Bouwkundige keuring Diepenveen

Direct bouwkeuring aanvragen

Ben je van plan een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Diepenveen laten uitvoeren is dan zeker aan te raden. Door deze keuring krijg je een helder beeld van de huidige staat van het huis en ontvang je een inschatting van de kosten om het object in goede staat te brengen. Door deze inzichten sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Hieronder bekijk je nuttige info over hoe je een keuring aanvraagt, een prijsvergelijking en tref je de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Diepenveen.

 • bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring om de staat van de woning in kaart te brengen.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Diepenveen checkt de woning op heel veel verschillende aspecten.
 • De ingenieur kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals bijvoorbeeld de plafonds en en de staat van eventuele schuren en garages.
 • In het bouwkundig rapport lees je per onderdeel een uitgebreide documentatie met hierbij een kostenberekening.
 • Op basis van deze analyse heb je een duidelijk beeld van de status van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €330 en €405.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Diepenveen plannen

Wil jij meteen een analyse van de staat en de waarde van een woonhuis of van een andere woning die je op het oog hebt? Dan heb je behoefte aan een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Middels deze keuring kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. Je kunt denken aan de algehele kavel en en of er asbest aanwezig is. Hiermee krijg je een indicatie van welke kosten er direct gemaakt moeten worden om de verschillende problemen op te lossen. Voorts krijg je een overzicht van het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Er is een vrije keuze voor een deskundige die de woning komt inspecteren. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Bedrijven zoals een bouwkundig adviesbureau, architectenbureau, een bouwonderneming of taxateur in Diepenveen.

Een extra voordelige bouwkeuring in juni 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Bekijk de mogelijkheden van een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij de bezichtiging van de woning geeft de bouwadviseur gelijk mondeling zijn bevindingen door van de bouwkundige onderdelen. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Plan het dan tegelijk in met een woningtaxatie en/of energielabel check. Je kunt zo veel geld besparen. Op Bouwkeuringexpert.nl tref je ook praktische uitleg over Bouwtechnisch rapport.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Diepenveen

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Ten eerste moet je een expert hebben die de woning gaat opnemen. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Er bestaan uiteenlopende architecten, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Diepenveen en omgeving.

 2. De technische keuring

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkoper en / of de verkoopmakelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De specialist loopt alles na maar verplaatst niets en hakt niks open. De expert heeft hiervoor o.a. thermografische camera en een ladder.

 3. Resultaten doorspreken

  Na afloop van het onderzoek komt de bouwkundige over de brug met zijn beoordeling. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Met alle bevindingen van de huisbeoordeling wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. In dit document staat een lijst met de waarnemingen en direct / noodzakelijk onderhoud. Tevens vind je in het rapport een kostenoverzicht om de woonruimte te herstellen en/of renoveren.

 5. Bereken de woningwaarde

  Is de uitkomst positief? Op basis van de resultaten kun je beginnen met je openingsbod. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele herstelkosten. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De gemiddelde kosten van een bouwrapport liggen tussen de €335 en €400. De prijs wordt bepaald door allerlei variabelen. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) zijn de belangrijkste. Ook de woonplaats heeft zijn weerslag op de prijs in verband met de reiskosten. Tevens zit er veel verschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Zaken waar je op moet letten zijn wachttijd, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit alles bij elkaar bepaalt de totaalprijs. In het onderstaand overzicht vergelijk je de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Diepenveen.

Soort huisWoonoppervlakPrijsberekening
Bovenwoning94 m2285 – €325
Rijwoning103 m2€340 – €375
Hoekwoning131 m2€400 – €445
2-onder-1 kap155 m2€475 – €480
Villa196 m2€510 – €540
Samenvatting met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Vind betrouwbare bouwkundigen bij jou in de buurt

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Aspecten die je zeker moet meewegen bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de prijsindicatie, wachttijd, en welke instrumenten worden er gebruikt. In de figuur hieronder overhandigen we contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Diepenveen die wellicht beschikbaar zijn voor een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Colmschate, Empe, Nijbroek, Terwolde en Teuge.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-diepenveen-7430

Pluspunten van de aankoopkeuring

Als je een mooie woning hebt gezien kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Diepenveen bekijkt een objectieve bouwkundig ingenieur het huis. Belangrijk, want zo weet je precies wat de staat van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Met behulp van een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Waarom moet ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Een verkoopkeuring houdt in: een professionele en erkende analyse een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat je te koop wilt aanbieden. Op die manier verschaf je potentiële kopers inzicht in de staat van jouw huis. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als huiseigenaar heb je de taak om de kopende partij goed in te lichten overonderhoudstoestand van de woning.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Wat is precies een opleveringskeuring?

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Door te kiezen voor een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwinspecteur gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en kan je alles vertellen over het bouwbesluit. Hij of zij komt op voor jouw belangen en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • De prijzen liggen tussen de €100 en €205.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een onderzoek naar de algehele staat van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van een woning in kaart te brengen. Daarbij geeft het inzicht in de minimale investeringen om de woning toekomstbestendig te maken.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
De bouwtechnische keuring in de provincie Overijssel wordt uitgevoerd zodra jij actief bent op de woningmarkt. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben onderhoud problematiek. D.m.v. een woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Vaak wordt dit gedaan wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Eveneens worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Het is aan te raden dit te doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Diepenveen). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Op basis van het rapport kan je dan een passend bod doen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Aandachtspunt is dat het rapport tijd en geld kost, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
De meeloopkeuring is een simpelere woningschouw zonder verdere rapportage. Samen met de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Deventer wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door over de staat van het woonobject. Eventuele zorgelijke constateringen worden direct benoemd. De specialist weet vaak een richtprijs om deze problemen te verhelpen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de lage prijs en de snelle levertijd.

Plaats een reactie