Bouwkundige keuring Steendam

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Steendam laten doen kan veel onzekerheid wegnemen. Middels deze inspectie krijg je op hoofdlijnen een beeld van de bouwkundige staat van de woning en krijg je meer inzicht in de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Met die kennis worden de onderhandelingen transparanter. Op dit informatieplatform bekijk je actuele informatie over de verschillende keuringen, de tarieven en doorzoek je een schema met bouwkundig adviseurs in Steendam.

 • Een bouwkundige keuring is een objectieve, visuele keuring van een woning.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Steendam inspecteert de woning op een groot aantal onderdelen.
 • Deze persoon kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals o.a. de riolering en en de CV-ketel en/of HR-ketel.
 • In het bouwkundig rapport lees je alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven met hierbij een kostenberekening.
 • Op die manier krijg je een goed beeld van de de toestand van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €320 en €420.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Steendam afspreken

Heel snel een inspectie van de huidige staat van een woonobject of van een potentiële woning om aan te kopen? Dan heb je behoefte aan een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een uitgebreide inspectie van een woning. Middels deze analyse kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. De inspecteur bekijkt o.a. het dak, pannen, dakbeschot en en of er asbest aanwezig is. Zo krijg je een overzicht van welke kosten er gemaakt dienen te worden om de problemen aan te pakken. Ook krijg je meer zekerheid over het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Je mag zelf een partij kiezen die deze keuringen kan uitvoeren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Onder andere een bouwkundig adviseur, een architect, een lokale aannemer of taxateur in Steendam.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in maart 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Kies dan voor een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij het doorlopen van het huis geeft de bouwkundig adviseur een mondeling verslag aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of de energieprestaties? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een actuele taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit scheelt veel geld. Via onze vergelijker kan je ook veel gegevens vinden over Goekope bouwkundig rapport.

Bouwkundig advies inwinnen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Steendam

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Een bouwkundige zoeken

  Om te beginnen moet je een specialist zoeken die het huis gaat inspecteren. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Er zijn verschillende architectenbureaus, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Steendam (regio).

 2. De inspectie van de woning

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar & de aan- of verkoopmakelaar wordt de hele woning bekeken. De bouwspecialist bekijkt alles maar verplaatst niets en schroeft ook niks open. De expert beschikt doorgaans over een spiegel of vochtmeter.

 3. Doorspreken conclusies

  Na de wooninspectie meldt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Middels de woninganalyse stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. In dit stuk staat de conclusie van de bouwkundige staat van de woning en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Als bijlage bekijk je hier een kostenberekening om de woonruimte te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Woningwaarde bepalen

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Nu kan je een openingsbod uitbrengen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de aangetoonde gebreken. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De gemiddelde kosten van een bouwrapport liggen tussen de €270 en €490. De uiteindelijke prijs bestaat uit meerdere onderdelen. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 spelen de grootste rol. Ook de plaats waar de woning staat beïnvloedt de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Ook zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de verschillende aanbieders. Belangrijke punten zijn de levertijd, de deskundigheid en ervaring van de expert en naar ervaringen van anderen. Dit alles bij elkaar bepaalt de pakketprijs. In het overzicht hieronder bekijk je de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Steendam.

Type woningOppervlakteGemiddelde tarief
Flatwoning83 m2275 – €320
Rijwoning116 m2€350 – €380
Hoekhuis133 m2€415 – €430
Geschakelde woning154 m2€465 – €495
Vrijstaand184 m2€515 – €555
Overzichtmet de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport maart 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Vergelijk tarieven van goede bouwkundigen werkzaam in de regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Factoren die van belang zijn wanneer je een inspecteur kiest: de geschatte kosten, wachttijd, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In onderstaande tabel bieden wij de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Steendam die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Siddeburen, Hellum, Schildwolde, Overschild en Luddeweer.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-steendam-9629

Aankoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Aan de hand van een aankoopkeuring in Steendam bekijkt een neutrale ingenieur het woonobject. Slim, zo ontvang je betrouwbare details over wat de gesteldheid van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over de woning die je misschien wilt kopen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

verkoopkeuring voor een woning

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een onafhankelijke keuring van een bestaande woning dat jij wil verhuren. Daarmee bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de gebreken van de woning. Jij komt hiermee serieus over en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als verkopende partij heb je de taak om de koper goed te informeren aangaande de onderhoudssituatie van het huis.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Wat is precies een opleveringskeuring?

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Aan de hand van een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwkundig specialist loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en is op de hoogte van regels en richtlijnen in de bouw. De bouwspecialist is objectief en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • Tarieven variëren tussen de €99 en €250.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een volledige inspectie van een huis met rapportage. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van de woning te controleren. Het rapport beschrijft de kosten die nodig zijn om de woning op te knappen.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Groningen komt in beeld in situaties wanneer je een bod wilt uitbrengen op een woning. Doorgaans vertonen de oudere huizen verborgen gebreken. Door gebruik te maken van de woningkeuring weet je wat je koopt. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd voordat het openingsbod wordt gedaan. In veel gevallen wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Normaal doet men dit in het begin van het biedproces (via een makelaar in Steendam). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Op basis van het rapport kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Aandachtspunt is dat het rapport tijd en geld kost, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
De meeloopkeuring is een simpelere technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Samen met de bouwkundig specialist uit de gemeente Midden-Groningen wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles over de bouwkundige staat van de woning. Mogelijke gebreken worden meteen aangestipt. Deze inspecteur verstrekt ook een kleine calculatie om deze problemen te verhelpen. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de aantrekkelijke prijs en de snelheid.

Plaats een reactie