Bouwkundige keuring Liessel

Direct bouwkeuring aanvragen

Ben je van plan een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Liessel laten doen kan veel onzekerheid wegnemen. Zo krijg je een beeld van de de herstelwerkzaamheden die eventueel uitgevoerd moeten worden en kom je achter de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Met deze informatie kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Op deze pagina tref je aanvullende informatie over de verschillende keuringen, de investeringen en tref je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Liessel.

 • bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring om de staat van de woning in kaart te brengen.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Liessel benadert de woning grondig op vele punten.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals o.a. het dak, pannen, dakbeschot en en of er asbest aanwezig is.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alle documentatie en analyses met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Zo weet je alles over de status van de woning die je op het oog hebt.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €310 en €390.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Liessel laten uitvoeren

Wil jij meteen een onderzoek laten doen naar de huidige staat van een gebouw of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Dan heb je behoefte aan een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het betreft een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Door deze analyse weet je wat de eventuele gebreken zijn. Je kunt denken aan de puien en kozijnen en en hoe het met de isolatie gesteld is. Hiermee wordt het overzichtelijk welke kosten er bij komen kijken om de woning te herstellen en te verbeteren. Ook krijg je een beeld van het toekomstig onderhoud. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die deze keuringen kan uitvoeren. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Je kunt terecht bij een bouwadviseur, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Liessel.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in juni 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Laat je informeren over een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij het doorlopen van de woning geeft de bouwkundig ingenieur gelijk mondeling zijn bevindingen door aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Plan het dan tegelijk in met een taxatie en/of energielabel check. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op ons informatieplatform lees je ook aanvullende gegevens over Bouwtechnisch rapport.

Bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Liessel

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Om te starten heb je een expert nodig die het huis gaat inspecteren. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je kunt kiezen uit verschillende architecten, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Liessel en omgeving.

 2. Het onderzoek van de woning

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en / of de makelaar loop je hele woning door. De bouwexpert bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst geen inboedel en hakt niks open. De ingenieur neemt altijd spullen mee zoals een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Bespreken van de resultaten

  Meteen na het onderzoek omschrijft de bouwkundige wat hij heeft gezien. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Met behulp van de inspectie wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. In dit stuk is een beoordeling te vinden met de waarnemingen en de geconstateerde gebreken. Daarnaast bekijk je hier een overzicht van de herstelkostenom de woonruimte weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Nu kun je met zekerheid een openingsbod doen. Maak hierbij gebruik van de aangetoonde gebreken. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Zorg dan dat je dit opneemt in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De kosten van een bouwrapport schommelen rond de €305 en €455. Het kostenplaatje wordt bepaald door verschillendefactoren. De inhoud en oppervlakte van het woonobject hebben de meeste invloed. Ook de woonplaats is van belang vanwege de reiskosten. Bovendien zit er ook weer veel prijsverschil tussen de verschillende adviesbureaus. Bekijk vooral goed hoe snel de keuring kan plaatsvinden, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit heeft allemaal invloed op het kostenplaatje. In de bijgaande tabel bekijk je een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Liessel.

Soort woningNetto woonoppervlakteGeschatte kosten
Etagewoning89 m2290 – €310
Rijtjeshuis118 m2€355 – €370
Hoekwoning141 m2€400 – €450
2-onder-1 kap172 m2€455 – €485
Herenhuis180 m2€515 – €535
Schema met de actuele kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Vind betrouwbare bouwkundigen actief in jouw regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Onderdelen die van belang zijn op het moment dat je een inspecteur selecteert: de prijsverwachting, de snelheid, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In de tabel hieronder vind je contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Liessel die wellicht hulp kunnen bieden bij het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in Vlierden, Beek en Donk, Mariahout, Lieshout en Aarle-Rixtel.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-liessel-5757

Aankoopkeuring uit laten voeren

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Dankzij een aankoopkeuring in Liessel bekijkt een objectieve deskundige het huis. Ideaal, zo weet je snel meer over wat de status van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Met behulp van een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Advies over de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring houdt in: een inspectie van een woning dat je in de verkoop wil doen. Middels dit rapport verschaf je potentiële kopers inzicht in de staat van de woning. Jij komt hiermee serieus over en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als woningbezitter heb je de taak om de mogelijke koper goed in te lichten overde staat van jouw huis.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. A.d.h.v. een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig adviseur gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en is op de hoogte van de regels en normen in de bouw. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • Tarieven variëren tussen de €110 en €220.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Een bouwkundig onderzoek is een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om te kijken wat de staat van een woning is. De inspecteer berekent ook de benodigde kosten om eventuele gebreken te herstellen.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant laat je meestal uitvoeren op het moment dat je een woning op het oog hebt. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben achterstallig onderhoud. Door te kiezen voor een woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Vaak wordt dit gedaan zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Daarbij worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Wij adviseren om dit te doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Liessel). Is er veel onderhoud nodig? Door middel van dit rapport komt het bod niet uit de lucht vallen, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Het nadeel is dat het rapport tijd en geld kost, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
Een meeloopkeuring betekent een woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Samen met de bouwadviseur uit de gemeente Deurne maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling met betrekking tot de gebreken van de woning. Eventuele gebreken worden dan direct gesignaleerd. De deskundige noemt ook een prijsindicatie voor de herstelwerkzaamheden. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de lage prijs en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie