Bouwkundige keuring Vlierden

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in Vlierden uitvoeren is een verstandige keuze. Met behulp van de inspecteur krijg je inzicht in de wat er eventueel nog moet gebeuren en kom je achter de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Met deze informatie creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op deze pagina lees je meer praktische informatie over de verschillende keuringen, de financiële aspecten en vind je de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Vlierden.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring van een woonobject.
 • Een bouwkundig inspecteur in Vlierden benadert de woning middels een uitgebreide checklist.
 • Deze persoon kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals onder andere de algehele kavel en en de toepassingen van isolatie.
 • In het bouwkundig rapport tref je een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken met hierbij een kostenberekening.
 • Met deze documenten krijg je inzicht in de de conditie van de woning die je wilt kopen.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €330 en €475.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Vlierden afspreken

Heb je belang bij een onderzoek laten doen naar de staat en de waarde van een gebouw of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Profiteer dan van een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Aan de hand van deze analyse weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de kozijnen, het schilderwerk en de toepassingen van isolatie. Dan heb je dan inzicht in welke kosten er bij komen kijken om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Voorts krijg je meer inzicht in het onderhoud voor de lange termijn. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat deze keuringen kan uitvoeren. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Je kunt denken aan een bouwkundige, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Vlierden.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in december 2023
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Laat je informeren over een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij het doorlopen van het huis geeft de bouwkundig ingenieur snelle en concrete adviezen van de bouwkundige onderdelen. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Plan dan ook meteen een actuele taxatie en/of een energielabel onderzoek. Je kunt zo veel geld besparen. Op ons portaal tref je ook praktische uitleg over Prijzen bouwkundige keuring.

Bouwkundige keuring regelen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Vlierden

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Een bouwkundige zoeken

  Ten eerste zoek je een specialist die het huis gaat inspecteren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je kunt kiezen uit verschillende architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Vlierden (regio).

 2. De technische keuring

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de verkopende partij en / of eventueel de makelaar wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De deskundige beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar laat alles netjes op de plek staan en richt dus nooit schade aan. De inspecteur neemt altijd spullen mee zoals een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Doorspreken conclusies

  Meteen na de keuring meldt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Gebaseerd op het woningonderzoek wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. In dit document tref je een samenvatting van de bouwkundige staat van de woning en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Bovendien vind je hier een overzicht van de herstelkostenom het verblijf bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Is het rapport positief over de woning? Dan kun je beginnen met je openingsbod. Maak hierbij gebruik van de aangetoonde gebreken. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Kies er dan voor dit te benoemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning variëren tussen de €300 en €390. De totale prijs wordt vastgesteld op basis van verschillende factoren. De inhoud en oppervlakte van het woonobject zijn de belangrijkste. Ook de regio is van belang (met het oog op reiskosten). Tevens komen we verschillen tegen tussen de grote en kleine spelers. Kijk altijd goed naar levertermijn, hoe uitgebreid de rapportage is en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit heeft allemaal invloed op de definitieve prijs. In de bijgaande tabel verstrekken we de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Vlierden.

Type woningNetto woonoppervlakteGemiddelde kosten
Appartementje84 m2285 – €325
Tussenwoning119 m2€340 – €385
Hoekpand135 m2€410 – €450
2-onder-1 kap151 m2€455 – €505
Vrijstaand175 m2€520 – €560
Lijst met kosten van een bouwkundig rapport december 2023.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk en vergelijk erkende bouwkundigen in jouw woonplaats

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Aspecten die belangrijk zijn bij het keuzeproces voor een inspecteur: de uurtarieven, de levertijd, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In de figuur hieronder bieden wij gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Vlierden die je mogelijk kunt inschakelen voor een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of vergelijk adviesbureaus in Beek en Donk, Mariahout, Lieshout, Aarle-Rixtel en Mierlo.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-vlierden-5756

Kiezen voor een aankoopkeuring

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Met een aankoopkeuring in Vlierden analyseert een neutrale deskundige het woonobject. Een uitkomst, zo krijg je inhoudelijke info over wat de status van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Via een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het woonobject.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Plan direct online een verkoopkeuring in

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een inspectie van een bestaande woning dat je wilt verkopen. Zo geef je de aspirant koper informatie over de staat van jouw huis. Je geeft volledige duidelijkheid en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je wekt daarmee vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als woningbezitter ben je wettelijk verplicht om de potentiële koper op de hoogte te brengen van de bouwkundige staat van de woning.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Informatie over de opleveringskeuring

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Door te kiezen voor een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundig expert gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en weet hoe het zit met de geldende normen en regels in de bouwwereld. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • De prijzen liggen tussen de €120 en €205.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. Daarbij geeft het inzicht in de minimale investeringen om het woonobject in goede staat te brengen.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant laat je meestal uitvoeren zodra jij een woning op het oog hebt. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op onderhoud problematiek. Door te kiezen voor een woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Tevens worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Normaal doet men dit alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Vlierden). Is er veel onderhoud nodig? Geholpen door het rapport kan je een marktconform bod uitbrengen, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Minpunt is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
Een meeloopkeuring betekent een woningschouw zonder verdere rapportage. Samen met de bouwadviseur uit de gemeente Deurne maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen gerelateerd aan de staat van het huis. Mogelijke acute situaties komen meteen aan het licht. Deze inspecteur weet vaak een richtprijs aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de goedkoopste prijs en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie