Bouwkundige keuring Gaanderen

Direct bouwkeuring aanvragen

Ben je van plan een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Gaanderen laten uitvoeren is heel erg verstandig. Op die manier wordt je een duidelijk beeld verschaft over de de onderhoudssituatieen kom je achter de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Op basis daarvan sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Hieronder bekijk je praktische info over de verschillende keuringen, de kosten en check je de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Gaanderen.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring van een woonobject.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Gaanderen inspecteert de woning grondig op vele punten.
 • Er wordt gekeken naar in het oog springende zaken zoals onder andere het dak, pannen, dakbeschot en de technische staat van de CV-installatie.
 • In het bouwkundig rapport lees je de informatie en conclusies van de inspecteur inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Zo krijg je een idee van de de conditie van de woning die je op het oog hebt.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €285 en €410.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Gaanderen uitvoeren

Direct meer info over de algehele staat van een gebouw of van een woning die te koop staat? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een voordelig bouwkundig onderzoek. Het betreft een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Met deze keuring weet je de probleempunten van de woning. Er wordt gekeken naar o.a. het dak, dakpannen en de CV-ketel en/of HR-ketel. Daarbij kom je er achter wat de financiële consequenties zijn om de geconstateerde issues op te pakken. Eveneens krijg je meer inzicht in het toekomstig onderhoud. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die het woonobject gaat inspecteren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Je kunt terecht bij een bouwkundig ingenieur, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in Gaanderen.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in december 2023
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Laat je informeren over een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij de analyse van het huis geeft de bouwkundig expert een mondelinge samenvatting van de bouwkundige onderdelen. Wil je ook meteen de waarde weten? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Je kunt het dan ook combineren met een taxatie en/of energielabel check. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op deze website vind je ook meer uitleg over Snelste ouwkundig rapport.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Gaanderen

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Allereerst neem je contact op met een expert die het huis gaat inspecteren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt terecht bij een aantal architectenbureaus, aannemers en bouwkundige bureaus in Gaanderen (en in de buurt).

 2. Keuring van het woonobject

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en / of de makelaar wordt de hele woning bekeken. De bouwspecialist bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst geen huisraad en richt dus nooit schade aan. Deze persoon gebruikt o.a. een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Doorspreken conclusies

  In aansluiting op de keuring vertelt de bouwkundige zijn beoordeling. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Steunend op het onderzoek krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. Daarin vind je een overzicht van de bouwkundige staat van de woning en achterstallige onderhoudspunten. Tevens krijg je ook inzage in een kostenindicatie om het object in orde te maken.

 5. Bereken de woningwaarde

  Is de uitkomst positief? Nu kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Hierbij houdt je rekening met de eventuele herstelkosten. Zijn de resultaten nog niet bekend? Zorg dan dat je dit opneemt in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning schommelen tussen de €280 en €425. De uiteindelijke prijs hangt af van een aantal aspecten. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) zijn de belangrijkste. Ook de woonplaats heeft zijn weerslag op de prijs door de te verwachten reiskosten. Daarbij zit er ook weer veel prijsverschil tussen de landelijke en regionale bureaus. Bekijk vooral goed levertermijn, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en naar ervaringen van anderen. Al deze punten kunnen invloed hebben op de definitieve prijs. In de vergelijker hieronder vind je samengevat de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Gaanderen.

WoonobjectGrootteGeschatte prijs
Etagewoning99 m2290 – €315
Rijwoning109 m2€345 – €365
Hoekpand141 m2€410 – €450
2-onder-1 kap155 m2€450 – €505
Villa192 m2€520 – €540
Schema met de tarieven van een bouwkundig rapport december 2023.

Bouwkundig rapport nodig?

Bekijk en vergelijk erkende bouwkundigen in de omgeving

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Onderwerpen waar je oog op moet houden op het moment dat je een inspecteur selecteert: de prijsindicatie, de oplevertermijn, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In de figuur hieronder bekijk je adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Gaanderen die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Hummelo, Laag-Keppel, Hoog-Keppel, Drempt en De Steeg.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-gaanderen-7011

Kiezen voor een aankoopkeuring

Als je een woning gaat kopen kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Via een aankoopkeuring in Gaanderen analyseert een onpartijdige deskundige het woonhuis. Handig, want op deze manier weet je exact wat de toestand van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Middels een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Plan direct online een verkoopkeuring in

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een inspectie van een woning dat je in de verkoop wil doen. Op die manier geef je potentiële kopers duidelijkheid over onderhoudstoestand van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als woningeigenaar heb je de plicht om de kopende partij goed te informeren aangaande de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Opleveringskeuring

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. A.d.h.v. een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwadviseur gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en is op de hoogte van bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • De tarieven liggen tussen de €130 en €220.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Waarom een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek is een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van een woning in kaart te brengen. Daarbij geeft het inzicht in de kosten die nodig zijn om eventuele gebreken te herstellen.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland komt in beeld in het geval je mogelijk een woning wilt kopen. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op onderhoud problematiek. Door te kiezen voor een woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Vaak wordt dit gedaan voordat het openingsbod wordt gedaan. Doorgaans worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Je kunt dit het beste laten doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Gaanderen). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Door gebruik te maken van het rapport komt het bod niet uit de lucht vallen, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Aandachtspunt is dat het rapport tijd en geld kost, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Samen met de bouwkundig specialist uit de gemeente Doetinchem doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen aangaande de onderhoudssituatie van het huis. Potentiële acute situaties komen meteen aan het licht. De ingenieur verstrekt ook een kleine calculatie voor de herstelwerkzaamheden. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de lage kosten en de snelle levertijd.

Plaats een reactie