Bouwkundige keuring Mariahout

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Mariahout uitvoeren is dan zeer verstandig. Door deze keuring krijg je een beeld van de staat van de woning en krijg je duidelijkheid over de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Door deze inzichten sta je sterker in de onderhandelingen. Op www.bouwkeuringexpert.nl lees je meer uitgebreide informatie over de verschillende keuringen die er zijn, een prijsvergelijking en achterhaal je de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Mariahout.

 • Een bouwkundige keuring is een visuele controle van een bestaand huis.
 • De bouwkundig inspecteur in Mariahout onderzoek de woning op een objectieve en deskundige manier.
 • De expert kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals de staat van het voegwerk en en de staat van de elektrische installatie.
 • Het bouwkundig rapport bevat alles wat je moet weten over de staat van de woning inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Op basis van deze analyse krijg je volledige duidelijkheid over de gesteldheid van de woning die je op het oog hebt.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan is een keuring soms verplicht.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €285 en €420.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Mariahout regelen

Behoefte aan meer info over de bouwkundige staat van je woning of van een huis dat je misschien wilt kopen? Profiteer dan van een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Aan de hand van deze keuring weet je wat de eventuele gebreken zijn. Denk aan de fundering en en de onderhoudsstaat van de keuken. Tevens kom je er ook achter welke kosten noodzakelijk zijn om de geconstateerde issues op te pakken. Voorts krijg je meer helderheid over de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Jij beslist zelf welk bedrijf de woning komt inspecteren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Bedrijven zoals een bouwkundig adviseur, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Mariahout.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in juli 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Bekijk de mogelijkheden van de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij het bekijken van het appartement geeft de bouwkundig specialist gelijk mondeling zijn bevindingen door van alle bouwkundige aspecten. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Plan het dan tegelijk in met een complete taxatie en/of energielabel check. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op Bouwkeuringexpert.nl tref je ook praktische informatie over Opleveringskeuring.

Bouwtechnische keuring nodig?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Mariahout

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Om te starten zoek je een deskundige die de technische keuring gaat doen. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Er zijn verschillende architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Mariahout (en de nabije regio).

 2. De keuring van de woning

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de verkoper en / of wellicht een makelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwexpert onderzoekt alles maar laat alles netjes op de plek staan en schroeft niets open. De specialist neemt altijd spullen mee zoals een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Doorspreken resultaten

  Na afloop van de wooninspectie meldt de bouwkundige zijn bevindingen. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Middels het woningonderzoek wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. In dit document tref je een samenvatting van de bouwkundige staat van de woning en direct / noodzakelijk onderhoud. Daarbij staat in het document een kostenoverzicht om het verblijf te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Woningwaarde bepalen

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Met het rapport in je broekzak kan je een onderbouwd bod uitbrengen. In het achterhoofd heb je dan het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Wacht je nog op de uitkomsten? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport liggen rond +/- €350 en €390. Het prijskaartje is gebaseerd op diverse facetten. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de regio is van invloed op de prijs in verband met de reiskosten. Ook zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de landelijke en regionale bureaus. Let vooral op hoe snel de keuring kan plaatsvinden, de instrumenten die de expert gebruikt en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit kent zijn weerslag in het totale tarief. In het onderstaand overzicht bieden wij de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Mariahout.

WoonobjectGrootteGeschatte prijs
Studio86 m2285 – €315
Rijwoning119 m2€335 – €390
Hoekpand127 m2€425 – €435
2-onder-1 kap158 m2€455 – €505
Herenhuis197 m2€525 – €555
Schema met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk en vergelijk professionele bouwkundigen in de omgeving

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Zaken die je moet afwegen op het moment dat je een inspecteur selecteert: de kostprijs, wachttijd, en welke instrumenten worden er gebruikt. In het volgende schema faciliteren we de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Mariahout die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of zoek adviesbureaus in Lieshout, Aarle-Rixtel, Mierlo, Heusden en Ommel.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-mariahout-5738

Informatie over aankoopkeuring

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. D.m.v. een aankoopkeuring in Mariahout analyseert een onafhankelijk ingenieur het woonhuis. Handig, want op deze manier weet je exact wat de huidige staat van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over de woning die je misschien wilt kopen.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Een verkoopkeuring bij verkoop van je huis

Een verkoopkeuring houdt in: een uitgebreide en deskundige keuring van een pand dat je wilt verkopen. Zo geef je de kopende partij inzicht in de bouwkundige staat van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als verkopende partij ben je wettelijk verplicht om de mogelijke koper op de hoogte te brengen van de staat van het huis.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Informatie over de opleveringskeuring

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Door middel van een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundig specialist check alle opleverpunten en is op de hoogte van de bouwprocedures en geldende normen. Hij of zij komt op voor jouw belangen en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • Prijzen variëren tussen de €125 en €190.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat is een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een volledige inspectie van een huis met rapportage. Het doel van een bouwtechnische keuring is om te kijken wat de staat van een woning is. Daarbij geeft het inzicht in de kosten die gemaakt moeten worden om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
De bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant komt in beeld zodra jij een ander huis gaat aanschaffen. Vooral bij oudere woningen heb je kans op meerdere probleemgebieden. Dankzij zo’n woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Meestal wordt de keuring uitgevoerd wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. In veel gevallen worden de uitslagen van de keuring in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Ons advies: laat het doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Mariahout). Is er veel onderhoud nodig? Op basis van het rapport zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Het nadeel is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede woningschouw zonder verdere rapportage. Begeleid door de bouwkundig expert uit de gemeente Laarbeek doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen over de bouwkundige staat van de woning. Mogelijke noodzakelijke onderhoudspunten worden direct aangegeven. De expert kent ongeveer de kosten om deze problemen te verhelpen. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de aantrekkelijke prijs en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie