Bouwkundige keuring Schoorl

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een woning kopen? Een bouwkundige keuring in Schoorl uitvoeren is een verstandige keuze. Door middel van deze analyse krijg je een helder beeld van de bouwkundige staat van de woning en krijg je een indicatie van de herstelkosten op korte- en lange termijn. Daarmee is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Op Bouwkeuringexpert.nl kan je aan de slag met aanvullende informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de prijzen en achterhaal je de gegevens van bouwkundig adviseurs in Schoorl.

 • bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring om de staat van de woning in kaart te brengen.
 • Je bouwkundig inspecteur in Schoorl checkt het huis objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • Er wordt gekeken naar de in het oog vallende aspecten zoals onder andere de kruipruimte en of er houtrot is.
 • Het bouwkundig rapport omvat alle bevindingen van de deskundige inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Met deze documenten heb je een duidelijk beeld van de onderhoudsstatus van de woning waar je interesse in hebt.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €315 en €375.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Schoorl afspreken

Heel snel meer info over de algehele staat van jouw eigen woning of van een huis dat je misschien wilt kopen? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een uitgebreide inspectie van een woning. Met deze keuring heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de fundering en en de onderhoudsstaat van de keuken. Zo wordt het overzichtelijk welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om de problemen aan te pakken. In aanvulling daarop krijg je een idee van het onderhoud voor de lange termijn. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die langskomt om deze keuring te doen. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Bedrijven zoals een bouwkundig expert, een architect, een aannemingsbedrijf of taxateur in Schoorl.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in juni 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Kijk dan eens naar een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij de analyse van het gebouw geeft de bouwadviseur mondeling een toelichting van alle bouwkundige aspecten. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of de energieprestaties? Combineer het dan met een complete taxatie of een energielabel aanvraag. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Via onze vergelijker kan je ook veel informatie vinden over Aankoopkeuring.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Schoorl

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Allereerst moet je contact zoeken met een deskundige die het onderzoek gaat uitvoeren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Er zijn allerlei architectenbureaus, aannemers en bouwkundige bureaus in Schoorl (en de regio).

 2. De technische keuring

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkopende partij & de verkoopmakelaar loop je hele woning door. De bouwspecialist analyseert alles maar laat alles netjes op de plek staan en richt dus nooit schade aan. De expert gebruikt o.a. een ladder of een vochtmeter.

 3. Conclusies doorspreken

  In aansluiting op de wooninspectie vertelt de bouwkundige zijn observaties. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Op basis van de wooninspectie wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. Hierin staat een lijst met de waarnemingen en eventuele gebreken. Ook staat in het document een indicatie van de kosten om het huis weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Bod voorbereiden

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Dan kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning variëren tussen de €310 en €480. Het kostenplaatje is afhankelijk van meerdere variabelen. De oppervlakte en de inhoud van de woning bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de woonplaats heeft zijn weerslag op de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Verder zit er veel verschil tussen de landelijke en regionale bureaus. Kijk altijd goed naar wachttijd, de instrumenten die de expert gebruikt en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit alles bij elkaar bepaalt het totale tarief. In de tabel hieronder vind je samengevat de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Schoorl.

Soort huisAantal m2Geschatte prijs
Studio82 m2285 – €315
Rijtjeshuis116 m2€340 – €380
Hoekhuis142 m2€410 – €440
2-onder-1 kap163 m2€470 – €480
Herenhuis180 m2€515 – €560
Overzichtmet een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Bekijk info van professionele bouwkundigen bij jou in de buurt

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Zaken waar je oog op moet houden wanneer je een inspecteur kiest: de geschatte kosten, wachttijd, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In het schema hieronder bekijk je contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Schoorl die je mogelijk kunnen helpen met een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Bergen aan Zee, Bergen, Driehuizen, Zuidschermer en Grootschermer.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-schoorl-1871

Aankoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Middels een aankoopkeuring in Schoorl checkt een onafhankelijk expert het woonhuis. Ideaal, zo ontvang je betrouwbare details over wat de status van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Met behulp van een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over de woning die je misschien wilt kopen.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Wat is het belang van een verkoopkeuring?

Met een verkoopkeuring bedoelen we een gedegen review van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat je te koop wilt aanbieden. Op basis daarvan verschaf je potentiële kopers inzicht in de actuele staat waarin de woning verkeert. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als huiseigenaar ben je wettelijk verplicht om de kopende partij te voorzien van correctie informatie over de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? D.m.v. een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. Het bouwkundig adviesbureau check alle opleverpunten en kan je alles vertellen over de regels en normen in de bouw. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €110 en €235.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Een bouwkundig onderzoek betekent een complete en onafhankelijke keuring van een huis. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van de woning te controleren. De inspecteer berekent ook de kosten die nodig zijn om eventuele gebreken te herstellen.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
De bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland wordt geadviseerd op het moment dat je een bod wilt uitbrengen op een woning. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van achterstallig onderhoud. Middels deze woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Meestal worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Je kunt dit het beste laten doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Schoorl). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Geholpen door het rapport komt het bod niet uit de lucht vallen, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Houd er rekening mee dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
De meeloopkeuring is een simpelere woningschouw zonder verdere rapportage. Gezamenlijk met de bouwkundig adviseur uit de gemeente Bergen Noord-Holland wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen m.b.t. de staat van het huis. Eventuele problemen worden direct benoemd. De ingenieur geeft ook een schatting van de kosten om de onderhoudspunten te verbeteren. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de lage prijs en de snelheid.

Plaats een reactie