Bouwkundige keuring Zuiddorpe

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in Zuiddorpe uitvoeren is dan zeker aan te raden. Door deze keuring wordt je een duidelijk beeld verschaft over de bouwkundige staat van de woning en krijg je meer inzicht in de herstelkosten op korte- en lange termijn. Op die manier sta je sterker in prijsonderhandelingen. Hieronder tref je praktische informatie over de verschillende keuringen die er zijn, de tarieven en verstrekken we de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Zuiddorpe.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Zuiddorpe controleert het huis op een objectieve en deskundige manier.
 • Er wordt gekeken naar de in het oog vallende aspecten zoals onder andere de riolering en de technische staat van de CV-installatie.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met per onderdeel een uitgebreide documentatie met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Met deze documenten krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de staat van de woning waarop jij wilt bieden.
 • In het geval van een NHG-hypotheek wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €285 en €445.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Zuiddorpe afspreken

Heb je belang bij meer info over de algehele staat van jouw eigen woning of van een potentiële woning om aan te kopen? Kies dan voor een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Via deze keuring weet je de probleempunten van de woning. De inspecteur bekijkt o.a. de staat van ramen, deuren en kozijnen en of er houtrot is. Dan weet je welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om de woning te herstellen en te verbeteren. Ook krijg je een overzicht van het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Jij beslist zelf welk bedrijf de inspectie gaat uitvoeren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Onder andere een bouwkundig adviseur, architectenbureau, een aannemingsbedrijf of taxateur in Zuiddorpe.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in april 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Laat je informeren over een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij de bezichtiging van het huis geeft de bouwkundig inspecteur een mondeling verslag over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Plan dan ook meteen een erkende taxatie of een energielabel aanvraag. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op ons portaal tref je ook praktische informatie over Verkoopkeuring.

Bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Zuiddorpe

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Selecteer een bouwkundige

  Om te beginnen moet je een deskundige zoeken die de woning gaat opnemen. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt een aanvraag indienen bij een aantal architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Zuiddorpe en omgeving.

 2. De keuring van de woning

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de huidige eigenaar en / of eventueel de makelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwspecialist checkt alles maar verplaatst geen meubels en schroeft ook niks open. Hij of zij beschikt doorgaans over een spiegel of vochtmeter.

 3. Resultaten doorspreken

  Direct na de inspectie meldt de bouwkundige zijn observaties. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Met de gegevens van de huisbeoordeling krijg je een bouwkundig keuringsrapport. Hierin lees je alle opvallende zaken en de bouwkundige staat van de woning en direct / noodzakelijk onderhoud. Bijgevoegd krijg je ook inzage in een kostenoverzicht om het huis weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Bod voorbereiden

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Op dat moment kun je beginnen met je openingsbod. Je kunt je bod verder toelichten met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Is het rapport nog niet officieel? Zorg dan dat je dit opneemt in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De gemiddelde kosten van een bouwrapport variëren tussen de €280 en €400. De totale prijs hangt af van diverse onderdelen. De oppervlakte en de inhoud van de woning spelen de grootste rol. Ook de woonplaats is van belang wanneer er reiskosten worden berekend. Ook zit er veel verschil tussen de verschillende adviesbureaus. Kijk goed naar de levertijd, welke instrumenten er gebruikt worden en naar reviews van andere klanten. Dit speelt mee in de pakketprijs. In het overzicht hieronder vind je overzichtelijk een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Zuiddorpe.

WoonobjectGrootteGeschatte prijs
Flatwoning86 m2275 – €325
Tussenwoning124 m2€360 – €370
Hoekpand149 m2€400 – €435
Geschakelde woning173 m2€450 – €495
Villa177 m2€520 – €560
Tabel met kosten van een bouwkundig rapport april 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Vind betrouwbare bouwkundigen in de omgeving

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Factoren die je moet afwegen wanneer je een inspecteur kiest: de kosten, wachttijd, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In onderstaande tabel vind je de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Zuiddorpe die je mogelijk kunnen helpen met een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Axel, Graauw, Nieuw Namen, Clinge en Heikant.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-zuiddorpe-4574

Een aankoopkeuring bij het kopen van een woning

Als je een woning gaat kopen kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in Zuiddorpe bekijkt een neutrale deskundige de woning. Slim, zo krijg je goed inzicht in wat de staat van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over de woning die je misschien wilt kopen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Wat is het belang van een verkoopkeuring?

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een professionele en erkende analyse een huis dat je in de verkoop wil doen. Middels dit rapport geef je de kopende partij inzicht in de onderhoudssituatie van het huis. Je geeft volledige duidelijkheid en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als verkopende partij heb je de taak om kopers op de hoogte te brengen van de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Informatie over de opleveringskeuring

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Door te kiezen voor een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundige gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en zal zijn kennis delen over het bouwbesluit. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • Kosten variëren tussen de €115 en €205.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van de woning in te schatten. De bouwspecialist calculeert tevens de kosten voor herstelwerk om de woning in goede staat te brengen.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Zeeland is relevant wanneer je actief bent op de woningmarkt. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op verborgen gebreken. Door te kiezen voor een woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Meestal wordt de keuring uitgevoerd als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Dikwijls worden onvoorzienen situaties over de woningstaat in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Dit wordt doorgaans gedaan voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Zuiddorpe). Is er veel onderhoud nodig? Door gebruik te maken van het rapport is de prijs die je wilt betalen realistischer, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Minpunt is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Gezamenlijk met de bouwkundig adviseur uit de gemeente Terneuzen wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen over de actuele staat waarin de woning verkeert. Potentiële acute situaties worden direct aangewezen en besproken. De bouwkundige verstrekt ook een kleine calculatie om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie