Bouwkundige keuring Bergschenhoek

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Bergschenhoek laten uitvoeren is zeker iets om te overwegen. Zo krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de onderhoudsstaat van de woning en kom je achter de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Op basis daarvan heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Door gebruik te maken van deze site verzamelen wij informatie over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, een prijsvergelijking en achterhaal je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Bergschenhoek.

 • Een bouwkundige keuring is een uitgebreide technische inspectie van de woning.
 • Je bouwkundig inspecteur in Bergschenhoek analyseert het huis grondig op vele punten.
 • De ingenieur kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals de staat van de puien en kozijnen en of er houtrot is.
 • In het bouwkundig rapport lees je alles wat je moet weten over de staat van de woning incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Zo zal je veel inzicht krijgen van de de staat van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie variëren rond de €345 en €450.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Bergschenhoek uitvoeren

Heel snel een indicatie van de bouwkundige staat van jouw appartement of van een huis waar je interesse in hebt? Dan heb je behoefte aan een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Middels deze keuring kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. Denk aan de vloerconstructies en en of er sprake is van lekkages. Daarbij kom je er ook achter welke kosten er gemaakt moeten worden om de geconstateerde issues op te pakken. Tevens krijg je meer inzicht in de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat deze keuringen kan uitvoeren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Je kunt terecht bij een bouwkundig adviesbureau, architectenbureau, een bouwbedrijf of taxateur in Bergschenhoek.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in mei 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Laat je informeren over een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij het bekijken van het huis geeft de bouwadviseur een mondeling verslag van de staat en gebreken. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een actuele taxatie of een energielabel aanvraag. Dit scheelt veel geld. Op ons platform tref je ook praktische uitleg over Aankoopkeuring.

Bouwkundige keuring regelen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Bergschenhoek

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Een bouwkundige zoeken

  Allereerst zoek je een expert die de woning gaat opnemen. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Er zijn verschillende architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Bergschenhoek (regio).

 2. Woninginspectie

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkopende partij en/of de makelaar maak je een rondje door de woning. De expert checkt alles maar verplaatst niets en breekt of hakt niks open. Deze persoon kan gebruik maken van een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Doorspreken conclusies

  Na afloop van de wooninspectie meldt de bouwkundige zijn beoordeling. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Met de gegevens van de wooninspectie komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. Daarin staat een lijst met de staat van de woning en eventuele gebreken. Ook vind je daar een kostenberekening om de woning weer in goede staat te krijgen.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Is het rapport positief over de woning? Dan kunnen de biedingen op de woning beginnen. Hierbij houdt je rekening met de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Zijn de resultaten nog niet bekend? Het is mogelijk om dit op te nemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De kosten van een bouwrapport schommelen tussen de €335 en €445. De totale prijs wordt vastgesteld op basis van allerlei onderdelen. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de locatie van de woning heeft een effect op de prijs (met het oog op reiskosten). Verder zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de verschillende adviesbureaus. Overweeg factoren zoals de snelheid, hoe uitgebreid de rapportage is en naar reviews van andere klanten. Dit heeft allemaal invloed op de pakketprijs. In het schema hieronder bieden wij een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Bergschenhoek.

Type woningNetto woonoppervlakteGemiddelde kosten
Studio81 m2285 – €310
Rijwoning102 m2€360 – €370
Kopwoning125 m2€415 – €440
Geschakelde woning163 m2€455 – €485
Vrijstaand195 m2€530 – €550
Opsomming met de actuele kosten van een bouwkundig rapport mei 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Vergelijk goede bouwkundigen in de regio

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Dingen die belangrijk zijn bij het kiezen van een inspecteur: een inschatting van de kosten, levertermijn, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In onderstaande tabel tref je adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Bergschenhoek die je mogelijk kunt inschakelen voor een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Berkel en Rodenrijs, Delfgauw, Pijnacker, Schipluiden en Nootdorp.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-bergschenhoek-2661

Hoe laat ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Wanneer je een woning op het oog hebt kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Bergschenhoek onderzoekt een neutrale deskundige het verblijf. Niet zo gek, zo ontvang je betrouwbare details over wat de actuele situatie en staat van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Advies over de verkoopkeuring

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een uitgebreide check van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat jij wil verhuren. Hiermee geef je de aspirant koper informatie over de actuele staat waarin de woning verkeert. Je geeft volledige duidelijkheid en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als woningbezitter ben je wettelijk verplicht om de mogelijke koper te informeren over de bouwkundige staat van de woning.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? A.d.h.v. een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwkundig specialist check alle opleverpunten en kan je alles vertellen over de geldende normen en regels in de bouwwereld. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • Tarieven variëren tussen de €100 en €245.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat is een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om te kijken wat de staat van een woning is. Daarbij geeft het inzicht in de te verwachten kosten om de woning in goede staat te brengen.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
De bouwtechnische keuring in de provincie Zuid-Holland komt in beeld in situaties wanneer je actief bent op de woningmarkt. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak meerdere probleemgebieden. Door te kiezen voor een woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Steeds vaker worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Je kunt dit het beste laten doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Bergschenhoek). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Door middel van dit rapport kan je dan een passend bod doen, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Waar je op moet letten is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring betekent een woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Samen met de bouwkundig adviseur uit de gemeente Lansingerland loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door gerelateerd aan de staat van het woonobject. Potentiële gebreken worden direct aangegeven. De bouwkundige kent ongeveer de kosten aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de lage prijs en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie