aankoopkeuring in Hippolytushoef bekijkt een onafhankelijk partij het huis. Verstandig, want zo weet je precies wat de gesteldheid van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Regel online een verkoopkeuring

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een uitgebreide en deskundige keuring van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat je te koop wilt aanbieden. Op die manier geef je de kopende partij inzicht in onderhoudstoestand van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je wekt daarmee vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als eigenaar van een huis is het wettelijk je plicht de koper goed te informeren aangaande de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Middels een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig specialist bekijkt alle opleverpunten en kan je alles vertellen over bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De bouwspecialist is objectief en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • De tarieven liggen tussen de €115 en €200.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. Je krijgt nadere toelichting over de noodzakelijke investeringen om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland laat je meestal uitvoeren als je een ander huis gaat aanschaffen. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van onderhoud problematiek. Met deze woningkeuring weet je wat je koopt. Dikwijls wordt het pas in gang gezet zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Daarbij worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Wij adviseren om dit te doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Hippolytushoef). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Door middel van dit rapport is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Het nadeel is dat het rapport tijd en geld kost, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Tegelijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Hollands Kroon loop je hele woning door. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door over onderhoudstoestand van de woning. Potentiële noodzakelijke onderhoudspunten worden dan direct gesignaleerd. De deskundige biedt ook een kostenoverzicht voor de herstelwerkzaamheden. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is het gunstige tarief en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie