Bouwkundige keuring Oisterwijk

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in Oisterwijk inplannen kan veel onzekerheid wegnemen. Middels deze inspectie zal je veel inzicht krijgen over de de gebreken van een woning en kom je achter de herstelkosten op korte- en lange termijn. Door deze inzichten worden de onderhandelingen transparanter. Door gebruik te maken van deze site bekijk je aanvullende informatie over hoe je een keuring aanvraagt, de onkosten en bieden we de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Oisterwijk.

 • De bouwkundige keuring biedt informatie over onderhoud en problemen bij een woning.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Oisterwijk bekijkt de woning objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • Hij of zij kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals onder andere de meterkast en en de staat van eventuele schuren en garages.
 • In het bouwkundig rapport lees je alles wat je moet weten over de staat van de woning incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Met deze documenten krijg je een idee van de de conditie van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan is een keuring soms verplicht.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €330 en €405.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Oisterwijk laten uitvoeren

Heel snel een analyse van de staat en de waarde van een woonhuis of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Bekijk dan de optie voor een voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Aan de hand van deze analyse kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. Denk aan de kozijnen en of er houtrot is. Tevens achterhaal je welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Eveneens krijg je een idee van het onderhoud voor de lange termijn. Jij beslist zelf welk bedrijf het woonobject gaat inspecteren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig ingenieur, een architect, een bouwpartij of taxateur in Oisterwijk.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in mei 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Kies dan voor een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij het doorlopen van het woonhuis geeft de bouwkundige direct live mondeling uitleg over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een complete taxatie of een energielabel aanvraag. Dit scheelt veel geld. Op ons informatieplatform vind je ook meer toelichtingen over Vragen over bouwkundige keuringen.

Bouwkundig advies inwinnen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Oisterwijk

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige kiezen

  Allereerst moet je een specialist zoeken die de woning gaat opnemen. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je hebt de keuze uit een aantal architecten, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Oisterwijk (regio).

 2. Het onderzoek van de woning

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de verkoper en/of de aan- of verkoopmakelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwspecialist loopt alles na maar verplaatst niets en schroeft ook niks open. De expert beschikt doorgaans over een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Bespreken van de resultaten

  Meteen na de wooninspectie beschrijft de bouwkundigezijn oordeel. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Aan de hand van de keuring wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. In dit stuk vind je een overzicht van de observaties en achterstallige onderhoudspunten. Als bijlage vind je hier een overzicht met de kosten om het gebouw te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Woningwaarde bepalen

  Is de uitkomst positief? Op dat moment kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Vergeet ze dan niet op te nemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning schommelen tussen de €275 en €385. De totale prijs wordt vastgesteld op basis van een aantal facetten. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 vormen voornamelijk de prijs. Ook de woonplaats heeft invloed omdat er soms reiskosten worden berekend. Tevens zitten er forse prijsverschillen tussen de verschillende adviesbureaus. Overweeg factoren zoals wachttijd, de volledigheid van het rapport en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de pakketprijs. In de onderstaande tabel verstrekken we de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Oisterwijk.

Type huis Netto woonoppervlakteGemiddelde onkosten
Appartement98 m2290 – €330
Tussenwoning104 m2€355 – €375
Hoekpand139 m2€410 – €445
Geschakelde woning161 m2€450 – €500
Herenhuis183 m2€520 – €560
Samenvatting met de tarieven van een bouwkundig rapport mei 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Vergelijk tarieven van professionele bouwkundigen in de regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Onderdelen waar je oog op moet houden bij het keuzeproces voor een inspecteur: een inschatting van de kosten, de snelheid, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In het volgende schema tref je contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Oisterwijk die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Goirle, Tilburg, Geertruidenberg, Drimmelen en Oosterhout.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-oisterwijk-5062

Waarom een aankoopkeuring?

Als je een woning gaat kopen kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Oisterwijk controleert een onafhankelijk bouwkundig ingenieur het gebouw. Niet zo gek, want op deze manier weet je exact wat de staat van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Via een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Tips en informatie over de verkoopkeuring

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een professionele en erkende analyse een pand dat je wilt verkopen. Op basis daarvan bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de actuele staat waarin de woning verkeert. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt ben je wettelijk verplicht om de potentiële koper goed te informeren aangaande de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Door gebruik te maken van een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig adviseur loopt de hele woning door (opleverpunten) en kent de bouwprocedures en geldende normen. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €100 en €235.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een onafhankelijke visuele keuring van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van het huis inzichtelijk te maken. Je krijgt nadere toelichting over de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om het woonobject in goede staat te brengen.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant komt in beeld in het geval je een woning op het oog hebt. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op verborgen gebreken. Door middel van deze woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Eveneens worden de uitslagen van de keuring in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Dit wordt doorgaans gedaan voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Oisterwijk). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Met het rapport in je broekzak kan je dan een passend bod doen, wat je ook goed kunt onderbouwen. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Het jammere is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
De meeloopkeuring is een simpelere technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Samen met de bouwkundig adviseur uit de gemeente Oisterwijk loop je hele woning door. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen m.b.t. onderhoudstoestand van de woning. Eventuele problemen worden meteen aangestipt. De bouwkundige weet vaak een richtprijs voor de herstelwerkzaamheden. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de betaalbaarheid en de snelheid.

 • Bouwkundige keuring Heukelom
 • Bouwkundige keuring Moergestel
 • Plaats een reactie