Bouwkundige keuring Denekamp

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Denekamp inplannen kan veel onzekerheid wegnemen. Door deze keuring krijg je een idee van de bouwkundige staat van het huis en krijg je meer inzicht in de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Door deze inzichten worden de onderhandelingen transparanter. Op ons woonplatform bieden wij aanvullende info over de verschillende keuringen die er zijn, de prijzen en doorzoek je de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Denekamp.

 • Bij een bouwkundige keuring wordt een huis grondig onderzocht.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Denekamp analyseert de woning op heel veel verschillende aspecten.
 • De ingenieur kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals bijvoorbeeld de riolering en en de staat van de elektrische installatie.
 • In het bouwkundig rapport tref je de informatie en conclusies van de inspecteur inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Met deze documenten krijg je een beeld van de de actuele situatie en staat van de woning die je wilt kopen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €340 en €430.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Denekamp afspreken

Direct een onderzoek laten doen naar de staat (en gebreken) van een woonobject of van een huis dat je misschien wilt kopen? Dan heb je behoefte aan een voordelig bouwkundig onderzoek. Het is een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Via deze analyse weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. Je kunt denken aan de vloeren en en hoe het met de isolatie gesteld is. Tevens heb je dan inzicht in welke kosten er bij komen kijken om de verschillende problemen op te lossen. Voorts krijg je meer zekerheid over het onderhoud voor de lange termijn. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die de inspectie gaat uitvoeren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwadviseur, architectenbureau, een bouwpartij of taxateur in Denekamp.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in juni 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Bekijk de mogelijkheden van een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Tijdens het onderzoek van het gebouw geeft de bouwkundig inspecteur mondeling een toelichting over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Wil je ook meteen de waarde weten? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Kies dan ook voor een actuele taxatie en/of een energielabel onderzoek. Je kunt zo veel geld besparen. Op ons platform lees je ook handige informatie over Bouwtechnisch rapport.

Bouwkundig rapport opvragen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Denekamp

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Ten eerste neem je contact op met een expert die de technische keuring gaat doen. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je kunt kiezen uit uiteenlopende architectenbureaus, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Denekamp en omgeving.

 2. Woninginspectie

  Begeleid door de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en/of eventueel de makelaar wordt de hele woning bekeken. De expert checkt alles maar verplaatst niets en maakt geen schade. Hij of zij beschikt doorgaans over een spiegel of vochtmeter.

 3. Conclusies doornemen

  In aansluiting op de huisbeoordeling komt de bouwkundige over de brug met zijn observaties. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Met de gegevens van de huis-analyse wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. Daarin lees je alle opvallende zaken en de bevindingen en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Bovendien vind je in het rapport een overzicht van de herstelkostenom het verblijf weer in goede staat te krijgen.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Op basis van de resultaten kunnen de biedingen op de woning beginnen. Je kunt je bod verder toelichten met het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Vergeet ze dan niet op te nemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De huidige kosten van een bouwrapport schommelen rond de €290 en €480. Het kostenplaatje wordt bepaald door verschillendeonderdelen. De oppervlakte en de inhoud van de woning hebben de meeste invloed. Ook waar de woning gelegen is heeft zijn weerslag op de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Eveneens zitten er forse prijsverschillen tussen de grote en kleine spelers. Kijk altijd goed naar levertermijn, welke instrumenten er gebruikt worden en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit speelt mee in de pakketprijs. In de tabel hieronder vergelijk je een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Denekamp.

Type woningGrootteGemiddelde prijzen
Appartementje80 m2290 – €305
Tussenwoning124 m2€360 – €370
Hoekwoning145 m2€410 – €445
2-onder-1 kap151 m2€455 – €500
Vrijstaand192 m2€525 – €540
Opsomming met kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Vergelijk erkende bouwkundigen werkzaam in de regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor de service van een technische keuring? Onderwerpen die van belang zijn bij het keuzeproces voor een inspecteur: de prijzen, wachttijd, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In het volgende schema faciliteren we adressen van bouwkundig adviesbureaus in Denekamp die wellicht beschikbaar zijn voor een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of overweeg adviesbureaus in Beuningen, de Lutte, Overdinkel, Glane en Deurningen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-denekamp-7591

Waarom een aankoopkeuring?

Als je een woning gaat kopen kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Denekamp bekijkt een onpartijdige expert de potentiële woning. Verstandig, zo krijg je goed inzicht in wat de staat van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het woonobject.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Informatie over verkoopkeuring

Met een verkoopkeuring bedoelen we een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een pand die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Zo geef je de andere partij inzicht in de onderhoudssituatie van het huis. Je geeft volledige duidelijkheid en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als woningbezitter ben je wettelijk verplicht om de kopende partij goed in te lichten overde actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Door gebruik te maken van een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. Een bouwkundige loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en is op de hoogte van het bouwbesluit. De bouwspecialist is objectief en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €130 en €225.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Een bouwkundig onderzoek is een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van de woning te controleren. De bouwspecialist calculeert tevens de kosten voor herstelwerk om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Overijssel wordt uitgevoerd in het geval je een ander huis gaat aanschaffen. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van meerder onderhoudsproblemen. D.m.v. een woningkeuring weet je wat je koopt. Dikwijls wordt het pas in gang gezet als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). In veel gevallen worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Dit wordt doorgaans gedaan voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Denekamp). Is er veel onderhoud nodig? Op basis van het rapport is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, wat je ook goed kunt onderbouwen. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Het jammere is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Wat is een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Samen met de bouwkundig expert uit de gemeente Dinkelland loop je hele woning door. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles aangaande de staat van het huis. Potentiële zorgelijke constateringen komen meteen aan het licht. Deze inspecteur geeft ook een schatting van de kosten om deze problemen te verhelpen. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de lage kosten en de snelle levertijd.

Plaats een reactie