Bouwkundige keuring Bornerbroek

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in Bornerbroek laten uitvoeren is een verstandige keuze. Middels deze inspectie krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de kwaliteit van de woning en ontvang je een inschatting van de kosten om de gebreken op te lossen. Met die kennis heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op deze website lees je meer aanvullende info over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de tarieven en verschaffen we een overzicht met bouwkundig adviseurs in Bornerbroek.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke, nauwkeurige inspectie van een woning.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Bornerbroek analyseert de woning op een objectieve en deskundige manier.
 • De expert kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals bijvoorbeeld de algehele kavel en en de staat van eventuele schuren en garages.
 • Het bouwkundig rapport bevat alle bevindingen van de deskundige inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Zo krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de huidige staat van de woning waar je interesse in hebt.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €295 en €445.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Bornerbroek regelen

Direct inzicht in de algehele staat van een woonobject of van een andere woning die je op het oog hebt? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Door deze analyse weet je precies welke gebreken de woning heeft. Denk aan de meterkast en en de staat van de CV-ketel. Daarbij krijg je een indicatie van welke extra kosten er gemaakt gaan worden om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Eveneens krijg je een beeld van welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat langskomt om deze keuring te doen. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Bedrijven zoals een bouwkundig ingenieur, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in Bornerbroek.

Besparen op een bouwkeuring in december 2023
Wil je een woning voordelig laten controleren? Ga dan voor een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Ten tijde van de controle van het appartement geeft de bouwadviseur gelijk mondeling zijn bevindingen door aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of wil je het energielabel weten? Combineer het dan met een taxatierapport of een energielabel aanvraag. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op ons portaal lees je ook aanvullende uitleg over Goekope bouwkundig rapport.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Bornerbroek

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Selecteer een bouwkundige

  Ten eerste heb je een specialist nodig die de woning gaat onderzoeken. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je kunt kiezen uit verschillende architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Bornerbroek (regio).

 2. De analyse en keuring

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de verkoper en / of de verkoopmakelaar wordt de hele woning bekeken. De inspecteur analyseert alles maar verplaatst niets en schroeft ook niks open. De ingenieur gebruik vaak een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Bespreken van de resultaten

  In aansluiting op de huisbeoordeling meldt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Aan de hand van de keuring krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In dit document lees je alle opvallende zaken en de staat van de woning en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Daarbij bekijk je hier een kostenindicatie om de woning te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Bod voorbereiden

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Nu kunnen de biedingen op de woning beginnen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele herstelkosten. Is het rapport nog niet officieel? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De kosten van een bouwrapport schommelen tussen de €275 en €495. De prijs bestaat uit diverse punten. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) zijn de belangrijkste. Ook de locatie van de woning heeft invloed omdat er soms reiskosten worden berekend. Ook komen we verschillen tegen tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Neem zaken in overweging zoals de levertijd, de deskundigheid en ervaring van de expert en naar ervaringen van anderen. Al deze punten kunnen invloed hebben op de pakketprijs. In de onderstaande tabel vergelijk je een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Bornerbroek.

WoonobjectWoonoppervlakGeschatte kosten
Flatwoning92 m2290 – €305
Rijwoning106 m2€360 – €390
Kopwoning125 m2€420 – €430
2-onder-1 kap157 m2€465 – €485
Vrijstaand181 m2€515 – €540
Overzichtmet de actuele kosten van een bouwkundig rapport december 2023.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Vraag prijzen op bij geschikte bouwkundigen in jouw woonplaats

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Aspecten die van belang zijn op het moment dat je een inspecteur selecteert: de tarieven, de snelheid, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In de lijst hierna verstrekken we contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Bornerbroek die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Hertme, Zenderen, Harbrinkhoek, Mariaparochie en Aadorp.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-bornerbroek-7627

Waarom moet ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Als je een woning gaat kopen wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Bornerbroek analyseert een onafhankelijk specialist de woning. Niet onverstandig, want zo weet je precies wat de gesteldheid van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Dankzij een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Pluspunten van de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring beslaat een professionele en erkende analyse een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat je wilt verkopen. Op deze manier bied je geïnteresseerden duidelijkheid over onderhoudstoestand van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als verkoper van jouw huis is het verplicht om de koper gedegen te informeren inzake de staat van het huis.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Informatie over de opleveringskeuring

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. D.m.v. een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundig expert controleert alle opleverpunten en kan je alles vertellen over de regels en normen in de bouw. De bouwspecialist is objectief en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • Tarieven variëren tussen de €115 en €200.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat is een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van de woning te controleren. De inspecteer berekent ook de noodzakelijke investeringen om de woning toekomstbestendig te maken.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Overijssel komt in beeld als je interesse hebt in een woning. Doorgaans vertonen de oudere huizen meerdere probleemgebieden. Dankzij zo’n woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Meestal wordt de keuring gedaan wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Ook wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Dit wordt doorgaans gedaan voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Bornerbroek). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Op basis van het rapport komt het bod niet uit de lucht vallen, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Het jammere is dat je wel kosten maakt voor het rapport, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
Een meeloopkeuring betekent een woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Samen met de bouwkundig adviseur uit de gemeente Almelo wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen met betrekking tot de onderhoudssituatie van het huis. Mogelijke noodzakelijke onderhoudspunten worden direct aangegeven. De expert weet vaak een richtprijs aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en de snelle levertijd.

Plaats een reactie