Bouwkundige keuring Julianadorp

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Julianadorp regelen kan veel onzekerheid wegnemen. Met behulp van de inspecteur krijg je een goed beeld van de bouwkundige staat van de woning en krijg je een beeld van de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Met die kennis sta je sterker in de onderhandelingen. Op onze vergelijkingssite kan je aan de slag met uitgebreide informatie over hoe je een keuring aanvraagt, de financiële aspecten en bieden we een schema met bouwkundig adviseurs in Julianadorp.

 • Bij een bouwkundige keuring wordt een huis grondig onderzocht.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Julianadorp bekijkt de woning op heel veel verschillende aspecten.
 • Hij of zij kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals o.a. de sanitaire voorzieningen en en de toepassingen van isolatie.
 • In het bouwkundig rapport tref je de informatie en conclusies van de inspecteur inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Op basis van deze analyse wordt je een duidelijk beeld verschaft van de de actuele situatie en staat van de woning die je op het oog hebt.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €325 en €465.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Julianadorp uitvoeren

Behoefte aan een indicatie van de algehele staat van je woning of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Kies dan voor een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Aan de hand van deze analyse weet je precies welke gebreken de woning heeft. Denk aan het dak, dakpannen en de staat van de CV-ketel. Tevens achterhaal je welke kosten er gemaakt dienen te worden om mogelijke gebreken op te lossen. Ook krijg je een idee van het toekomstig onderhoud. Jij beslist zelf welk bedrijf de keuring uitvoert. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Denk aan een bouwkundig ingenieur, een architect, een bouwpartij of taxateur in Julianadorp.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in juli 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Kies dan voor een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Tijdens het onderzoek van het huis geeft de bouwkundig inspecteur een mondelinge toelichting van de bouwkundige problemen. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of de energieprestaties? Regel ook direct een complete taxatie en/of een energielabel onderzoek. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op ons portaal tref je ook praktische uitleg over Voordeligste bouwkundig rapport.

Bouwtechnische keuring nodig?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Julianadorp

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Allereerst zoek je een expert die de keuring gaat uitvoeren. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je kunt kiezen uit een aantal architectenbureaus, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Julianadorp (en de regio).

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de verkoper en/of de aan- of verkoopmakelaar loop je hele woning door. De deskundige doorzoekt alles maar verplaatst niks en schroeft niets open. De inspecteur gebruikt o.a. een ladder of een vochtmeter.

 3. Doorspreken resultaten

  Na het woningonderzoek vertelt de bouwkundige zijn oordeel. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Op basis van de keuring krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. In dit stuk tref je een samenvatting van de observaties en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Daarnaast bekijk je hier een kostenoverzicht om de woning weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Dan kun je met zekerheid een openingsbod doen. Je kunt je bod verder toelichten met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Wacht je nog op de uitkomsten? Zorg dan dat je dit opneemt in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De kosten van een bouwrapport variëren rond de €310 en €485. De prijs hangt af van een aantal punten. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de woonplaats heeft een effect op de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Verder zitten er forse prijsverschillen tussen de grote en kleine spelers. Bekijk vooral goed de oplevertermijn, welke instrumenten er gebruikt worden en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Al deze punten kunnen invloed hebben op de definitieve prijs. In het overzicht hieronder berekenen we de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Julianadorp.

Soort woningAantal m2Prijsindicatie
Bovenwoning90 m2€280 – €310
Rijwoning111 m2€340 – €385
Hoekpand144 m2€405 – €435
Geschakelde woning175 m2€460 – €490
Vrijstaand197 m2€520 – €545
Overzichtmet een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Vergelijk gespecialiseerde bouwkundigen bij jou in de buurt

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Dingen die je moet afwegen wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de geschatte kosten, de levertijd, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In het volgende schema tref je de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Julianadorp die wellicht hulp kunnen bieden bij het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of bekijk adviesbureaus in Den Oever, Westerland, Hippolytushoef, Middenmeer en Slootdorp.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-julianadorp-1788

Kiezen voor een aankoopkeuring

Wanneer je een woning op het oog hebt is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Aan de hand van een aankoopkeuring in Julianadorp onderzoekt een neutrale partij de potentiële woning. Een uitkomst, zo ontvang je betrouwbare details over wat de huidige staat van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Met behulp van een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Advies over de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring houdt in: een uitgebreide en deskundige keuring van een bestaande woning dat je te koop wilt aanbieden. Middels dit rapport verschaf je potentiële kopers inzicht in de staat van de woning. Jij komt hiermee serieus over en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als woningverkoper ben je wettelijk verplicht om kopers op de hoogte te brengen van de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Dankzij een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwinspecteur loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en weet veel van de regels en normen in de bouw. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • De prijzen liggen tussen de €120 en €225.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van het huis inzichtelijk te maken. Je krijgt nadere toelichting over de herstelkosten die nodig zijn om de woning in goede staat te brengen.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland laat je meestal uitvoeren in situaties wanneer je een woning op het oog hebt. Vooral bij oudere woningen heb je kans op meerdere probleemgebieden. Dankzij zo’n woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Meestal wordt de keuring uitgevoerd wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Tevens worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Het is aan te raden dit te doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Julianadorp). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Door middel van dit rapport kan je dan een lager bod uitbrengen, wat je ook goed kunt onderbouwen. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Het nadeel is dat het rapport tijd en geld kost, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Gezamenlijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Den Helder bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen gerelateerd aan de gebreken van de woning. Potentiële gebreken komen meteen aan het licht. De bouwkundige verstrekt ook een kleine calculatie om de onderhoudspunten te verbeteren. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie