Bouwkundige keuring De Goorn

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een woning kopen? Een bouwkundige keuring in De Goorn inplannen kan veel onzekerheid wegnemen. Op die manier krijg je een beeld van de eventuele gebreken en problemen en kom je achter de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Zo heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op dit informatieplatform lees je meer alle benodigde informatie over hoe je een keuring aanvraagt, de prijzen en check je een overzicht met bouwkundig adviseurs in De Goorn.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring van een woonobject.
 • Je bouwkundig inspecteur in De Goorn analyseert de woning middels een uitgebreide checklist.
 • Er wordt gekeken naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals o.a. de algehele kavel en en de onderhoudsstaat van de keuken.
 • In het bouwkundig rapport lees je alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Op basis van deze analyse weet je alles over de conditie van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €290 en €425.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in De Goorn uitvoeren

Wil je snel inzicht in de bouwkundige staat van je woning of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Via deze analyse weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. De inspecteur bekijkt o.a. de gevel en en de staat van eventuele schuren en garages. Hiermee kom je er ook achter welke extra kosten er gemaakt gaan worden om eventuele gebreken te verhelpen. Daarbij krijg je meer helderheid over de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die het woonobject gaat inspecteren. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Onder andere een bouwinspecteur, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in De Goorn.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in juni 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Ga dan voor een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij het doorlopen van het object geeft de bouwkundig expert snelle en concrete adviezen van de bouwkundige onderdelen. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of wil je het energielabel weten? Je kunt het dan ook combineren met een actuele taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit bespaart veel geld. Op Bouwkeuringexpert.nl kan je ook veel uitleg vinden over Keuring voor woningaankoop.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in De Goorn

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Ten eerste moet je contact zoeken met een specialist die de technische keuring gaat doen. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je kunt kiezen uit meerdere architecten, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in De Goorn (en de nabije regio).

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  Samen met de bouwkundig expert, de (huidige) eigenaar en/of wellicht een makelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwspecialist onderzoekt alles maar verplaatst niets en maakt geen schade. Deze persoon heeft hiervoor o.a. een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Doorspreken resultaten

  Meteen na het onderzoek vertelt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Geleid door het onderzoek wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. In dit document vind je een overzicht van de observaties en eventuele onderhoudspunten. Daarbij vind je daar een indicatie van de kosten om het gebouw te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Is de uitkomst positief? Op dat moment kun je beginnen met je openingsbod. Maak bij de onderhandeling gebruik van de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Het is mogelijk om dit op te nemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport liggen tussen de €285 en €450. De totale prijs hangt af van een aantal aspecten. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) spelen de grootste rol. Ook waar de woning gelegen is is van belang wanneer er reiskosten worden berekend. Ook zitten er forse prijsverschillen tussen de verschillende adviesbureaus. Kijk altijd goed naar de levertijd, de instrumenten die de expert gebruikt en naar ervaringen van anderen. Dit kent zijn weerslag in de definitieve prijs. In het overzicht hieronder vind je overzichtelijk de huidige kosten van een bouwkundig rapport in De Goorn.

Soort huisOppervlakteGeschatte prijzen
Etagewoning88 m2295 – €330
Rijtjeshuis120 m2€345 – €365
Kopwoning143 m2€415 – €445
Twee onder één kap165 m2€455 – €495
Landhuis190 m2€515 – €545
Samenvatting met kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk info van betrouwbare bouwkundigen bij jou in de buurt

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Dingen waar je op moet letten bij het keuzeproces voor een inspecteur: de tarieven, wachttijd, en welke instrumenten worden er gebruikt. In onderstaande tabel overhandigen we adressen van bouwkundig adviesbureaus in De Goorn die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Berkhout, Ursem, Ursem, Spierdijk en Schermerhorn.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-de-goorn-1648

Wat is een aankoopkeuring?

Als je een mooie woning hebt gezien ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Door middel van een aankoopkeuring in De Goorn bekijkt een objectieve ingenieur de potentiële woning. Slim, want zo weet je precies wat de conditie van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Met behulp van een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het woonobject.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Wat is een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring beslaat een uitgebreide check van een woning dat je wilt verkopen. Op basis daarvan geef je de andere partij inzicht in de actuele staat waarin de woning verkeert. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je wekt daarmee vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als huiseigenaar is het verplicht om de kopende partij goed te informeren aangaande de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Door gebruik te maken van een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwkundig adviseur controleert alle opleverpunten en weet hoe het zit met de geldende normen en regels in de bouwwereld. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • De prijzen liggen tussen de €115 en €245.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning te controleren. Het rapport beschrijft de benodigde kosten om de woning op te knappen.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland wordt uitgevoerd wanneer je interesse hebt in een woning. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op verborgen gebreken. D.m.v. een woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Dikwijls wordt het pas in gang gezet wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Evenzeer worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Ons advies: laat het doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in De Goorn). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Door middel van dit rapport zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, wat je ook goed kunt onderbouwen. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Minpunt is dat het rapport tijd en geld kost, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Tegelijk met de bouwkundig adviseur uit de gemeente Koggenland bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles met betrekking tot de onderhoudssituatie van het huis. Mogelijke belangrijke herstelpunten komen meteen aan het licht. De bouwkundige verstrekt ook een kleine calculatie om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is dat het stukken goedkoper is en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie