Bouwkundige keuring Beek en Donk

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je een mooie woning op het oog? Een bouwkundige keuring in Beek en Donk inplannen is dan zeker aan te raden. Met behulp van de inspecteur zal je veel inzicht krijgen over de wat er eventueel nog moet gebeuren en krijg je een beeld van de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Op die manier sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op onze bouwkeuring-vergelijker kan je aan de slag met informatie over hoe je een keuring aanvraagt, de onkosten en bekijk je de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Beek en Donk.

 • Een bouwkundige keuring is een objectieve, visuele keuring van een woning.
 • Je bouwkundig inspecteur in Beek en Donk controleert het huis op een groot aantal onderdelen.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals bijvoorbeeld de puien en kozijnen en en de toepassingen van isolatie.
 • In het bouwkundig rapport vind je een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken inclusief een kostenplaatje.
 • Door deze inspectie krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de huidige staat van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €330 en €450.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Beek en Donk regelen

Wil je snel een indicatie van de staat en de waarde van jouw eigen woning of van een andere woning die je op het oog hebt? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Via deze analyse weet je de probleempunten van de woning. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de sanitaire voorzieningen en en de onderhoudsstaat van de keuken. Daarbij wordt het overzichtelijk welke extra kosten er gemaakt gaan worden om mogelijke gebreken op te lossen. In aanvulling daarop krijg je meer helderheid over onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat de woning komt inspecteren. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Je kunt terecht bij een bouwkundig adviesbureau, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in Beek en Donk.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in december 2023
Wil je een woning voordelig laten controleren? Laat je informeren over een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij het doorlopen van het gebouw geeft de bouwkundig inspecteur direct live mondeling uitleg aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Plan het dan tegelijk in met een actuele taxatie of een energielabel aanvraag. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op ons platform tref je ook praktische toelichtingen over FAQ.

Bouwtechnische keuring nodig?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Beek en Donk

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige kiezen

  Allereerst moet je een specialist zoeken die het huis gaat inspecteren. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Er zijn meerdere architecten, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Beek en Donk (regio).

 2. De analyse en keuring

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de verkoper en/of eventueel de makelaar loop je alles in het huis na. De expert checkt alles maar verplaatst niets en er worden geen betimmeringen verwijderd. De inspecteur gebruikt o.a. een ladder of een vochtmeter.

 3. Doorspreken resultaten

  Direct na de wooninspectie deelt de bouwkundige zijn beoordeling. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Gebaseerd op de inspectie wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. In dit document staat de conclusie van de waarnemingen en achterstallige onderhoudspunten. Daarbij krijg je ook inzage in een lijst met kosten die nodig zijn om het woonobject te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Is de uitkomst positief? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een openingsbod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met de aangetoonde gebreken. Zijn de resultaten nog niet bekend? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport in 2023 liggen rond +/- €325 en €430. De totale prijs is afhankelijk van een aantal aspecten. De oppervlakte en de inhoud van de woning bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook waar de woning gelegen is speelt een rol omdat er soms reiskosten worden berekend. Ook zitten er forse prijsverschillen tussen de verschillende adviesbureaus. Zaken waar je op moet letten zijn levertermijn, de instrumenten die de expert gebruikt en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit kent zijn weerslag in de pakketprijs. In het overzicht hieronder bieden wij de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Beek en Donk.

Type woningAantal m2Geschatte prijzen
Appartement83 m2300 – €310
Tussenwoning121 m2€350 – €365
Hoekwoning149 m2€420 – €445
Twee onder één kap154 m2€465 – €495
Villa194 m2€515 – €540
Schema met kosten van een bouwkundig rapport december 2023.

Bouwkundig rapport nodig?

Vind goede bouwkundigen bij jou in de buurt

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Aspecten waar je op moet letten bij het kiezen van een inspecteur: de prijsverwachting, levertijd van de rapportage, en welke instrumenten worden er gebruikt. In het volgende schema verstrekken we adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Beek en Donk die je mogelijk kunnen helpen met een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of zoek naar adviesbureaus in Mariahout, Lieshout, Aarle-Rixtel, Mierlo en Heusden.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-beek-en-donk-5741

Aankoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in Beek en Donk checkt een onpartijdige ingenieur het woonhuis. Slim, want op deze manier weet je exact wat de status van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Met behulp van een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Verkoopkeuring

Een verkoopkeuring beslaat een uitgebreide check van een woonobject die binnenkort op de markt komt. Op basis daarvan geef je potentiële kopers duidelijkheid over de actuele staat waarin de woning verkeert. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt is het verplicht om de potentiële koper op de hoogte te brengen van de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Door middel van een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwkundige loopt de hele woning door (opleverpunten) en is deskundig op het gebied van regels en richtlijnen in de bouw. Hij of zij komt op voor jouw belangen en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • De prijzen liggen tussen de €99 en €230.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. Je krijgt nadere toelichting over de noodzakelijke investeringen om het woonobject in goede staat te brengen.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant komt doorgaans ter sprake wanneer je een nieuwe woning gaat kopen. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op verschillende gebreken. Door gebruik te maken van de woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Meestal wordt de keuring gedaan wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Doorgaans worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Normaal doet men dit voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Beek en Donk). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Op basis van het rapport kan je een realistisch bod doen, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Het nadeel is dat het rapport tijd en geld kost, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Gezamenlijk met de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Laarbeek loop je door de woning. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen aangaande de onderhoudssituatie van het huis. Eventuele problemen worden direct aangegeven. De expert weet vaak ook de kosten om de onderhoudspunten te verbeteren. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de betaalbaarheid en de snelheid.

Plaats een reactie