Bouwkundige keuring Mariaparochie

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Mariaparochie uitvoeren is dan zeer verstandig. Hiermee krijg je een helder beeld van de staat van de woning en inzage in de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Zo sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op www.bouwkeuringexpert.nl bieden wij uitgebreide info over de verschillende keuringen die er zijn, de prijzen en bekijk je de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Mariaparochie.

 • Een bouwkundige keuring is een grondige inspectie van de woning die je wilt kopen of verkopen.
 • Een bouwkundig inspecteur in Mariaparochie benadert de woning objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • Deze persoon kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals de staat van de kruipruimte en of er sprake is van vocht in de woning.
 • In het bouwkundig rapport vind je alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Door deze inspectie zal je veel inzicht krijgen van de de actuele situatie en staat van de woning die je wilt kopen.
 • In het geval van een NHG-hypotheek kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €325 en €440.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Mariaparochie afspreken

Direct inzicht in de staat en de waarde van een woonobject of van een andere woning die je op het oog hebt? Overweeg dan een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Via deze analyse weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar het stucwerk en en de staat van de CV-ketel. Tevens weet je welke kosten er bij komen kijken om de geconstateerde issues op te pakken. Tevens krijg je meer inzicht in de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die langskomt om deze keuring te doen. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Onder andere een bouwkundig specialist, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in Mariaparochie.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in juni 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Laat je informeren over een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij het bekijken van het woonobject geeft de bouwkundig ingenieur gelijk mondeling zijn bevindingen door van alle bouwkundige punten. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Je kunt het dan ook combineren met een erkende taxatie of een energielabel aanvraag. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op Bouwkeuringexpert.nl bekijk je ook nuttige uitleg over Oplevering nieuwbouw keuring.

Bouwkundige keuring regelen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Mariaparochie

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Allereerst zoek je een specialist die de woning gaat opnemen. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Er bestaan verschillende architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Mariaparochie en omgeving.

 2. Het onderzoek van de woning

  Begeleid door de bouwkundige expert, de huidige eigenaar en / of de aan- of verkoopmakelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De specialist doorzoekt alles maar verplaatst geen inboedel en schroeft ook niks open. De ingenieur gebruik vaak een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Resultaten bespreking

  In aansluiting op de woninganalyse deelt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Aan de hand van de keuring ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. In dit rapport lees je alle opvallende zaken en de observaties en direct / noodzakelijk onderhoud. Bijgevoegd krijg je ook inzage in een kostenberekening om de woning te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Op basis van de resultaten kun je beginnen met je openingsbod. Hierbij houdt je rekening met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Is het rapport nog niet officieel? Kies er dan voor dit te benoemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning variëren tussen de €285 en €415. Het prijskaartje is gebaseerd op allerlei facetten. De oppervlakte en de inhoud van de woning zijn de belangrijkste. Ook de plek van de woning is van invloed op de prijs in verband met de reiskosten. Eveneens zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de grote en kleine spelers. Kijk altijd goed naar hoe snel de keuring kan plaatsvinden, de deskundigheid en ervaring van de expert en naar reviews van andere klanten. Dit heeft allemaal invloed op het totale tarief. In het bijgesloten overzicht berekenen we een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Mariaparochie.

Soort woningNetto woonoppervlakteGeschatte prijs
Etagewoning100 m2275 – €320
Rijwoning102 m2€360 – €390
Kopwoning132 m2€400 – €450
2-onder-1 kap174 m2€465 – €500
Villa183 m2€525 – €550
Overzichtmet de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juni 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Vind professionele bouwkundigen bij jou in de buurt

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Dingen die je zeker moet meewegen bij het keuzeproces voor een inspecteur: de kosten, wachttijd, en welke instrumenten worden er gebruikt. In onderstaande tabel verstrekken we de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Mariaparochie die wellicht beschikbaar zijn voor een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Aadorp, Saasveld, Rossum, Weerselo en Denekamp.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-mariaparochie-7614

Aankoopkeuring voor een woning

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Met een aankoopkeuring in Mariaparochie controleert een objectieve expert de potentiële woning. Niet zo gek, want op deze manier weet je exact wat de actuele situatie en staat van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Hoe laat ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een objectieve beoordeling van een woning dat je te koop wilt aanbieden. Daarmee geef je de kopende partij inzicht in de staat van de woning. Je speelt open kaart en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als woningbezitter is het wettelijk je plicht kopers te informeren over de staat van het huis.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Dankzij een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundig expert loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en is op de hoogte van regels en richtlijnen in de bouw. Hij of zij komt op voor jouw belangen en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €105 en €200.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een onafhankelijke visuele keuring van een woning. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. Daarbij geeft het inzicht in de minimale investeringen om de woning in goede staat te brengen.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
De bouwtechnische keuring in de provincie Overijssel wordt geadviseerd in het geval je een nieuwe woning gaat kopen. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op meerdere probleemgebieden. Door middel van deze woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. In de regel wordt het onderzoek gedaan wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Meestal wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Dit wordt doorgaans gedaan in het begin van het biedproces (via een makelaar in Mariaparochie). Is er veel onderhoud nodig? Door middel van dit rapport kan je dan een lager bod uitbrengen, wat je ook goed kunt beargumenteren. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Minpunt is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring betekent een schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Begeleid door de bouwkundig expert uit de gemeente Tubbergen doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door m.b.t. de gebreken van de woning. Mogelijke belangrijke herstelpunten worden direct aangegeven. De specialist weet vaak ook de kosten voor de herstelwerkzaamheden. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de relatief lage prijs en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie