Bouwkundige keuring Teuge

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Teuge laten uitvoeren is heel erg verstandig. Met behulp van de inspecteur wordt je een duidelijk beeld verschaft over de bouwkundige staat van het huis en ontvang je een inschatting van de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Zo sta je sterker in de onderhandelingen. Op onze vergelijkingssite kan je aan de slag met alle benodigde info over de verschillende keuringen die er zijn, de kosten en verschaffen we een schema met bouwkundig adviseurs in Teuge.

 • Een bouwkundige keuring is een grondige inspectie van de woning die je wilt kopen of verkopen.
 • Je bouwkundig inspecteur in Teuge inspecteert het huis grondig op vele punten.
 • Hij of zij kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals bijv. het dak, pannen, dakbeschot en en hoe het met de isolatie gesteld is.
 • In het bouwkundig rapport vind je een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Op die manier krijg je een helder beeld van de de toestand van de woning waar je interesse in hebt.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €340 en €385.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Teuge plannen

Wil je snel een indicatie van de algehele staat van een woonhuis of van een huis dat je misschien wilt kopen? Dan heb je behoefte aan een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Middels deze keuring weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. Denk aan het metselwerk en en de toepassingen van isolatie. Tevens kom je er ook achter welke investeringen nodig zijn om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Tevens krijg je meer helderheid over onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die de woning komt inspecteren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Onder andere een bouwkundig specialist, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Teuge.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in juni 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Probeer dan een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij het bekijken van het woonhuis geeft de bouwadviseur een mondeling verslag over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Regel ook direct een taxatie of een energielabel aanvraag. Dit bespaart veel geld. Op deze website lees je ook aanvullende toelichtingen over Aankoopkeuring.

Bouwtechnische keuring nodig?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Teuge

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Als eerste zoek je een expert die het huis gaat inspecteren. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt terecht bij een aantal architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Teuge (regio).

 2. Het onderzoek van de woning

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de verkopende partij en / of makelaar van de verkopende partij wordt de hele woning bekeken. De expert onderzoekt alles maar laat alles op z’n plek staan en maakt niets open. De specialist kan gebruik maken van een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Bespreking resultaten

  In aansluiting op de keuring meldt de bouwkundige zijn observaties. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Geleid door het onderzoek krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. Hierin staat de conclusie van de observaties en direct / noodzakelijk onderhoud. Bovendien vind je daar een indicatie van de kosten om de woonruimte in orde te maken.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Is de uitkomst positief? Op basis van de resultaten kunnen de biedingen op de woning beginnen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Dan zou je dit kunnen opnemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning variëren rond de €290 en €495. De totale prijs is gebaseerd op diverse aspecten. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 vormen voornamelijk de prijs. Ook de plaats waar de woning staat is van belang wanneer er reiskosten worden berekend. Bovendien zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Zaken waar je op moet letten zijn hoe snel de keuring kan plaatsvinden, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit speelt mee in de pakketprijs. In het overzicht hieronder vind je samengevat de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Teuge.

Type woningGroottePrijsberekening
Bovenwoning86 m2300 – €315
Rijwoning125 m2€350 – €390
Hoekpand144 m2€400 – €430
2-onder-1 kap153 m2€475 – €485
Landhuis181 m2€530 – €560
Schema met kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Bekijk gespecialiseerde bouwkundigen actief in jouw regio

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Dingen die van belang zijn bij het kiezen van een inspecteur: de kosten, levertermijn, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In het volgende schema bekijk je gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Teuge die je mogelijk kunnen helpen met een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Twello, Wilp, Voorst, Klarenbeek en Loenen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-teuge-7395

Wat is een aankoopkeuring?

Wanneer je een woning op het oog hebt is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Aan de hand van een aankoopkeuring in Teuge controleert een neutrale expert het woonhuis. Handig, zo krijg je inhoudelijke info over wat de conditie van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Met behulp van een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het woonobject.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Pluspunten van de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring is een gedegen review van een pand dat je te koop wilt aanbieden. Middels dit rapport verschaf je potentiële kopers inzicht in onderhoudstoestand van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als eigenaar van een huis heb je de plicht om de nieuwe eigenaar op de hoogte te brengen van de staat van het huis.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Wat is precies een opleveringskeuring?

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. D.m.v. een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundig specialist gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en zal zijn kennis delen over de regels en normen in de bouw. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €99 en €235.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om te kijken wat de staat van een woning is. De deskundige geeft ook een indicatie van de kosten die gemaakt moeten worden om de woning toekomstbestendig te maken.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland laat je meestal uitvoeren in situaties wanneer je een woning op het oog hebt. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben verschillende gebreken. D.m.v. een woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Dikwijls wordt het pas in gang gezet als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Doorgaans worden onvoorzienen situaties over de woningstaat in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Het is aan te raden dit te doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Teuge). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Op basis van het rapport is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Houd er rekening mee dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Wat is een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Samen met de bouwkundig expert uit de gemeente Voorst wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen m.b.t. onderhoudstoestand van de woning. Eventuele gebreken worden direct aangegeven. De specialist noemt ook een prijsindicatie om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is dat het stukken goedkoper is en de snelheid.

Plaats een reactie