Bouwkundige keuring Klundert

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in Klundert inplannen kan veel onzekerheid wegnemen. Middels deze inspectie krijg je inzicht in de de herstelwerkzaamheden die eventueel uitgevoerd moeten worden en inzage in de herstelkosten op korte- en lange termijn. Op basis daarvan is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Op onze vergelijkingssite tref je praktische informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de onkosten en vind je en tabel met bouwkundig adviseurs in Klundert.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke, nauwkeurige inspectie van een woning.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Klundert bekijkt de woning op een objectieve en deskundige manier.
 • Hij of zij kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals bijv. de kozijnen en en hoe het met de isolatie gesteld is.
 • Het bouwkundig rapport bevat alle documentatie en analyses inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Op basis van deze analyse krijg je een goed beeld van de de gesteldheid van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €280 en €460.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Klundert laten uitvoeren

Wil je snel een analyse van de technische kwaliteit jouw eigen woning of van een huis waar je interesse in hebt? Profiteer dan van een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Na deze keuring heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. De inspecteur bekijkt o.a. de vloeren en en de staat van de isolatie. Zo wordt het overzichtelijk welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Voorts krijg je een idee van het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die de inspectie gaat uitvoeren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Bedrijven zoals een bouwkundig ingenieur, architectenbureau, een aannemingsbedrijf of taxateur in Klundert.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in mei 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Probeer dan een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij het doornemen van het woonhuis geeft de bouwkundig ingenieur een mondelinge toelichting van alle bouwkundige punten. Wil je ook meteen de waarde weten? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een complete taxatie en/of energielabel check. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op ons informatieplatform bekijk je ook nuttige uitleg over Aankoopkeuring.

Bouwkundige keuring regelen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Klundert

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Ten eerste moet je een specialist hebben die de woning gaat opnemen. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je kunt terecht bij uiteenlopende architecten, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Klundert (en de regio).

 2. Woninginspectie

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de verkoper en/of de aan- of verkoopmakelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De inspecteur loopt alles na maar verplaatst geen huisraad en maakt geen schade. De inspecteur gebruikt o.a. een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Bespreking resultaten

  Direct na de huisbeoordeling omschrijft de bouwkundige zijn oordeel. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Middels het onderzoek stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. Daarin lees je alle opvallende zaken en de bouwkundige staat van de woning en eventuele onderhoudspunten. Ook krijg je ook inzage in een indicatie van de kosten om het gebouw weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Dan kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Hierbij houdt je rekening met de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Het is mogelijk om dit op te nemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De kosten van een bouwkundig rapport

De huidige kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €350 en €465. Het kostenplaatje wordt bepaald door een aantal factoren. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) hebben de meeste invloed. Ook de woonplaats heeft invloed wanneer er reiskosten worden berekend. Eveneens zit er ook weer veel prijsverschil tussen de verschillende adviesbureaus. Let vooral op de levertijd, de volledigheid van het rapport en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit speelt mee in de uiteindelijke prijs. In de bijgaande tabel bekijk je de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Klundert.

Soort huisWoonoppervlakGeschatte prijs
Appartementje93 m2€290 – €310
Tussenwoning116 m2€360 – €370
Hoekpand137 m2€425 – €450
2-onder-1 kap151 m2€465 – €495
Villa189 m2€525 – €545
Schema met kosten van een bouwkundig rapport mei 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk erkende bouwkundigen in de omgeving

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Aspecten waar je op moet letten wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de geschatte kosten, levertijd van het rapport, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In de lijst hierna bekijk je adressen van bouwkundig adviesbureaus in Klundert die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Langeweg, Zevenbergschen Hoek, Zevenbergen, Noordhoek en Standdaarbuiten.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-klundert-4791

Aankoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Wanneer je een woning op het oog hebt kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Dankzij een aankoopkeuring in Klundert checkt een onpartijdige deskundige de potentiële woning. Een uitkomst, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de actuele situatie en staat van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het nieuw aan te kopen huis.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Advies over de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring betekent: een professionele en erkende analyse een pand dat je te koop wilt aanbieden. Op die manier geef je de kopende partij inzicht in de bouwkundige staat van de woning. Je bent 100% transparant en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als verkopende partij is het wettelijk je plicht de kopende partij goed in te lichten overde staat van het huis.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Met behulp van een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundige loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en kan je alles vertellen over het bouwbesluit. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • Prijzen variëren tussen de €115 en €225.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Waarom een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van het huis inzichtelijk te maken. Daarbij geeft het inzicht in de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om de woning in goede staat te brengen.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant wordt uitgevoerd in situaties wanneer je een nieuwe woning gaat kopen. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op meerder onderhoudsproblemen. Door gebruik te maken van de woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. In de regel wordt het onderzoek gedaan wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Daarbij worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Het is aan te raden dit te doen voor je een bod doet (via een makelaar in Klundert). Mankeert er het nodige aan de woning? Geholpen door het rapport is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Houd er rekening mee dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Gezamenlijk met de bouwkundig specialist uit de gemeente Moerdijk loop je door de woning. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen m.b.t. de staat van het woonobject. Mogelijke belangrijke herstelpunten worden direct aangegeven. De specialist weet vaak ook de kosten om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Pluspunt van de mondelinge keuring is de goedkoopste prijs en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie