Bouwkundige keuring Weerselo

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in Weerselo regelen is dan vaak geen gek idee. Zo krijg je een goed beeld van de technische kwaliteit van de woning en krijg je duidelijkheid over de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Met deze informatie sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op www.bouwkeuringexpert.nl kan je aan de slag met informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de prijzen en bieden we de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Weerselo.

 • Een bouwkundige keuring is een uitgebreide technische inspectie van de woning.
 • Een bouwkundig inspecteur in Weerselo inspecteert het huis middels een uitgebreide checklist.
 • De expert kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals bijvoorbeeld het stucwerk en en de staat van de elektrische installatie.
 • In het bouwkundig rapport lees je alles wat je moet weten over de staat van de woning met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Zo wordt je een duidelijk beeld verschaft van de de gesteldheid van de woning die je wilt kopen.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €320 en €390.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Weerselo inplannen

Heb je belang bij duidelijkheid over de staat (en gebreken) van een woonhuis of van een huis waar je interesse in hebt? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Dankzij deze keuring zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de sanitaire voorzieningen en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten. Dan kom je er achter welke kosten er gemaakt dienen te worden om eventuele gebreken te verhelpen. In aanvulling daarop krijg je een overzicht van het toekomstig onderhoud. Er is een vrije keuze voor een deskundige die langskomt om deze keuring te doen. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Denk aan een bouwkundige, architectenbureau, een plaatselijke aannemer of taxateur in Weerselo.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in december 2023
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Probeer dan een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij de analyse van het object geeft de bouwkundige een mondelinge samenvatting van alle bouwkundige punten. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of de energieprestaties? Je kunt het dan ook combineren met een erkende taxatie of een energielabel aanvraag. Je kunt zo veel geld besparen. Op deze website kan je ook veel toelichtingen vinden over Voordeligste bouwkundig rapport.

Bouwtechnische keuring nodig?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Weerselo

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige kiezen

  Als eerste zoek je een expert die de woning gaat opnemen. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je hebt de keuze uit verschillende architecten, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Weerselo en omgeving.

 2. Keuring van het woonobject

  Begeleid door de bouwkundige expert, de verkopende partij en/of wellicht een makelaar maak je een rondje door de woning. De bouwspecialist onderzoekt alles maar verplaatst niks en maakt niets open. De expert gebruikt o.a. een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Bespreken van de resultaten

  In aansluiting op de woninganalyse komt de bouwkundige over de brug met zijn waarnemingen. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Geleid door het woningonderzoek wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. Daarin staat een lijst met de woning inclusief foto’s en de geconstateerde gebreken. Tevens vind je hier een kostenindicatie om het object te herstellen en/of renoveren.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Is de uitkomst positief? Op basis van de resultaten kun je beginnen met je openingsbod. Hierbij houdt je rekening met de aangetoonde gebreken. Is het rapport nog niet officieel? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport variëren tussen de €300 en €455. De totale prijs wordt bepaald door diverse variabelen. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de locatie van de woning heeft een effect op de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Eveneens zit er ook weer veel prijsverschil tussen de verschillende aanbieders. Let vooral op levertijd van het rapport, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Al deze punten kunnen invloed hebben op de pakketprijs. In het overzicht hieronder vind je samengevat de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Weerselo.

Soort huisWoonoppervlakGemiddelde prijzen
Studio79 m2€300 – €305
Rijtjeshuis104 m2€335 – €370
Hoekwoning144 m2€420 – €440
Twee onder één kap156 m2€450 – €485
Villa188 m2€505 – €560
Schema met de actuele kosten van een bouwkundig rapport december 2023.

Bouwkundig rapport nodig?

Bekijk info van professionele bouwkundigen werkzaam in de regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Onderdelen waar je oog op moet houden wanneer je een inspecteur kiest: de prijsverwachting, wachttijd, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In de lijst hierna tref je contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Weerselo die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Denekamp, Beuningen, de Lutte, Overdinkel en Glane.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-weerselo-7595

Een aankoopkeuring bij het kopen van een woning

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Dankzij een aankoopkeuring in Weerselo analyseert een onpartijdige bouwkundig ingenieur het verblijf. Niet onverstandig, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de toestand van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Regel online een verkoopkeuring

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een gedegen review van een woning dat je wilt verkopen. Hiermee verschaf je potentiële kopers inzicht in de bouwkundige staat van de woning. Je bent 100% transparant en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als woningeigenaar is het verplicht om de mogelijke koper goed in te lichten overde staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Door gebruik te maken van een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwkundige controleert alle opleverpunten en zal zijn kennis delen over het bouwbesluit. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • Tarieven variëren tussen de €125 en €250.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning in te schatten. De bouwspecialist calculeert tevens de noodzakelijke investeringen om de woning in goede staat te brengen.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Overijssel komt doorgaans ter sprake als je een woning op het oog hebt. Vooral bij oudere woningen heb je kans op verborgen gebreken. Door gebruik te maken van de woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Dikwijls wordt het pas in gang gezet als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Dikwijls worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Het is aan te raden dit te doen voor je een bod doet (via een makelaar in Weerselo). Worden er veel gebreken ontdekt? Op basis van het rapport is de prijs die je wilt betalen realistischer, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Het jammere is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Samen met de bouwkundig expert uit de gemeente Dinkelland bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door over de bouwkundige staat van de woning. Potentiële belangrijke herstelpunten komen meteen aan het licht. Deze inspecteur geeft ook een schatting van de kosten voor de herstelwerkzaamheden. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de aantrekkelijke prijs en de snelheid.

Plaats een reactie