Bouwkundige keuring Ospel

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een huis kopen of jouw huis verkopen? Een bouwkundige keuring in Ospel laten doen is een verstandige keuze. Zo wordt je een duidelijk beeld verschaft over de eventuele gebreken en problemen en inzage in de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Daarmee sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op deze pagina tref je actuele informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de onkosten en verschaffen we een schema met bouwkundig adviseurs in Ospel.

 • Een bouwkundige keuring is een uitgebreide technische inspectie van de woning.
 • Een bouwkundig inspecteur in Ospel onderzoek het huis objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De ingenieur kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals bijvoorbeeld de plafonds en en de staat van de isolatie.
 • Het bouwkundig rapport bevat per onderdeel een uitgebreide documentatie inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je een beeld van de de onderhoudsstatus van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €305 en €415.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Ospel inplannen

Direct een onderzoek laten doen naar de staat (en gebreken) van een woonhuis of van een potentiële woning om aan te kopen? Overweeg dan een voordelig bouwkundig onderzoek. Het betreft een uitgebreide inspectie van een woning. Aan de hand van deze analyse heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. Denk aan het stucwerk en en of er lekkages zijn. Ook weet je welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om de woning te herstellen en te verbeteren. Tevens krijg je meer zekerheid over het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Er is een vrije keuze voor een deskundige die het woonobject gaat inspecteren. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Onder andere een bouwkundig ingenieur, architectenbureau, een plaatselijke aannemer of taxateur in Ospel.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in december 2023
Voordelig een woonobject laten checken? Bekijk de mogelijkheden van een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Tijdens het onderzoek van het appartement geeft de bouwkundig adviseur een mondelinge toelichting aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Regel ook direct een woningtaxatie of een energielabel aanvraag. Dit scheelt veel geld. Via onze vergelijker bekijk je ook nuttige uitleg over Keuring voor woningverkoop.

Bouwtechnische keuring nodig?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Ospel

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Ten eerste moet je een expert hebben die de technische keuring gaat doen. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je hebt de keuze uit verschillende architectenbureaus, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Ospel en omgeving.

 2. Keuring van het woonobject

  Begeleid door de bouwkundige expert, de verkoper & de aan- of verkoopmakelaar wordt de hele woning bekeken. De deskundige onderzoekt alles maar laat alles op z’n plek staan en hakt niks open. De inspecteur gebruikt o.a. een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Doorspreken conclusies

  Na afronding van de huisbeoordeling meldt de bouwkundige zijn waarnemingen. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Op basis van het woningonderzoek komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. In het verslag vind je een overzicht van de woning inclusief foto’s en de geconstateerde gebreken. Als bijlage vind je daar een indicatie van de kosten om het gebouw weer in goede staat te krijgen.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Is de uitkomst positief? Nu kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met de aangetoonde gebreken. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Laat dit dan opnemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning variëren tussen de €315 en €425. Het prijskaartje is afhankelijk van diverse onderdelen. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) vormen voornamelijk de prijs. Ook de regio heeft een effect op de prijs door de te verwachten reiskosten. Bovendien zit er ook weer veel prijsverschil tussen de verschillende adviesbureaus. Kijk altijd goed naar wachttijd, de volledigheid van het rapport en naar ervaringen van anderen. Dit kent zijn weerslag in het kostenplaatje. In de bijgaande tabel vergelijk je de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Ospel.

Type huis Netto woonoppervlakteGeschatte tarieven
Appartement86 m2280 – €310
Tussenwoning118 m2€335 – €390
Hoekhuis141 m2€400 – €450
2-onder-1 kap169 m2€455 – €500
Vrijstaand176 m2€520 – €560
Samenvatting met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport december 2023.

Snel een bouwkundig rapport?

Bekijk geschikte bouwkundigen in jouw woonplaats

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor tips en hulp bij een technische keuring? Onderwerpen die belangrijk zijn wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de prijzen, levertermijn, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In de lijst hierna faciliteren we adressen van bouwkundig adviesbureaus in Ospel die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Nederweert-Eind, Sterksel, Gastel, Soerendonk en Maarheeze.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-ospel-6035

Informatie over aankoopkeuring

Als je een woning gaat kopen ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in Ospel checkt een neutrale expert het huis. Een aanrader, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de status van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Wat is het belang van een verkoopkeuring?

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een pand die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Zo bied je geïnteresseerden duidelijkheid over onderhoudstoestand van de woning. Je speelt open kaart en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als woningeigenaar is het verplicht om kopers te informeren over de bouwkundige staat van de woning.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Wat is precies een opleveringskeuring?

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Door te kiezen voor een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwadviseur bekijkt alle opleverpunten en is op de hoogte van regels en richtlijnen in de bouw. De bouwspecialist is objectief en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €130 en €220.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Een bouwkundig onderzoek is een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning te controleren. Daarbij geeft het inzicht in de herstelkosten die nodig zijn om de woning op te knappen.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Limburg komt in beeld wanneer je een ander huis gaat aanschaffen. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van verborgen gebreken. Middels deze woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Meestal wordt de keuring gedaan zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Ook wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Je kunt dit het beste laten doen voor je een bod doet (via een makelaar in Ospel). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Door gebruik te maken van het rapport kan je een marktconform bod uitbrengen, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Waar je op moet letten is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
De meeloopkeuring is een simpelere technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Gezamenlijk met de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Nederweert maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door aangaande de staat van het huis. Potentiële belangrijke herstelpunten worden direct benoemd. De bouwkundige kent ongeveer de kosten om deze problemen te verhelpen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de lage prijs en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie