Bouwkundige keuring Schalkhaar

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Schalkhaar laten uitvoeren kan veel onzekerheid wegnemen. Hiermee krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de gebreken van een woning en inzage in de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Zo kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Op www.bouwkeuringexpert.nl verzamelen wij uitgebreide informatie over hoe je een keuring aanvraagt, de investeringen en bieden we en tabel met bouwkundig adviseurs in Schalkhaar.

 • bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring om de staat van de woning in kaart te brengen.
 • De bouwkundig inspecteur in Schalkhaar inspecteert het huis middels een uitgebreide checklist.
 • Er wordt gekeken naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals de staat van de kozijnen, het schilderwerk en de staat van de elektrische installatie.
 • In het bouwkundig rapport lees je per onderdeel een uitgebreide documentatie met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Op basis van deze analyse krijg je meer duidelijkheid over de status van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €345 en €410.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Schalkhaar afspreken

Wil jij meteen een inspectie van de staat (en gebreken) van jouw appartement of van een huis waar je interesse in hebt? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het betreft een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Via deze keuring weet je wat de eventuele gebreken zijn. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de meterkast en en of er lekkages zijn. Dan heb je dan inzicht in welke kosten noodzakelijk zijn om de verschillende problemen op te lossen. Eveneens krijg je een beeld van de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je mag zelf een partij kiezen die de woning komt inspecteren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Je kunt denken aan een bouwinspecteur, architectenbureau, een bouwpartij of taxateur in Schalkhaar.

Besparen op een bouwkeuring in juni 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Ga dan voor een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij het doornemen van het gebouw geeft de bouwkundig specialist mondeling een toelichting over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of de energieprestaties? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een taxatierapport of een energielabel aanvraag. Dit bespaart veel geld. Op ons portaal kan je ook veel gegevens vinden over Voordeligste bouwkundig rapport.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Schalkhaar

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige kiezen

  Om te starten moet je contact zoeken met een deskundige die het huis gaat inspecteren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je kunt terecht bij verschillende architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Schalkhaar (en de regio).

 2. De inspectie van de woning

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkopende partij en/of makelaar van de verkopende partij loop je alles in het huis na. De bouwspecialist beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst geen inboedel en maakt geen schade. De ingenieur gebruikt o.a. een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Conclusies doornemen

  Na de keuring omschrijft de bouwkundige zijn observaties. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Met de gegevens van de woninganalyse komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. In dit rapport lees je alle opvallende zaken en de bouwkundige staat van de woning en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Als bijlage vind je daar een tariefoverzicht om het gebouw te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Bod voorbereiden

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Met het rapport in je broekzak kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van de eventuele herstelkosten. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Het is mogelijk om dit op te nemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De prijzen van een bouwrapport schommelen tussen de €345 en €425. De uiteindelijke prijs is gebaseerd op diverse aspecten. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 vormen voornamelijk de prijs. Ook de locatie van de woning heeft een effect op de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Verder zit er ook weer veel prijsverschil tussen de verschillende adviesbureaus. Belangrijke punten zijn de levertijd, welke instrumenten er gebruikt worden en naar reviews van andere klanten. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de uiteindelijke prijs. In het overzicht hieronder vind je de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Schalkhaar.

WoonobjectOppervlakteGemiddelde tarief
Appartementje92 m2€285 – €310
Rijtjeshuis101 m2€360 – €385
Hoekpand139 m2€420 – €430
2-onder-1 kap169 m2€470 – €490
Villa184 m2€520 – €555
Opsomming met kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk tarieven van goede bouwkundigen in de regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Onderwerpen waar je op moet letten wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: een inschatting van de kosten, levertijd van het rapport, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In het schema hieronder bekijk je adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Schalkhaar die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Diepenveen, Colmschate, Empe, Nijbroek en Terwolde.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-schalkhaar-7433

Wat is het belang van een aankoopkeuring?

Als je een woning gaat kopen is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Middels een aankoopkeuring in Schalkhaar bekijkt een objectieve bouwkundig ingenieur de potentiële woning. Handig, zo weet je snel meer over wat de huidige staat van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Wat is het belang van een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring beslaat een objectieve beoordeling van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat jij wil verhuren. Middels dit rapport bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de staat van jouw huis. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als eigenaar van een huis heb je de taak om de kopende partij te informeren over de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Informatie over de opleveringskeuring

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. D.m.v. een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwkundig adviseur loopt de hele woning door (opleverpunten) en kan je alles vertellen over regels en richtlijnen in de bouw. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • Tarieven variëren tussen de €115 en €245.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van het huis inzichtelijk te maken. De deskundige geeft ook een indicatie van de kosten die nodig zijn om de woning toekomstbestendig te maken.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Overijssel wordt geadviseerd op het moment dat je interesse hebt in een woning. Vooral bij oudere woningen heb je kans op diverse problemen. Door middel van deze woningkeuring weet je wat je koopt. Meestal wordt de keuring uitgevoerd wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Steeds vaker wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Ons advies: laat het doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Schalkhaar). Worden er veel gebreken ontdekt? Op basis van het rapport zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, wat je ook goed kunt beargumenteren. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Aandachtspunt is dat dit rapport het een en andere kost, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede woningschouw zonder verdere rapportage. Gezamenlijk met de bouwkundige uit de gemeente Deventer loop je hele woning door. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen gerelateerd aan de staat van het huis. Eventuele zorgelijke constateringen komen meteen aan het licht. De specialist kent ongeveer de kosten aangaande noodzakelijk herstelwerk. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie