Bouwkundige keuring Nijbroek

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Nijbroek inplannen kan veel meerwaarde bieden. Daarmee krijg je een concreet beeld van de staat van de woning en inzage in de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Daarmee sta je sterker in de onderhandelingen. Op deze pagina bieden wij actuele info over de verschillende keuringen, de financiële aspecten en vind je de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Nijbroek.

 • Een bouwkundige keuring is een grondige inspectie van de woning die je wilt kopen of verkopen.
 • Een bouwkundig inspecteur in Nijbroek analyseert de woning op heel veel verschillende aspecten.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals de puien en kozijnen en en de staat van eventuele schuren en garages.
 • In het bouwkundig rapport tref je alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Op die manier heb je een duidelijk beeld van de staat van de woning die je wilt aanschaffen.
 • In het geval van een NHG-hypotheek moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €295 en €380.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Nijbroek uitvoeren

Behoefte aan een onderzoek laten doen naar de algehele staat van een gebouw of van een woning die te koop staat? Overweeg dan een voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Dankzij deze keuring kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. De inspecteur bekijkt o.a. de fundering en of er sprake is van vocht in de woning. Daarbij krijg je een indicatie van welke extra kosten er gemaakt gaan worden om mogelijke gebreken op te lossen. Voorts krijg je meer zekerheid over het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Er is een vrije keuze voor een deskundige die langskomt om deze keuring te doen. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Je kunt denken aan een bouwkundig expert, architectenbureau, een bouwonderneming of taxateur in Nijbroek.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in juli 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Probeer dan een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Ten tijde van de controle van het object geeft de bouwkundig adviseur gelijk mondeling zijn bevindingen door over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Kies dan ook voor een erkende taxatie en/of energielabel check. Je kunt zo veel geld besparen. Op ons informatieplatform tref je ook praktische informatie over Opleveringskeuring.

Bouwkundig advies inwinnen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Nijbroek

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Om te starten heb je een expert nodig die het huis gaat inspecteren. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je kunt een aanvraag indienen bij uiteenlopende architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Nijbroek (en in de buurt).

 2. Keuring van het woonobject

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de verkopende partij & de verkoopmakelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwspecialist bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst geen inboedel en schroeft ook niks open. De ingenieur gebruikt o.a. een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Resultaten bespreking

  Na het onderzoek deelt de bouwkundige zijn oordeel. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Met de gegevens van de huis-analyse stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. In het verslag tref je een samenvatting van de waarnemingen en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Ook vind je hier een lijst met kosten die nodig zijn om het woonobject weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Met het rapport in je broekzak kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Hierbij houdt je rekening met de eventuele kosten voor onderhoud. Is het rapport nog niet officieel? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport in 2024 schommelen rond de €280 en €390. De totaalprijs is gebaseerd op allerlei onderdelen. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) zijn de belangrijkste. Ook de woonplaats is van invloed op de prijs in verband met de reiskosten. Ook zit er ook weer veel prijsverschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Let vooral op wachttijd, welke instrumenten er gebruikt worden en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit speelt mee in de pakketprijs. In de tabel hieronder berekenen we de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Nijbroek.

Soort woningNetto woonoppervlakteGeschatte kosten
Appartement96 m2285 – €320
Rijwoning115 m2€345 – €380
Hoekpand129 m2€400 – €440
2-onder-1 kap157 m2€460 – €480
Landhuis178 m2€530 – €550
Samenvatting met de tarieven van een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Bekijk en vergelijk geschikte bouwkundigen in jouw woonplaats

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor het uitvoeren van een technische keuring? Onderwerpen waar je op moet letten bij het keuzeproces voor een inspecteur: de geschatte kosten, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In onderstaande tabel bekijk je contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Nijbroek die wellicht beschikbaar zijn voor een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of overweeg adviesbureaus in Terwolde, Teuge, Twello, Wilp en Voorst.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-nijbroek-7397

Voordelen van een aankoopkeuring

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Nijbroek bekijkt een neutrale bouwkundig ingenieur het huis. Niet zo gek, want zo weet je precies wat de gesteldheid van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Advies over de verkoopkeuring

Met een verkoopkeuring bedoelen we een gedegen review van een woonobject dat jij wil verhuren. Daarmee verstrek je de benodigde info over de actuele staat waarin de woning verkeert. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als woningbezitter ben je wettelijk verplicht om de nieuwe eigenaar te voorzien van correctie informatie over de staat van jouw huis.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Door gebruik te maken van een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundige loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en weet hoe het zit met het bouwbesluit. De bouwkundige staat aan jouw kant en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €105 en €210.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om te kijken wat de staat van een woning is. De bouwspecialist calculeert tevens de kosten voor herstelwerk om de woning op te knappen.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland wordt uitgevoerd wanneer je een bod wilt uitbrengen op een woning. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben diverse problemen. Dankzij zo’n woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Meestal wordt de keuring gedaan wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Vaak worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Je kunt dit het beste laten doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Nijbroek). Mankeert er het nodige aan de woning? Geholpen door het rapport zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, wat je ook goed kunt onderbouwen. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Het jammere is dat het rapport tijd en geld kost, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
De meeloopkeuring is een simpelere schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Onder begeleiding van de bouwkundige uit de gemeente Voorst wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen aangaande de bouwkundige staat van de woning. Mogelijke belangrijke herstelpunten worden meteen aangestipt. Deze inspecteur biedt ook een kostenoverzicht om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Pluspunt van de mondelinge keuring is de lage prijs en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie