Bouwkundige keuring Westzaan

Direct bouwkeuring aanvragen

Een koophuis op het oog? Een bouwkundige keuring in Westzaan laten uitvoeren is dan zeer verstandig. Hiermee zal je veel inzicht krijgen over de de onderhoudssituatieen kom je achter de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Door deze inzichten sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op www.bouwkeuringexpert.nl verzamelen wij uitgebreide info over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de onkosten en verschaffen we de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Westzaan.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring van een woonobject.
 • Een bouwkundig inspecteur in Westzaan checkt de woning middels een uitgebreide checklist.
 • De ingenieur kijkt naar in het oog springende zaken zoals bijv. de gevel en en de toepassingen van isolatie.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Op die manier krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de status van de woning waar je interesse in hebt.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €275 en €485.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Westzaan uitvoeren

Heb je belang bij een onderzoek laten doen naar de bouwtechnische staat van een woonhuis of van een huis dat je misschien wilt kopen? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Via deze analyse weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de meterkast en of er houtrot is. Daarbij kom je er achter wat de financiële consequenties zijn om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Eveneens krijg je meer helderheid over het toekomstig onderhoud. Er is een vrije keuze voor een deskundige die deze keuringen kan uitvoeren. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Je kunt denken aan een bouwadviseur, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in Westzaan.

Een extra voordelige bouwkeuring in juli 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Vraag dan eens naar een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij de analyse van het huis geeft de bouwkundig expert een mondelinge toelichting van alle bouwkundige punten. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Kies dan ook voor een woningtaxatie en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op deze website lees je ook handige uitleg over Vragen over bouwkundige keuringen.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Westzaan

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Allereerst moet je een expert hebben die de woning gaat opnemen. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Er bestaan verschillende architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Westzaan en omgeving.

 2. De technische keuring

  Begeleid door de bouwkundige expert, de huidige eigenaar en / of wellicht een makelaar wordt de hele woning bekeken. De bouwspecialist checkt alles maar laat alles op z’n plek staan en schroeft niets open. De expert neemt altijd spullen mee zoals een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Conclusies bespreken

  Na afronding van de woninganalyse vertelt de bouwkundige zijn beoordeling. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Met alle bevindingen van de keuring wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. Daarin tref je een samenvatting van de bevindingen en eventuele gebreken. Daarnaast vind je hier een overzicht van de herstelkostenom het woonobject weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Is het rapport positief over de woning? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de aangetoonde gebreken. Zijn de resultaten nog niet bekend? Dan zou je dit kunnen opnemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De kosten van een bouwrapport variëren rond de €290 en €475. De uiteindelijke prijs is gebaseerd op een aantal punten. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) vormen voornamelijk de prijs. Ook de locatie van de woning is van invloed op de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Eveneens zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de verschillende adviesbureaus. Bekijk vooral goed hoe snel de keuring kan plaatsvinden, welke instrumenten er gebruikt worden en naar reviews van andere klanten. Dit heeft allemaal invloed op de definitieve prijs. In het schema hieronder delen we een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Westzaan.

Soort huisWoonoppervlakGeschatte tarieven
Flatwoning77 m2295 – €310
Tussenwoning109 m2€335 – €390
Kopwoning139 m2€405 – €430
2-onder-1 kap170 m2€465 – €490
Villa180 m2€510 – €555
Opsomming met de actuele kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Bekijk en vergelijk geschikte bouwkundigen werkzaam in de regio

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Op zoek naar een inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Dingen die belangrijk zijn wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de prijsverwachting, de oplevertermijn, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In onderstaande tabel bieden wij contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Westzaan die je mogelijk kunt inschakelen voor het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of zoek naar adviesbureaus in Jisp, Zaandijk, Koog aan de Zaan, Markenbinnen en Oostknollendam.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-westzaan-1551

Kiezen voor een aankoopkeuring

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Via een aankoopkeuring in Westzaan checkt een onpartijdige deskundige het huis. Handig, zo krijg je inhoudelijke info over wat de toestand van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

verkoopkeuring voor een woonobject

Met een verkoopkeuring bedoelen we een objectieve beoordeling van een woonobject dat je te koop wilt aanbieden. Hiermee verstrek je de benodigde info over de staat van de woning. Je speelt open kaart en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Dit geeft kopers vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt is het wettelijk je plicht de mogelijke koper van informatie te voorzien over de staat van de woning.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Door middel van een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwkundig adviseur controleert alle opleverpunten en weet precies hoe het zit met de bouwprocedures en geldende normen. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • De kosten liggen tussen de €110 en €190.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een onderzoek naar de algehele staat van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. Daarbij geeft het inzicht in de herstelkosten die nodig zijn om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland wordt uitgevoerd op het moment dat je een nieuwe woning gaat kopen. Vooral bij oudere woningen heb je kans op verschillende gebreken. Door middel van deze woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Standaard worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Normaal doet men dit in het begin van het biedproces (via een makelaar in Westzaan). Is er veel onderhoud nodig? Op basis van het rapport kan je dan een lager bod uitbrengen, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Het nadeel is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Begeleid door de bouwkundig expert uit de gemeente Zaanstad wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles met betrekking tot de staat van het huis. Potentiële belangrijke herstelpunten worden direct benoemd. De expert verstrekt ook een kleine calculatie om de onderhoudspunten te verbeteren. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de betaalbaarheid en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie