Bouwkundige keuring Harbrinkhoek

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in Harbrinkhoek regelen kan veel meerwaarde bieden. Hiermee wordt je een duidelijk beeld verschaft over de eventuele gebreken en problemen en kom je achter de herstelkosten op korte- en lange termijn. Door deze inzichten heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op deze website bieden wij actuele info over de verschillende keuringen, de prijzen en verstrekken we de gegevens van bouwkundig adviseurs in Harbrinkhoek.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • Een bouwkundig inspecteur in Harbrinkhoek benadert de woning middels een uitgebreide checklist.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals bijv. de dakconstructie en en de onderhoudsstaat van de keuken.
 • Het bouwkundig rapport omvat alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je meer helderheid over de status van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €305 en €475.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Harbrinkhoek afspreken

Op korte termijn een indicatie van de staat en de waarde van een woonobject of van een andere woning die je op het oog hebt? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een voordelig bouwkundig onderzoek. Het is een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Met deze keuring zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de staat van ramen, deuren en kozijnen en en of er sprake is van lekkages. Dan kom je er achter welke extra kosten er gemaakt gaan worden om de diverse problemen te verbeteren. Daarbij krijg je een idee van het onderhoud voor de lange termijn. Jij beslist zelf welk bedrijf deze keuringen kan uitvoeren. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Onder andere een bouwkundig specialist, een architect, een aannemingsbedrijf of taxateur in Harbrinkhoek.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in juni 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Laat je informeren over een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij het doorlopen van het woonhuis geeft de bouwkundig expert een mondeling verslag van de bouwkundige onderdelen. Wil je ook meteen de waarde weten? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een erkende taxatie en/of energielabel check. Dit bespaart veel geld. Op deze website vind je ook meer gegevens over Veelgestelde vragen.

Bouwkundig advies inwinnen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Harbrinkhoek

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Om te beginnen zoek je een expert die de technische keuring gaat doen. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je kunt terecht bij een aantal architectenbureaus, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Harbrinkhoek en omgeving.

 2. De technische keuring

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en/of makelaar van de verkopende partij loop je alles in het huis na. De bouwexpert bekijkt alles maar verplaatst niets en schroeft niets open. Deze persoon gebruikt o.a. een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Bespreken van de resultaten

  Na de huisbeoordeling beschrijft de bouwkundigezijn beoordeling. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Met de gegevens van het woningonderzoek krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In dit rapport vind je een overzicht van de bevindingen en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Tevens vind je hier een indicatie van de kosten om de woning te herstellen en/of renoveren.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Nu kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. In het achterhoofd heb je dan het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Is het rapport nog niet officieel? Zorg dan dat je dit opneemt in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De huidige kosten van een bouwrapport variëren rond de €275 en €430. De prijs hangt af van meerdere variabelen. De inhoud en oppervlakte van het woonobject vormen voornamelijk de prijs. Ook de plek van de woning is van belang wanneer er reiskosten worden berekend. Tevens zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Let vooral op levertermijn, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en naar reviews van andere klanten. Dit alles bij elkaar bepaalt de definitieve prijs. In de onderstaande tabel verstrekken we de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Harbrinkhoek.

WoonobjectNetto woonoppervlakteGemiddelde tarief
Bovenwoning80 m2285 – €315
Tussenwoning100 m2€360 – €370
Kopwoning133 m2€410 – €440
Twee onder één kap173 m2€450 – €505
Landhuis184 m2€520 – €550
Lijst met de tarieven van een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Bekijk en vergelijk erkende bouwkundigen actief in jouw regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Aspecten waar je op moet letten wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de geschatte kosten, levertijd van het rapport, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In het volgende schema verstrekken we contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Harbrinkhoek die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Mariaparochie, Aadorp, Saasveld, Rossum en Weerselo.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-harbrinkhoek-7615

Pluspunten van de aankoopkeuring

Als je een mooie woning hebt gezien kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Middels een aankoopkeuring in Harbrinkhoek analyseert een onafhankelijk expert het woonobject. Niet onverstandig, zo krijg je inhoudelijke info over wat de onderhoudsstatus van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Door middel van een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het nieuw aan te kopen huis.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Plan direct online een verkoopkeuring in

Een verkoopkeuring betekent: een uitgebreide en deskundige keuring van een huis die binnenkort op de markt komt. Hiermee bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de actuele staat waarin de woning verkeert. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Dit geeft kopers vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als verkopende partij ben je wettelijk verplicht om de kopende partij te informeren over de staat van het huis.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Met een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig expert controleert alle opleverpunten en kan je alles vertellen over de geldende normen en regels in de bouwwereld. De bouwkundige staat aan jouw kant en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • De kosten liggen tussen de €120 en €200.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat is een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. De bouwspecialist calculeert tevens de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Overijssel komt doorgaans ter sprake zodra jij mogelijk een woning wilt kopen. Vooral bij oudere woningen heb je kans op verborgen gebreken. Aan de hand van de woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Eveneens worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Dit wordt doorgaans gedaan in het begin van het biedproces (via een makelaar in Harbrinkhoek). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Houd er rekening mee dat dit rapport het een en andere kost, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
De meeloopkeuring is een simpelere woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Samen met de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Tubbergen wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles over de actuele staat waarin de woning verkeert. Potentiële gebreken komen meteen aan het licht. De bouwkundige kent ongeveer de kosten om deze problemen te verhelpen. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de lage prijs en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie