Bouwkundige keuring Wijnandsrade

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in Wijnandsrade laten doen is zeker iets om te overwegen. Door deze keuring krijg je een idee van de staat van de woning en krijg je duidelijkheid over de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Op die manier kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Op Bouwkeuringexpert.nl bekijk je informatie over de verschillende keuringen, een prijsvergelijking en vind je een overzicht met bouwkundig adviseurs in Wijnandsrade.

 • bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring om de staat van de woning in kaart te brengen.
 • Je bouwkundig inspecteur in Wijnandsrade bekijkt het huis op een groot aantal onderdelen.
 • De ingenieur kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals de staat van de kozijnen, het schilderwerk of er sprake is van vocht in de woning.
 • In het bouwkundig rapport vind je alle bevindingen van de deskundige incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Met deze documenten krijg je een concreet beeld van de de conditie van de woning waar je interesse in hebt.
 • Bij een hypotheek met NHG wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €325 en €400.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Wijnandsrade regelen

Wil jij meteen een onderzoek laten doen naar de algehele staat van een woonhuis of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Profiteer dan van een voordelig bouwkundig onderzoek. Het is een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Door deze analyse weet je wat de eventuele gebreken zijn. Er wordt gekeken naar o.a. de ventilatie en en de onderhoudsstaat van de keuken. Hiermee kom je er achter welke investeringen nodig zijn om de woning te herstellen en te verbeteren. Tevens krijg je een idee van welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je mag zelf een partij kiezen die de inspectie gaat uitvoeren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwadviseur, architectenbureau, een aannemingsbedrijf of taxateur in Wijnandsrade.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in juni 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Laat je informeren over een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij de analyse van het appartement geeft de bouwkundig adviseur direct live mondeling uitleg van alle bouwkundige aspecten. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of wil je het energielabel weten? Plan het dan tegelijk in met een complete taxatie of een energielabel aanvraag. Dit bespaart veel geld. Op ons informatieplatform vind je ook meer uitleg over Goekope bouwkundig rapport.

Bouwkundig rapport opvragen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Wijnandsrade

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Om te beginnen moet je een specialist hebben die de woning gaat opnemen. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt terecht bij uiteenlopende architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Wijnandsrade (regio).

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar & de makelaar loop je alles in het huis na. De deskundige beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar laat alles netjes op de plek staan en hakt niks open. De expert kan gebruik maken van een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Resultaten doornemen

  Direct na het woningonderzoek meldt de bouwkundige zijn oordeel. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Op basis van het woningonderzoek krijg je een bouwkundig keuringsrapport. Hierin tref je een samenvatting van de observaties en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Ook staat in het document een overzicht van de herstelkostenom de woning in orde te maken.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Op dat moment kan je een openingsbod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Vergeet ze dan niet op te nemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De gemiddelde kosten van een bouwrapport variëren rond de €350 en €475. Het prijskaartje hangt af van een aantal facetten. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de plaats waar de woning staat heeft een effect op de prijs (met het oog op reiskosten). Tevens zitten er forse prijsverschillen tussen de verschillende aanbieders. Neem zaken in overweging zoals de levertijd, welke instrumenten er gebruikt worden en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit heeft allemaal invloed op de uiteindelijke prijs. In het bijgesloten overzicht berekenen we de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Wijnandsrade.

WoonobjectGroottePrijsberekening
Appartementje80 m2300 – €305
Rijwoning108 m2€335 – €370
Kopwoning131 m2€415 – €430
2-onder-1 kap165 m2€470 – €480
Villa190 m2€525 – €535
Opsomming met de tarieven van een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Vind goede bouwkundigen actief in jouw regio

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Op zoek naar een inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Onderdelen waar je oog op moet houden bij het keuzeproces voor een inspecteur: de tarieven, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In de tabel hieronder verstrekken we adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Wijnandsrade die potentieel hun service kunnen verlenen bij het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of zoek adviesbureaus in Nuth, Baneheide, Bocholtz, Klimmen en Walem.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-wijnandsrade-6363

Wat is het belang van een aankoopkeuring?

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Middels een aankoopkeuring in Wijnandsrade bekijkt een objectieve deskundige de potentiële woning. Slim, want op deze manier weet je exact wat de gesteldheid van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Kiezen voor een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring betekent: een inspectie van een woning dat je te koop wilt aanbieden. Daarmee geef je de andere partij inzicht in de onderhoudssituatie van het huis. Je geeft volledige duidelijkheid en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt heb je de taak om kopers van informatie te voorzien over de bouwkundige staat van de woning.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Door gebruik te maken van een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundig ingenieur controleert alle opleverpunten en kent bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De bouwkundige staat aan jouw kant en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €99 en €205.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. Je krijgt nadere toelichting over de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om eventuele gebreken te herstellen.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
De bouwtechnische keuring in de provincie Limburg komt doorgaans ter sprake in het geval je actief bent op de woningmarkt. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben onderhoud problematiek. Door te kiezen voor een woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. In de regel wordt het onderzoek gedaan zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Daarbij worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Ons advies: laat het doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Wijnandsrade). Worden er veel gebreken ontdekt? Geholpen door het rapport zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, wat je ook goed kunt beargumenteren. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Het nadeel is dat het rapport tijd en geld kost, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Begeleid door de bouwkundig specialist uit de gemeente Beekdaelen loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling over de gebreken van de woning. Eventuele zorgelijke constateringen worden dan direct gesignaleerd. De ingenieur geeft ook een schatting van de kosten aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de relatief lage prijs en de snelle levertijd.

Plaats een reactie