Bouwkundige keuring Tilligte

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Tilligte regelen is dan zeker aan te raden. Zo zal je veel inzicht krijgen over de de onderhoudssituatieen ontvang je een inschatting van de kosten om het huis in goede staat te brengen. Met die kennis is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Op deze pagina bieden wij nuttige info over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de prijzen en bekijk je de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Tilligte.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Tilligte onderzoek het huis op een groot aantal onderdelen.
 • Hij of zij kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals o.a. de fundering en de technische staat van de CV-installatie.
 • Het bouwkundig rapport omvat alles wat je moet weten over de staat van de woning met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Zo weet je alles over de conditie van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €285 en €430.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Tilligte uitvoeren

Wil je snel een analyse van de algehele staat van een woonobject of van een potentiële woning om aan te kopen? Overweeg dan een voordelig bouwkundig onderzoek. Het is een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Dankzij deze analyse weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de fundering en en de staat van de isolatie. Dan achterhaal je wat de financiële consequenties zijn om mogelijke gebreken op te lossen. In aanvulling daarop krijg je een idee van de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat deze keuringen kan uitvoeren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwinspecteur, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in Tilligte.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in december 2023
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Vraag dan eens naar de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij het bekijken van het woonobject geeft de bouwkundige mondeling een toelichting aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Combineer het dan met een taxatierapport en/of energielabel check. Je kunt zo veel geld besparen. Op ons informatieplatform bekijk je ook nuttige toelichtingen over Keuring voor woningaankoop.

Bouwtechnische keuring nodig?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Tilligte

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Allereerst zoek je een expert die het onderzoek gaat uitvoeren. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je hebt de keuze uit meerdere architectenbureaus, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Tilligte en omgeving.

 2. Keuring van het woonobject

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de verkoper & makelaar van de verkopende partij wordt de hele woning bekeken. De bouwexpert doorzoekt alles maar laat alles op z’n plek staan en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. De inspecteur neemt altijd spullen mee zoals een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Conclusies doornemen

  Na de huisbeoordeling komt de bouwkundige over de brug met zijn oordeel. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Met behulp van de wooninspectie ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. In dit rapport staat een lijst met de bouwkundige staat van de woning en direct / noodzakelijk onderhoud. Bijgevoegd krijg je ook inzage in een kostenindicatie om het woonobject weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Bod voorbereiden

  Is de uitkomst positief? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een openingsbod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van de eventuele herstelkosten. Zijn de resultaten nog niet bekend? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport liggen tussen de €295 en €395. De uiteindelijke prijs wordt vastgesteld op basis van een aantal factoren. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 hebben de meeste invloed. Ook waar de woning gelegen is is van invloed op de prijs (met het oog op reiskosten). Eveneens komen we verschillen tegen tussen de verschillende adviesbureaus. Kijk altijd goed naar levertermijn, de volledigheid van het rapport en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Al deze punten kunnen invloed hebben op de uiteindelijke prijs. In de tabel hieronder vergelijk je de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Tilligte.

WoonobjectNetto woonoppervlakteGeschatte kosten
Etagewoning83 m2275 – €325
Rijwoning114 m2€345 – €390
Hoekhuis136 m2€400 – €450
Geschakelde woning170 m2€460 – €505
Villa198 m2€530 – €555
Lijst met de tarieven van een bouwkundig rapport december 2023.

Bouwkundig rapport nodig?

Vergelijk tarieven van professionele bouwkundigen werkzaam in de regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Factoren die je zeker moet meewegen op het moment dat je een inspecteur selecteert: de prijsindicatie, levertermijn, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In het schema hieronder bieden wij gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Tilligte die wellicht hulp kunnen bieden bij een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of vergelijk adviesbureaus in Ootmarsum, Bornerbroek, Hertme, Zenderen en Harbrinkhoek.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-tilligte-7634

Hoe laat ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Als je een woning gaat kopen wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Tilligte bekijkt een objectieve expert het verblijf. Een aanrader, zo krijg je goed inzicht in wat de toestand van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het woonobject.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

verkoopkeuring voor een woning

Met een verkoopkeuring bedoelen we een professionele en erkende analyse een woning dat je in de verkoop wil doen. Zo geef je de andere partij inzicht in onderhoudstoestand van de woning. Je speelt open kaart en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt is het wettelijk je plicht de koper op de hoogte te brengen van de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. A.d.h.v. een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. Het bouwkundig adviesbureau loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en kan je alles vertellen over regels en richtlijnen in de bouw. De bouwkundige staat aan jouw kant en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • De tarieven schatten we in tussen €125 en €190.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van een woning te achterhalen. De bouwspecialist calculeert tevens de noodzakelijke investeringen om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Overijssel komt doorgaans ter sprake op het moment dat je een ander huis gaat aanschaffen. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van meerdere probleemgebieden. Door te kiezen voor een woningkeuring weet je wat je koopt. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Evenzeer worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Wij adviseren om dit te doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Tilligte). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Op basis van het rapport kan je een realistisch bod doen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Het nadeel is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige woningschouw zonder verdere rapportage. Samen met de bouwkundig expert uit de gemeente Dinkelland maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles aangaande de bouwkundige staat van de woning. Potentiële belangrijke herstelpunten worden meteen aangestipt. De expert noemt ook een prijsindicatie van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en de snelheid.

Plaats een reactie