Bouwkundige keuring Deurne

Direct bouwkeuring aanvragen

Plannen om een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Deurne laten doen is heel erg verstandig. Hiermee zal je veel inzicht krijgen over de de herstelwerkzaamheden die eventueel uitgevoerd moeten worden en krijg je duidelijkheid over de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Zo creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op onze vergelijkingssite tref je actuele info over de verschillende keuringen die er zijn, de kosten en bieden we de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Deurne.

 • Een bouwkundige keuring is een objectieve, visuele keuring van een woning.
 • Een bouwkundig inspecteur in Deurne benadert het huis op een groot aantal onderdelen.
 • De expert kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals bijv. de staat van ramen, deuren en kozijnen en of er houtrot is.
 • In het bouwkundig rapport tref je alle documentatie en analyses inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Door deze inspectie heb jij meer zekerheid over de actuele situatie en staat van de woning die je wilt aanschaffen.
 • In het geval van een NHG-hypotheek wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €290 en €460.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Deurne afspreken

Op korte termijn een analyse van de staat en de waarde van jouw appartement of van een andere woning die je op het oog hebt? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een voordelig bouwkundig onderzoek. Het is een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Aan de hand van deze analyse weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de ventilatie en of er sprake is van vocht in de woning. Daarbij krijg je een indicatie van welke kosten er gemaakt moeten worden om de diverse problemen te verbeteren. Daarbij krijg je een beeld van de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die langskomt om deze keuring te doen. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Onder andere een bouwinspecteur, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Deurne.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in juli 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Probeer dan een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij de analyse van het woonhuis geeft de bouwkundig inspecteur direct live mondeling uitleg over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een woningtaxatie of een energielabel aanvraag. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op deze website vind je ook meer toelichtingen over Bouwkundige keuring rapportage.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Deurne

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Selecteer een bouwkundige

  Om te beginnen moet je een specialist hebben die het onderzoek gaat uitvoeren. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je kunt kiezen uit verschillende architectenbureaus, aannemers en bouwkundige bureaus in Deurne (en de nabije regio).

 2. Het onderzoek van de woning

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de huidige eigenaar en / of makelaar van de verkopende partij wordt de hele woning bekeken. De inspecteur onderzoekt alles maar verplaatst niks en maakt geen schade. De expert gebruik vaak een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Doorspreken conclusies

  Meteen na de huisbeoordeling meldt de bouwkundige zijn beoordeling. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Middels de woninganalyse wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. Daarin staat de conclusie van de woning inclusief foto’s en de geconstateerde gebreken. Tevens vind je in het rapport een tariefoverzicht om het object weer in goede staat te krijgen.

 5. Woningwaarde bepalen

  Is de uitkomst positief? Nu kan je een openingsbod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van de eventuele herstelkosten. Zijn de resultaten nog niet bekend? Kies er dan voor dit te benoemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport variëren tussen de €275 en €385. Het prijskaartje is afhankelijk van een aantal factoren. De oppervlakte en de inhoud van de woning zijn de belangrijkste. Ook de regio is van belang omdat er soms reiskosten worden berekend. Verder zit er ook weer veel prijsverschil tussen de verschillende aanbieders. Neem zaken in overweging zoals de snelheid, de volledigheid van het rapport en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit speelt mee in de totaalprijs. In de onderstaande tabel berekenen we de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Deurne.

Type woningGrootteGemiddelde onkosten
Bovenwoning94 m2€285 – €320
Rijtjeshuis109 m2€345 – €390
Hoekpand148 m2€405 – €435
Twee onder één kap173 m2€465 – €480
Landhuis185 m2€530 – €560
Tabel met de tarieven van een bouwkundig rapport juli 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Vraag prijzen op bij gespecialiseerde bouwkundigen werkzaam in de regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Onderwerpen waar je oog op moet houden wanneer je een inspecteur kiest: de uurtarieven, de oplevertermijn, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In onderstaande tabel faciliteren we adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Deurne die je mogelijk kunt inschakelen voor het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in Laarbeek, Asten, Someren, Helmond en Son en Breugel.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-deurne-5753

Tips en informatie over de aankoopkeuring

Als je een woning gaat kopen is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Door middel van een aankoopkeuring in Deurne analyseert een neutrale deskundige het woonobject. Slim, zo krijg je goed inzicht in wat de onderhoudsstatus van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het woonobject.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Wat is het belang van een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring beslaat een inspectie van een huis die binnenkort op de markt komt. Zo verschaf je potentiële kopers inzicht in de staat van de woning. Je speelt open kaart en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als eigenaar van een huis ben je wettelijk verplicht om de nieuwe eigenaar goed te informeren aangaande de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Dankzij een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundig specialist bekijkt alle opleverpunten en kan je alles vertellen over de regels en normen in de bouw. De bouwkundige staat aan jouw kant en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • De kosten liggen tussen de €99 en €195.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van het huis inzichtelijk te maken. De bouwspecialist calculeert tevens een prijsindicatie van de onderhoudskosten om de woning toekomstbestendig te maken.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant is relevant als je een ander huis gaat aanschaffen. Vooral bij oudere woningen heb je kans op verborgen gebreken. Dankzij zo’n woningkeuring weet je wat je koopt. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Vaak worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Je kunt dit het beste laten doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Deurne). Mankeert er het nodige aan de woning? Op basis van de resultaten kan je dan een lager bod uitbrengen, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Het nadeel is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede bouwtechnische schouw zonder rapport. Onder begeleiding van de bouwkundige uit de gemeente Deurne doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles gerelateerd aan de actuele staat waarin de woning verkeert. Eventuele acute situaties worden direct aangewezen en besproken. De deskundige weet vaak ook de kosten van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de betaalbaarheid en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

 • Bouwkundige keuring Vlierden
 • Bouwkundige keuring Liessel
 • Bouwkundige keuring Neerkant
 • Bouwkundige keuring Helenaveen
 • Plaats een reactie