Bouwkundige keuring Griendtsveen

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in Griendtsveen regelen is heel erg verstandig. Op die manier krijg je een concreet beeld van de wat er eventueel nog moet gebeuren en krijg je een beeld van de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Door deze inzichten worden de onderhandelingen transparanter. Op onze vergelijkingssite bieden wij aanvullende informatie over hoe je een keuring aanvraagt, de onkosten en doorzoek je de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Griendtsveen.

 • De bouwkundige keuring biedt informatie over onderhoud en problemen bij een woning.
 • Je bouwkundig inspecteur in Griendtsveen controleert het huis op een groot aantal onderdelen.
 • De expert kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals de staat van de staat van ramen, deuren en kozijnen en en hoe het met de isolatie gesteld is.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Door deze inspectie krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de status van de woning die je wilt kopen.
 • Bij een hypotheek met NHG is een keuring soms verplicht.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €330 en €430.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Griendtsveen laten uitvoeren

Op korte termijn duidelijkheid over de algehele staat van een woonhuis of van een potentiële woning om aan te kopen? Bekijk dan de optie voor een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Via deze keuring weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de ventilatie en en de staat van eventuele schuren en garages. Ook kom je er achter welke kosten er direct gemaakt moeten worden om de woning te herstellen en te verbeteren. Daarbij krijg je een idee van welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Jij beslist zelf welk bedrijf deze keuringen kan uitvoeren. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Je kunt terecht bij een bouwkundig specialist, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Griendtsveen.

Besparen op een bouwkeuring in december 2023
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Overweeg dan de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij het bekijken van de woning geeft de bouwkundig inspecteur mondeling een toelichting over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Wil je ook meteen de waarde weten? Of wil je het energielabel weten? Regel ook direct een woningtaxatie of een energielabel aanvraag. Hierdoor krijg je soms extra korting. Via onze vergelijker bekijk je ook nuttige gegevens over Veelgestelde vragen.

Bouwkundige keuring regelen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Griendtsveen

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Ten eerste moet je een expert zoeken die het onderzoek gaat uitvoeren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je hebt de keuze uit allerlei architecten, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Griendtsveen en omgeving.

 2. Keuring van het woonobject

  Samen met de bouwkundig expert, de huidige woningbezitter en/of de makelaar loop je alles in het huis na. De inspecteur loopt alles na maar laat alles op z’n plek staan en richt dus nooit schade aan. De specialist heeft hiervoor o.a. een ladder of een vochtmeter.

 3. Doorspreken conclusies

  Na afronding van de wooninspectie beschrijft de bouwkundigezijn beoordeling. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Met alle bevindingen van de huis-analyse krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In dit stuk staat een lijst met de bevindingen en direct / noodzakelijk onderhoud. Bovendien vind je hier een kostenberekening om het huis te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Bod voorbereiden

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Dan kan je een openingsbod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Zijn de resultaten nog niet bekend? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De gemiddelde kosten van een bouwrapport schommelen rond de €315 en €445. Het prijskaartje is gebaseerd op diverse punten. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) zijn de belangrijkste. Ook de plek van de woning is van invloed op de prijs door de te verwachten reiskosten. Bovendien zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Let vooral op de oplevertermijn, de instrumenten die de expert gebruikt en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de uiteindelijke prijs. In het onderstaand overzicht bekijk je de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Griendtsveen.

Type woningWoonoppervlakPrijsberekening
Studio94 m2€290 – €315
Rijwoning101 m2€345 – €380
Hoekpand149 m2€425 – €450
2-onder-1 kap163 m2€465 – €480
Herenhuis187 m2€530 – €535
Lijst met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport december 2023.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk goede bouwkundigen actief in jouw regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Dingen die je moet afwegen bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de geschatte kosten, levertermijn, en welke instrumenten worden er gebruikt. In de lijst hierna vind je adressen van bouwkundig adviesbureaus in Griendtsveen die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in De Rips, Milheeze, Bakel, Helenaveen en Neerkant.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-griendtsveen-5766

Aankoopkeuring voor een woonobject

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Griendtsveen onderzoekt een objectieve ingenieur de potentiële woning. Handig, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de onderhoudsstatus van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Wat is een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring betekent: een inspectie van een woning dat je in de verkoop wil doen. Op deze manier bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de actuele staat waarin de woning verkeert. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als woningbezitter is het verplicht om de aspirant koper te voorzien van correctie informatie over de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Middels een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundige loopt de hele woning door (opleverpunten) en kan je alles vertellen over de regels en normen in de bouw. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je staat juridisch een stuk sterker.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • De tarieven schatten we in tussen €120 en €205.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Een bouwkundig onderzoek is een volledige inspectie van een huis met rapportage. De reden van deze bouwtechnische keuring is om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. Het rapport beschrijft de herstelkosten die nodig zijn om eventuele gebreken te herstellen.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Limburg wordt uitgevoerd in situaties wanneer je mogelijk een woning wilt kopen. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak verborgen gebreken. Door gebruik te maken van de woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Vaak worden onvoorzienen situaties over de woningstaat in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Dit wordt doorgaans gedaan voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Griendtsveen). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Door middel van dit rapport komt het bod niet uit de lucht vallen, wat je ook goed kunt beargumenteren. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Het nadeel is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Samen met de bouwkundig specialist uit de gemeente Horst aan de Maas wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling over de bouwkundige staat van de woning. Mogelijke gebreken worden meteen aangestipt. De deskundige noemt ook een prijsindicatie voor de herstelwerkzaamheden. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de aantrekkelijke prijs en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie