Bouwkundige keuring Okkenbroek

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een huis kopen of jouw huis verkopen? Een bouwkundige keuring in Okkenbroek uitvoeren is dan zeker aan te raden. Met behulp van de inspecteur krijg je een concreet beeld van de bouwkundige staat van de woning en krijg je een indicatie van de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Op die manier is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Op deze website verzamelen wij actuele info over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de onkosten en check je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Okkenbroek.

 • Een bouwkundige keuring is een inspectie van de bouwkundige onderdelen van een huis.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Okkenbroek bekijkt het huis op heel veel verschillende aspecten.
 • De expert kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals bijv. de meterkast en en de toepassingen van isolatie.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met per onderdeel een uitgebreide documentatie met hierbij een kostenberekening.
 • Op die manier weet je alles over de conditie van de woning die je wilt kopen.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €340 en €375.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Okkenbroek afspreken

Behoefte aan een analyse van de staat (en gebreken) van jouw eigen woning of van een potentiële woning om aan te kopen? Profiteer dan van een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het betreft een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Middels deze analyse weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als het voegwerk en of er sprake is van vocht in de woning. Ook wordt het overzichtelijk welke kosten er direct gemaakt moeten worden om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Tevens krijg je meer helderheid over het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die de keuring uitvoert. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Onder andere een bouwkundig expert, een architect, een aannemingsbedrijf of taxateur in Okkenbroek.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in december 2023
Voordelig een woonobject laten checken? Laat je informeren over de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij het bekijken van het woonobject geeft de bouwadviseur snelle en concrete adviezen van de staat en gebreken. Wil je ook meteen de waarde weten? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Plan het dan tegelijk in met een woningtaxatie en/of energielabel check. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op ons portaal lees je ook handige toelichtingen over Aankoop woningkeuring.

Bouwkundig advies inwinnen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Okkenbroek

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Ten eerste zoek je een deskundige die de woning gaat opnemen. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je kunt terecht bij allerlei architectenbureaus, aannemers en bouwkundige bureaus in Okkenbroek (en in de buurt).

 2. Woninginspectie

  Begeleid door de bouwkundige expert, de huidige eigenaar en/of de aan- of verkoopmakelaar loop je hele woning door. De bouwexpert analyseert alles maar verplaatst geen huisraad en schroeft ook niks open. De inspecteur gebruikt o.a. een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Bespreking resultaten

  Na afloop van de wooninspectie omschrijft de bouwkundige wat hij heeft gezien. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Op basis van de inspectie wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. In deze documentatie is een beoordeling te vinden met de staat van de woning en achterstallige onderhoudspunten. Bovendien staat in het document een overzicht met de kosten om het gebouw te herstellen en/of renoveren.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Is de uitkomst positief? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. In het achterhoofd heb je dan de eventuele herstelkosten. Zijn de resultaten nog niet bekend? Het is mogelijk om dit op te nemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport in 2023 schommelen tussen de €305 en €490. De totaalprijs is afhankelijk van diverse punten. De inhoud en oppervlakte van het woonobject spelen de grootste rol. Ook de regio heeft zijn weerslag op de prijs in verband met de reiskosten. Ook zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de verschillende adviesbureaus. Neem zaken in overweging zoals levertermijn, de volledigheid van het rapport en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de definitieve prijs. In de onderstaande tabel bekijk je de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Okkenbroek.

WoonobjectNetto woonoppervlakteGemiddelde prijzen
Flatwoning81 m2290 – €315
Rijwoning113 m2€340 – €385
Hoekhuis143 m2€420 – €435
2-onder-1 kap161 m2€475 – €495
Vrijstaand187 m2€515 – €550
Lijst met kosten van een bouwkundig rapport december 2023.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Bekijk info van professionele bouwkundigen in de regio

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Onderwerpen die belangrijk zijn bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de prijsverwachting, de levertijd, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In onderstaande tabel bekijk je gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Okkenbroek die wellicht hulp kunnen bieden bij een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of zoek naar adviesbureaus in Lettele, Schalkhaar, Diepenveen, Colmschate en Empe.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-okkenbroek-7435

Aankoopkeuring voor een woning

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Via een aankoopkeuring in Okkenbroek onderzoekt een neutrale deskundige het woonhuis. Belangrijk, zo weet je snel meer over wat de staat van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Dankzij een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Regel online een verkoopkeuring

Een verkoopkeuring houdt in: een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een woning dat jij wil verhuren. Daarmee geef je de andere partij inzicht in de staat van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als woningverkoper is het verplicht om de nieuwe eigenaar te voorzien van correctie informatie over de staat van jouw huis.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Met behulp van een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. Een bouwkundige loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en is deskundig op het gebied van de geldende normen en regels in de bouwwereld. De bouwkundige staat aan jouw kant en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • De kosten liggen tussen de €99 en €210.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek is een onderzoek naar de algehele staat van een woning. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. De inspecteer berekent ook de kosten voor herstelwerk om de woning toekomstbestendig te maken.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Overijssel wordt uitgevoerd op het moment dat je een nieuwe woning gaat kopen. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben achterstallig onderhoud. Dankzij zo’n woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Vaak wordt dit gedaan wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Ook worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Je kunt dit het beste laten doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Okkenbroek). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Door gebruik te maken van het rapport kan je dan een passend bod doen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Het nadeel is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Samen met de bouwkundig expert uit de gemeente Deventer loop je door de woning. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door m.b.t. de bouwkundige staat van de woning. Mogelijke belangrijke herstelpunten worden direct aangewezen en besproken. De deskundige verstrekt ook een kleine calculatie om de onderhoudspunten te verbeteren. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de goedkoopste prijs en de snelle levertijd.

Plaats een reactie