Bouwkundige keuring Den Oever

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een woning kopen? Een bouwkundige keuring in Den Oever inplannen is dan zeer verstandig. Door middel van deze analyse krijg je op hoofdlijnen een beeld van de bouwkundige staat van de woning en krijg je meer inzicht in de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Op die manier worden de onderhandelingen transparanter. Op ons woonplatform verzamelen wij nuttige informatie over de verschillende keuringen die er zijn, de prijzen en tref je een overzicht met bouwkundig adviseurs in Den Oever.

 • Bij een bouwkundige keuring wordt een huis grondig onderzocht.
 • Je bouwkundig inspecteur in Den Oever inspecteert de woning op een groot aantal onderdelen.
 • Deze persoon kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals o.a. de staat van ramen, deuren en kozijnen en en de staat van de elektrische installatie.
 • In het bouwkundig rapport lees je alle bevindingen van de deskundige inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Met deze documenten krijg je een concreet beeld van de de onderhoudsstatus van de woning die je op het oog hebt.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €345 en €455.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Den Oever uitvoeren

Wil je snel een onderzoek laten doen naar de staat en de waarde van een woonobject of van een andere woning die je op het oog hebt? Bekijk dan de optie voor een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het betreft een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Via deze keuring zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. De inspecteur bekijkt o.a. de staat van ramen, deuren en kozijnen en en de staat van eventuele schuren en garages. Zo weet je welke kosten noodzakelijk zijn om de problemen aan te pakken. Eveneens krijg je een idee van het toekomstig onderhoud. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die de woning komt inspecteren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundige, een architect, een lokale aannemer of taxateur in Den Oever.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in juli 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Bekijk de mogelijkheden van een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Tijdens het onderzoek van het woonhuis geeft de bouwkundig expert een mondelinge toelichting over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Je kunt het dan ook combineren met een woningtaxatie en/of energielabel check. Je kunt zo veel geld besparen. Op ons informatieplatform lees je ook handige toelichtingen over Bouwtechnisch rapport.

Bouwkundig advies inwinnen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Den Oever

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige kiezen

  Allereerst neem je contact op met een specialist die de woning gaat opnemen. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt kiezen uit uiteenlopende architecten, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Den Oever (en in de buurt).

 2. De analyse en keuring

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de verkopende partij en/of de verkoopmakelaar loop je hele woning door. De deskundige onderzoekt alles maar verplaatst geen huisraad en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. De specialist gebruikt o.a. een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Doorspreken conclusies

  Na afronding van de inspectie omschrijft de bouwkundige zijn waarnemingen. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Op basis van het onderzoek komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. In deze documentatie tref je een samenvatting van de bouwkundige staat van de woning en de geconstateerde gebreken. Bovendien krijg je ook inzage in een schatting van de onkosten om het verblijf weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Een bod uitbrengen

  Is de uitkomst positief? Op dat moment kunnen de biedingen op de woning beginnen. Maak hierbij gebruik van de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Laat dit dan opnemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De huidige kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €330 en €410. De prijs bestaat uit verschillende punten. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) zijn de belangrijkste. Ook de plek van de woning heeft invloed (met het oog op reiskosten). Tevens komen we verschillen tegen tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Zaken waar je op moet letten zijn hoe snel de keuring kan plaatsvinden, de instrumenten die de expert gebruikt en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit alles bij elkaar bepaalt de totaalprijs. In het bijgesloten overzicht bekijk je de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Den Oever.

Soort huisAantal m2Prijsindicatie
Etagewoning95 m2€295 – €325
Tussenwoning113 m2€350 – €385
Hoekhuis125 m2€425 – €450
Twee onder één kap154 m2€460 – €480
Villa175 m2€525 – €550
Schema met de actuele kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Vind gespecialiseerde bouwkundigen in jouw woonplaats

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Onderdelen waar je oog op moet houden wanneer je een inspecteur kiest: de tarieven, de snelheid, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In het schema hieronder verstrekken we adressen van bouwkundig adviesbureaus in Den Oever die je mogelijk kunnen helpen met een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Westerland, Hippolytushoef, Middenmeer, Slootdorp en Kreileroord.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-den-oever-1779

Wat is een aankoopkeuring?

Wanneer je een woning op het oog hebt ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Middels een aankoopkeuring in Den Oever bekijkt een onafhankelijk bouwkundig ingenieur het huis. Verstandig, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de status van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Met behulp van een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

verkoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Een verkoopkeuring betekent: een uitgebreide en deskundige keuring van een pand dat jij wil verhuren. Zo verschaf je potentiële kopers inzicht in de bouwkundige staat van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als woningeigenaar is het verplicht om kopers gedegen te informeren inzake de staat van het huis.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Wat is precies een opleveringskeuring?

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Middels een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwinspecteur controleert alle opleverpunten en weet precies hoe het zit met de regels en normen in de bouw. Hij of zij komt op voor jouw belangen en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €125 en €220.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Waarom een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van een woning in kaart te brengen. De inspecteer berekent ook de noodzakelijke investeringen om het woonobject in goede staat te brengen.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
De bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland laat je meestal uitvoeren als je een ander huis gaat aanschaffen. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak verborgen gebreken. Door gebruik te maken van de woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Vaak wordt dit gedaan als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Dikwijls worden de uitslagen van de keuring in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Het is aan te raden dit te doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Den Oever). Mankeert er het nodige aan de woning? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Het nadeel is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring is een simpelere bouwtechnische schouw zonder rapport. Gezamenlijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Hollands Kroon loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen over onderhoudstoestand van de woning. Potentiële acute situaties worden meteen aangestipt. De ingenieur weet vaak een richtprijs voor de herstelwerkzaamheden. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie