Bouwkundige keuring Swifterbant

Direct bouwkeuring aanvragen

Ben je van plan een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Swifterbant laten uitvoeren is heel erg verstandig. Door middel van deze analyse krijg je een beeld van de de kwaliteit van de woning en inzage in de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Op basis daarvan worden de onderhandelingen transparanter. Op deze pagina lees je meer uitgebreide informatie over hoe je een keuring aanvraagt, de prijzen en achterhaal je een schema met bouwkundig adviseurs in Swifterbant.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke, nauwkeurige inspectie van een woning.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Swifterbant analyseert het huis op heel veel verschillende aspecten.
 • Deze persoon kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals o.a. de algehele kavel en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten.
 • In het bouwkundig rapport vind je alles wat je moet weten over de staat van de woning inclusief een kostenplaatje.
 • Door deze inspectie krijg je een goed beeld van de de status van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Bij een hypotheek met NHG kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €350 en €395.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Swifterbant inplannen

Wil je snel inzicht in de huidige staat van een woonobject of van een huis dat je misschien wilt kopen? Profiteer dan van een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Met deze keuring weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de puien en kozijnen en en de staat van eventuele schuren en garages. Ook weet je welke kosten er direct gemaakt moeten worden om de verschillende problemen op te lossen. Ook krijg je een overzicht van het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die de keuring uitvoert. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Je kunt denken aan een bouwkundig expert, architectenbureau, een plaatselijke aannemer of taxateur in Swifterbant.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in juni 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Kijk dan eens naar een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij het doorlopen van het gebouw geeft de bouwkundig adviseur snelle en concrete adviezen van de bouwkundige problemen. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Plan het dan tegelijk in met een taxatie of een energielabel aanvraag. Je kunt zo veel geld besparen. Via onze vergelijker kan je ook veel uitleg vinden over FAQ.

Bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Swifterbant

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Een bouwkundige zoeken

  Allereerst moet je een expert zoeken die de woning gaat onderzoeken. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Er bestaan meerdere architectenbureaus, aannemers en bouwkundige bureaus in Swifterbant en omgeving.

 2. De keuring van de woning

  Samen met de bouwkundig expert, de verkopende partij en / of makelaar van de verkopende partij loop je hele woning door. De deskundige loopt alles na maar verplaatst niks en er worden geen betimmeringen verwijderd. Deze persoon gebruik vaak een ladder of een vochtmeter.

 3. Conclusies bespreken

  Na afloop van het woningonderzoek meldt de bouwkundige zijn waarnemingen. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Gebaseerd op de wooninspectie stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. In het verslag tref je een samenvatting van de woning inclusief foto’s en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Als bijlage staat in het document een tariefoverzicht om het verblijf weer in goede staat te krijgen.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Nu kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de eventuele kosten voor onderhoud. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Dan zou je dit kunnen opnemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De kosten van een bouwrapport variëren rond de €320 en €455. Het kostenplaatje wordt bepaald door verschillende facetten. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook waar de woning gelegen is heeft een effect op de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Eveneens zit er veel verschil tussen de landelijke en regionale bureaus. Kijk goed naar levertijd van het rapport, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit speelt mee in de uiteindelijke prijs. In het onderstaand overzicht beschrijven we de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Swifterbant.

Soort woningWoonoppervlakGeschatte prijs
Flatwoning100 m2285 – €305
Rijtjeshuis121 m2€335 – €375
Hoekpand127 m2€420 – €430
Geschakelde woning157 m2€475 – €490
Landhuis195 m2€520 – €540
Lijst met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Vergelijk betrouwbare bouwkundigen in jouw woonplaats

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Dingen die van belang zijn op het moment dat je een inspecteur selecteert: de prijzen, levertijd van het rapport, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In het schema hieronder overhandigen we adressen van bouwkundig adviesbureaus in Swifterbant die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in Marle, Welsum, Veessen, Vorchten en Wapenveld.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-swifterbant-8255

Advies over de aankoopkeuring

Als je een mooie woning hebt gezien is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in Swifterbant analyseert een onpartijdige deskundige de potentiële woning. Handig, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de onderhoudsstatus van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Dankzij een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Waarom moet ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Met een verkoopkeuring bedoelen we een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een bestaande woning dat je te koop wilt aanbieden. Zo verschaf je potentiële kopers inzicht in de staat van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Dit geeft kopers vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als woningbezitter heb je de plicht om de koper van informatie te voorzien over de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Met een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwkundig adviseur loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en weet precies hoe het zit met de bouwprocedures en geldende normen. De bouwkundige staat aan jouw kant en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • Tarieven variëren tussen de €110 en €215.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Een bouwkundig onderzoek betekent een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning in te schatten. Het rapport beschrijft de kosten die gemaakt moeten worden om het woonobject in goede staat te brengen.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Flevoland is relevant op het moment dat je een woning op het oog hebt. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben achterstallig onderhoud. Door gebruik te maken van de woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. In de regel wordt het onderzoek gedaan zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Ook wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Wij adviseren om dit te doen voor je een bod doet (via een makelaar in Swifterbant). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Op basis van de resultaten komt het bod niet uit de lucht vallen, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Het nadeel is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
De meeloopkeuring is een simpelere technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Onder begeleiding van de bouwkundig expert uit de gemeente Dronten maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen met betrekking tot de gebreken van de woning. Potentiële noodzakelijke onderhoudspunten worden direct aangegeven. Deze inspecteur weet vaak een richtprijs om de onderhoudspunten te verbeteren. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de lage prijs en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie