Bouwkundige keuring Overdinkel

Direct bouwkeuring aanvragen

Ben je van plan een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Overdinkel regelen is dan zeer verstandig. Middels deze inspectie krijg je inzicht in de de herstelwerkzaamheden die eventueel uitgevoerd moeten worden en kom je achter de kosten om het object in goede staat te brengen. Met deze informatie creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op de verschillende pagina’s van dit portaal bieden wij aanvullende informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de tarieven en doorzoek je een schema met bouwkundig adviseurs in Overdinkel.

 • Een bouwkundige keuring is een grondige inspectie van de woning die je wilt kopen of verkopen.
 • Een bouwkundig inspecteur in Overdinkel inspecteert het huis op een groot aantal onderdelen.
 • Er wordt gekeken naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals het metselwerk en en de CV-ketel en/of HR-ketel.
 • Het bouwkundig rapport bevat per onderdeel een uitgebreide documentatie inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Door deze inspectie heb je een duidelijk beeld van de toestand van de woning die je op het oog hebt.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG is een keuring soms verplicht.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie variëren rond de €335 en €395.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Overdinkel inplannen

Heel snel een onderzoek laten doen naar de huidige staat van een woonhuis of van een huis waar je interesse in hebt? Overweeg dan een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Dankzij deze analyse weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. Er wordt gekeken naar o.a. het leidingwerk en en de staat van de isolatie. Dan kom je er ook achter welke kosten er gemaakt moeten worden om de problemen aan te pakken. Voorts krijg je een idee van onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die de inspectie gaat uitvoeren. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Ondernemingen als o.a. een bouwkundig adviseur, architectenbureau, een bouwpartij of taxateur in Overdinkel.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in december 2023
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Vraag dan eens naar een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij het bekijken van het gebouw geeft de bouwkundig inspecteur gelijk mondeling zijn bevindingen door van de staat en gebreken. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of wil je het energielabel weten? Kies dan ook voor een taxatierapport of een energielabel aanvraag. Dit bespaart veel geld. Op ons informatieplatform lees je ook aanvullende uitleg over Opleveringskeuring.

Bouwkundige keuring regelen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Overdinkel

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Om te beginnen neem je contact op met een specialist die de technische keuring gaat doen. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt een aanvraag indienen bij meerdere architecten, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Overdinkel en omgeving.

 2. Keuring van het woonobject

  Begeleid door de bouwkundige expert, de verkopende partij en/of de makelaar maak je een rondje door de woning. De expert loopt alles na maar verplaatst geen inboedel en schroeft niets open. De expert gebruikt o.a. een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Conclusies doornemen

  In aansluiting op de woninganalyse vertelt de bouwkundige zijn beoordeling. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Middels het woningonderzoek wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. In het verslag staat de conclusie van de observaties en eventuele gebreken. Daarbij vind je hier een tariefoverzicht om het woonobject weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Woningwaarde bepalen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Met de uitkomsten van het onderzoek kun je met zekerheid een openingsbod doen. In het achterhoofd heb je dan de eventuele kosten voor onderhoud. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Dan zou je dit kunnen opnemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De gemiddelde kosten van een bouwrapport variëren tussen de €310 en €475. De prijs wordt bepaald door meerdere punten. De oppervlakte en de inhoud van de woning bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook waar de woning gelegen is heeft een effect op de prijs in verband met de reiskosten. Verder zit er veel verschil tussen de grote en kleine spelers. Kijk goed naar de levertijd, welke instrumenten er gebruikt worden en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit alles bij elkaar bepaalt het kostenplaatje. In de vergelijker hieronder delen we de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Overdinkel.

Type woningGrootteGemiddelde kosten
Flatwoning97 m2300 – €310
Rijwoning117 m2€360 – €380
Hoekhuis126 m2€400 – €445
2-onder-1 kap156 m2€470 – €480
Villa190 m2€505 – €555
Tabel met kosten van een bouwkundig rapport december 2023.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk professionele bouwkundigen in de regio

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Heb je een inspectiebureau nodig voor het inplannen van de technische keuring? Zaken die je moet afwegen op het moment dat je een inspecteur selecteert: de prijsverwachting, de oplevertermijn, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In de tabel hieronder verstrekken we contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Overdinkel die wellicht hulp kunnen bieden bij een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of zoek adviesbureaus in Glane, Deurningen, Bentelo, Hengevelde en Ambt Delden.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-overdinkel-7586

Pluspunten van de aankoopkeuring

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Dankzij een aankoopkeuring in Overdinkel onderzoekt een onpartijdige bouwkundig ingenieur het huis. Ideaal, zo krijg je goed inzicht in wat de status van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Dankzij een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Waarom moet ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een gedegen review van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat je in de verkoop wil doen. Op deze manier bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de onderhoudssituatie van het huis. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als verkoper van jouw huis heb je de plicht om de nieuwe eigenaar van informatie te voorzien over de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Met een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundig expert check alle opleverpunten en weet hoe het zit met het bouwbesluit. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • De tarieven liggen tussen de €100 en €250.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Waarom een bouwkundige keuring?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Je voert een bouwtechnische keuring uit om te kijken wat de staat van een woning is. Het rapport beschrijft de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland laat je meestal uitvoeren wanneer je mogelijk een woning wilt kopen. Doorgaans vertonen de oudere huizen onderhoud problematiek. Aan de hand van de woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Meestal wordt de keuring gedaan op het moment dat het voorlopige contract getekend is. In veel gevallen worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Het is aan te raden dit te doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Overdinkel). Mankeert er het nodige aan de woning? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een marktconform bod uitbrengen, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Het nadeel is dat het rapport tijd en geld kost, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Tegelijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Losser doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen over de staat van het huis. Potentiële acute situaties worden meteen aangestipt. Deze inspecteur noemt ook een prijsindicatie van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de relatief lage prijs en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie