Bouwkundige keuring Saasveld

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Saasveld inplannen kan veel meerwaarde bieden. Op die manier krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de herstelwerkzaamheden die eventueel uitgevoerd moeten worden en kom je achter de herstelkosten op korte- en lange termijn. Door deze inzichten creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op deze website lees je meer alle benodigde info over de verschillende keuringen die er zijn, een prijsvergelijking en doorzoek je de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Saasveld.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • Een bouwkundig inspecteur in Saasveld analyseert het huis middels een uitgebreide checklist.
 • Er wordt gekeken naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals o.a. de groepenkasten en of er sprake is van vocht in de woning.
 • In het bouwkundig rapport lees je alles wat je moet weten over de staat van de woning met hierbij een kostenberekening.
 • Met deze documenten krijg je een helder beeld van de de status van de woning waar je interesse in hebt.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit is een keuring soms verplicht.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €345 en €465.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Saasveld regelen

Wil je snel meer info over de bouwtechnische staat van je woning of van een huis dat je misschien wilt kopen? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Door deze analyse kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. Denk aan het voegwerk en of er sprake is van vocht in de woning. Daarbij heb je dan inzicht in welke extra kosten er gemaakt gaan worden om mogelijke gebreken op te lossen. Voorts krijg je meer helderheid over de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die deze keuringen kan uitvoeren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Je kunt terecht bij een bouwkundig adviesbureau, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Saasveld.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in december 2023
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Overweeg dan een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij de analyse van het object geeft de bouwkundig specialist snelle en concrete adviezen over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Regel ook direct een taxatierapport of een energielabel aanvraag. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op deze website lees je ook handige gegevens over Aankoop woningkeuring.

Bouwkundig rapport opvragen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Saasveld

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Allereerst neem je contact op met een specialist die de woning gaat opnemen. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je kunt een aanvraag indienen bij verschillende architectenbureaus, aannemers en bouwkundige bureaus in Saasveld (en de regio).

 2. Keuring van het woonobject

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en / of de aan- of verkoopmakelaar loop je hele woning door. De bouwexpert checkt alles maar verplaatst niks en maakt niets open. Deze persoon beschikt doorgaans over een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Bespreking resultaten

  Na de inspectie beschrijft de bouwkundigezijn observaties. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Met de gegevens van de inspectie wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. In dit stuk tref je een samenvatting van de woning inclusief foto’s en eventuele gebreken. Daarnaast vind je daar een overzicht met de kosten om het verblijf weer in goede staat te krijgen.

 5. Bod voorbereiden

  Is de uitkomst positief? Dan kunnen de biedingen op de woning beginnen. Hierbij houdt je rekening met de eventuele kosten voor onderhoud. Wacht je nog op de uitkomsten? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport schommelen rond de €350 en €435. De totale prijs hangt af van diverse onderdelen. De inhoud en oppervlakte van het woonobject vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de locatie van de woning heeft zijn weerslag op de prijs in verband met de reiskosten. Daarbij zit er veel verschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Overweeg factoren zoals de snelheid, de deskundigheid en ervaring van de expert en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Al deze punten kunnen invloed hebben op de definitieve prijs. In de bijgaande tabel berekenen we de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Saasveld.

WoonobjectGrootteGemiddelde onkosten
Studio92 m2280 – €330
Rijwoning115 m2€350 – €365
Hoekhuis130 m2€415 – €445
Geschakelde woning156 m2€470 – €480
Herenhuis198 m2€525 – €560
Overzichtmet de tarieven van een bouwkundig rapport december 2023.

Bouwkundig rapport nodig?

Bekijk info van professionele bouwkundigen werkzaam in de regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Zaken waar je oog op moet houden wanneer je een inspecteur kiest: de kostprijs, de oplevertermijn, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In onderstaande tabel bieden wij contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Saasveld die je mogelijk kunt inschakelen voor een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Rossum, Weerselo, Denekamp, Beuningen en de Lutte.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-saasveld-7597

Waarom moet ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Door middel van een aankoopkeuring in Saasveld bekijkt een objectieve bouwkundig ingenieur het woonhuis. Verstandig, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de staat van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het woonobject.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Plan direct online een verkoopkeuring in

Een verkoopkeuring betekent: een uitgebreide check van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Op deze manier geef je potentiële kopers duidelijkheid over de bouwkundige staat van de woning. Jij komt hiermee serieus over en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Dit geeft kopers vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als woningverkoper is het wettelijk je plicht de mogelijke koper gedegen te informeren inzake de staat van de woning.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Informatie over de opleveringskeuring

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Met behulp van een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundige loopt de hele woning door (opleverpunten) en is op de hoogte van regels en richtlijnen in de bouw. De bouwkundige staat aan jouw kant en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • De kosten liggen tussen de €105 en €225.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van een woning te achterhalen. De bouwspecialist calculeert tevens de kosten die gemaakt moeten worden om de woning toekomstbestendig te maken.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Overijssel laat je meestal uitvoeren als je een bod wilt uitbrengen op een woning. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op onderhoud problematiek. Door te kiezen voor een woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Vaak wordt dit gedaan voordat het openingsbod wordt gedaan. Evenzeer wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Je kunt dit het beste laten doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Saasveld). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Op basis van de resultaten is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat je ook goed kunt beargumenteren. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Aandachtspunt is dat dit rapport het een en andere kost, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede schouw van de woning zonder verslaglegging. Onder begeleiding van de bouwkundig adviseur uit de gemeente Dinkelland doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door gerelateerd aan de gebreken van de woning. Mogelijke gebreken komen meteen aan het licht. Deze inspecteur verstrekt ook een kleine calculatie om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de betaalbaarheid en de snelheid.

Plaats een reactie