Bouwkundige keuring Ootmarsum

Direct bouwkeuring aanvragen

Een koophuis op het oog? Een bouwkundige keuring in Ootmarsum inplannen is dan zeer verstandig. Door deze keuring krijg je een beeld van de staat van de woning en krijg je duidelijkheid over de kosten om het huis in goede staat te brengen. Daarmee kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Via bouwkeuringexpert.nl lees je meer aanvullende info over de verschillende keuringen, de tarieven en bieden we de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Ootmarsum.

 • De bouwkundige keuring biedt informatie over onderhoud en problemen bij een woning.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Ootmarsum onderzoek het huis middels een uitgebreide checklist.
 • Hij of zij kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals bijv. de kozijnen, het schilderwerk de technische staat van de CV-installatie.
 • Het bouwkundig rapport omvat alle bevindingen van de deskundige inclusief een kostenplaatje.
 • Zo krijg je een beeld van de de gesteldheid van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €300 en €400.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Ootmarsum plannen

Wil jij meteen inzicht in de technische kwaliteit jouw appartement of van een huis waar je interesse in hebt? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het betreft een uitgebreide inspectie van een woning. Dankzij deze keuring weet je wat de eventuele gebreken zijn. De inspecteur bekijkt o.a. de fundering en en de staat van eventuele schuren en garages. Ook achterhaal je welke extra kosten er gemaakt gaan worden om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Voorts krijg je meer inzicht in de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf de inspectie gaat uitvoeren. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundige, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Ootmarsum.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in juli 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Vraag dan eens naar een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij de bezichtiging van het woonobject geeft de bouwkundig specialist direct live mondeling uitleg van de staat en gebreken. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een actuele taxatie en/of energielabel check. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op ons portaal lees je ook handige gegevens over Direct bouwkundig rapport.

Bouwkundig advies inwinnen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Ootmarsum

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Een bouwkundige kiezen

  Om te beginnen moet je een specialist zoeken die het onderzoek gaat uitvoeren. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt terecht bij verschillende architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Ootmarsum en omgeving.

 2. De inspectie van de woning

  Samen met de bouwkundig expert, de verkoper en/of eventueel de makelaar loop je hele woning door. De inspecteur bekijkt alle bouwkundige aspecten maar laat alles op z’n plek staan en er worden geen betimmeringen verwijderd. Hij of zij neemt altijd spullen mee zoals een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Conclusies doorspreken

  Na afloop van de huisbeoordeling meldt de bouwkundige zijn bevindingen. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Aan de hand van het onderzoek zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. In dit document vind je een overzicht van de waarnemingen en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Tevens vind je hier een kostenindicatie om het gebouw bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Is het rapport positief over de woning? Dan kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van de eventuele kosten voor onderhoud. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Dan zou je dit kunnen opnemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De prijzen van een bouwrapport liggen tussen de €295 en €370. De totale prijs hangt af van verschillende aspecten. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) spelen de grootste rol. Ook de locatie van de woning is van belang door de te verwachten reiskosten. Eveneens zit er veel verschil tussen de verschillende adviesbureaus. Overweeg factoren zoals levertermijn, de deskundigheid en ervaring van de expert en naar reviews van andere klanten. Dit heeft allemaal invloed op het kostenplaatje. In de bijgaande tabel vergelijk je de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Ootmarsum.

Soort woningGrootteGeschatte tarieven
Studio75 m2€280 – €320
Rijwoning121 m2€355 – €390
Hoekpand144 m2€405 – €445
Geschakelde woning153 m2€460 – €500
Herenhuis193 m2€510 – €550
Samenvatting met de actuele kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Vergelijk tarieven van goede bouwkundigen in jouw woonplaats

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Heb je een inspectiebureau nodig voor het uitvoeren van een technische keuring? Onderwerpen die je zeker moet meewegen bij het keuzeproces voor een inspecteur: de prijsindicatie, levertermijn, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In de lijst hierna verstrekken we adressen van bouwkundig adviesbureaus in Ootmarsum die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Bornerbroek, Hertme, Zenderen, Harbrinkhoek en Mariaparochie.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-ootmarsum-7631

Aankoopkeuring uit laten voeren

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in Ootmarsum controleert een neutrale bouwkundig ingenieur het woonobject. Belangrijk, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de huidige staat van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het nieuw aan te kopen huis.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

verkoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Met een verkoopkeuring bedoelen we een inspectie van een woonobject dat jij wil verhuren. Op die manier verschaf je potentiële kopers inzicht in de actuele staat waarin de woning verkeert. Jij komt hiermee serieus over en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als woningbezitter heb je de taak om de koper op de hoogte te brengen van de onderhoudssituatie van het huis.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Door middel van een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwadviseur loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en past zijn vaardigheden toe rondom de bouwprocedures en geldende normen. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • De kosten liggen tussen de €99 en €220.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van een woning in kaart te brengen. De deskundige geeft ook een indicatie van de kosten voor herstelwerk om de woning toekomstbestendig te maken.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Overijssel komt doorgaans ter sprake zodra jij een nieuwe woning gaat kopen. Vooral bij oudere woningen heb je kans op diverse problemen. Met deze woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Meestal wordt de keuring uitgevoerd wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Vaak worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Normaal doet men dit in het begin van het biedproces (via een makelaar in Ootmarsum). Mankeert er het nodige aan de woning? Op basis van de resultaten zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, wat je ook goed kunt onderbouwen. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Minpunt is dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede bouwtechnische schouw zonder rapport. Samen met de bouwkundig adviseur uit de gemeente Dinkelland loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen met betrekking tot de gebreken van de woning. Mogelijke zorgelijke constateringen worden meteen aangestipt. De expert weet vaak ook de kosten voor de herstelwerkzaamheden. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de goedkoopste prijs en de snelle levertijd.

Plaats een reactie