Bouwkundige keuring Doetinchem

Direct bouwkeuring aanvragen

Plannen om een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Doetinchem laten uitvoeren is heel erg verstandig. Zo krijg je inzicht in de de herstelwerkzaamheden die eventueel uitgevoerd moeten worden en krijg je een beeld van de kosten om de gebreken op te lossen. Met deze informatie worden de onderhandelingen transparanter. Op Bouwkeuringexpert.nl bekijk je nuttige informatie over de verschillende keuringen die er zijn, de kosten en bekijk je de gegevens van bouwkundig adviseurs in Doetinchem.

 • Een bouwkundige keuring is een grondige inspectie van de woning die je wilt kopen of verkopen.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Doetinchem analyseert het huis op heel veel verschillende aspecten.
 • Hij of zij kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals de staat van de staat van ramen, deuren en kozijnen en en de onderhoudsstaat van de keuken.
 • Het bouwkundig rapport omvat een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken inclusief een kostenplaatje.
 • Op die manier krijg je inzicht in de de huidige staat van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €350 en €495.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Doetinchem plannen

Behoefte aan een indicatie van de algehele staat van je woning of van een andere woning die je op het oog hebt? Kies dan voor een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het betreft een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Door deze analyse weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Denk aan de fundering en en of er asbest aanwezig is. Dan weet je wat de financiële consequenties zijn om de problemen aan te pakken. Ook krijg je een beeld van onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf de inspectie gaat uitvoeren. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig specialist, een architect, een lokale aannemer of taxateur in Doetinchem.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in juli 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Vraag dan eens naar een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij het doorlopen van het woonobject geeft de bouwkundig specialist een mondeling verslag over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of wil je het energielabel weten? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een erkende taxatie en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op Bouwkeuringexpert.nl lees je ook handige informatie over Bouwkundig rapport.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Doetinchem

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Om te beginnen moet je een expert zoeken die het huis gaat inspecteren. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Er zijn verschillende architecten, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Doetinchem (en de nabije regio).

 2. De technische keuring

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en / of makelaar van de verkopende partij doe je een uitvoerige ronde door het huis. De expert beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar laat alles netjes op de plek staan en er worden geen betimmeringen verwijderd. De ingenieur kan gebruik maken van een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Resultaten doornemen

  Na de huisbeoordeling deelt de bouwkundige zijn oordeel. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Gebaseerd op de huis-analyse wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. In deze documentatie lees je alle opvallende zaken en de woning inclusief foto’s en achterstallige onderhoudspunten. Daarbij bekijk je hier een kostenoverzicht om het verblijf bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Op dat moment kunnen de biedingen op de woning beginnen. Je kunt je bod verder toelichten met het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Laat dit dan opnemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De gemiddelde kosten van een bouwrapport variëren rond de €305 en €485. De uiteindelijke prijs is gebaseerd op verschillende variabelen. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de plaats waar de woning staat speelt een rol door de te verwachten reiskosten. Verder zit er ook weer veel prijsverschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Belangrijke punten zijn de oplevertermijn, de volledigheid van het rapport en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de definitieve prijs. In de onderstaande tabel bekijk je de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Doetinchem.

Soort woningOppervlakteGemiddelde tarief
Studio88 m2275 – €315
Rijtjeshuis106 m2€335 – €365
Hoekhuis137 m2€415 – €430
Twee onder één kap175 m2€470 – €505
Landhuis194 m2€530 – €535
Overzichtmet de tarieven van een bouwkundig rapport juli 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Bekijk info van goede bouwkundigen werkzaam in de regio

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Aspecten die belangrijk zijn op het moment dat je een inspecteur selecteert: de tarieven, de oplevertermijn, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In de lijst hierna faciliteren we contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Doetinchem die wellicht hulp kunnen bieden bij een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Rheden, Doesburg, Brummen, Rozendaal en Westervoort.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-doetinchem-7005

Aankoopkeuring voor een woonobject

Als je een mooie woning hebt gezien is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Door middel van een aankoopkeuring in Doetinchem checkt een onafhankelijk partij de potentiële woning. Niet onverstandig, zo krijg je goed inzicht in wat de huidige staat van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Door middel van een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Plan direct online een verkoopkeuring in

Een verkoopkeuring beslaat een gedegen review van een huis dat je in de verkoop wil doen. Op basis daarvan verschaf je potentiële kopers inzicht in de gebreken van de woning. Jij komt hiermee serieus over en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als woningbezitter heb je de plicht om de potentiële koper gedegen te informeren inzake de staat van het huis.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Door middel van een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. Een bouwkundige bekijkt alle opleverpunten en past zijn vaardigheden toe rondom de bouwprocedures en geldende normen. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €125 en €200.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Een bouwkundig onderzoek betekent een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. Het rapport beschrijft de herstelkosten die nodig zijn om het woonobject in goede staat te brengen.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland komt doorgaans ter sprake op het moment dat je interesse hebt in een woning. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op onderhoud problematiek. Dankzij zo’n woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Meestal wordt de keuring gedaan op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Standaard worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Dit wordt doorgaans gedaan voor je een bod doet (via een makelaar in Doetinchem). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Op basis van de resultaten is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Waar je op moet letten is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Gezamenlijk met de bouwkundige uit de gemeente Doetinchem bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door aangaande de staat van het huis. Potentiële gebreken worden direct benoemd. De bouwkundige geeft ook een schatting van de kosten om de onderhoudspunten te verbeteren. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is dat het stukken goedkoper is en de snelheid.

 • Bouwkundige keuring Gaanderen
 • Bouwkundige keuring Wehl
 • Plaats een reactie