Bouwkundige keuring Mussel

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Mussel inplannen kan veel meerwaarde bieden. Door middel van deze analyse krijg je een idee van de de gebreken van een woning en kom je achter de kosten om de gebreken op te lossen. Op basis daarvan heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Hieronder bekijk je nuttige informatie over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de kosten en doorzoek je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Mussel.

 • Een bouwkundige keuring is een objectieve, visuele keuring van een woning.
 • De bouwkundig inspecteur in Mussel bekijkt de woning objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • Hij of zij kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals o.a. het voegwerk en de technische staat van de CV-installatie.
 • In het bouwkundig rapport tref je alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Door deze inspectie wordt je een duidelijk beeld verschaft van de de onderhoudsstatus van de woning die je op het oog hebt.
 • Bij een hypotheek met NHG kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €310 en €475.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Mussel inplannen

Direct inzicht in de technische kwaliteit een woonobject of van een potentiële woning om aan te kopen? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het betreft een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Door deze keuring kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. Er wordt gekeken naar o.a. de dakconstructie en en of er lekkages zijn. Dan achterhaal je welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om eventuele gebreken te verhelpen. Eveneens krijg je meer helderheid over het toekomstig onderhoud. Er is een vrije keuze voor een deskundige die het woonobject gaat inspecteren. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Onder andere een bouwinspecteur, architectenbureau, een bouwonderneming of taxateur in Mussel.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in juni 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Kijk dan eens naar een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij het doornemen van het appartement geeft de bouwkundig specialist direct live mondeling uitleg van de bouwkundige onderdelen. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of de energieprestaties? Combineer het dan met een taxatierapport of een energielabel aanvraag. Dit bespaart veel geld. Op Bouwkeuringexpert.nl lees je ook handige gegevens over Bouwkundige keuring rapportage.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Mussel

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Een bouwkundige kiezen

  Om te starten moet je een specialist hebben die de keuring gaat uitvoeren. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Er bestaan uiteenlopende architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Mussel (regio).

 2. Het onderzoek van de woning

  Begeleid door de bouwkundige expert, de verkoper en / of eventueel de makelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwspecialist onderzoekt alles maar verplaatst niets en hakt niks open. De ingenieur gebruikt o.a. een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Conclusies bespreken

  Direct na de wooninspectie deelt de bouwkundige zijn oordeel. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Met de gegevens van de huis-analyse krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In dit rapport is een beoordeling te vinden met de staat van de woning en achterstallige onderhoudspunten. Daarbij staat in het document een kostenoverzicht om het huis weer in goede staat te krijgen.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Hierbij houdt je rekening met de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Zorg dan dat je dit opneemt in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De gemiddelde kosten van een bouwrapport liggen tussen de €325 en €465. De totale prijs is afhankelijk van verschillendeonderdelen. De oppervlakte en de inhoud van de woning hebben de meeste invloed. Ook de regio beïnvloedt de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Ook zit er veel verschil tussen de landelijke en regionale bureaus. Zaken waar je op moet letten zijn wachttijd, de instrumenten die de expert gebruikt en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit alles bij elkaar bepaalt de pakketprijs. In het overzicht hieronder vergelijk je de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Mussel.

WoonobjectGrootteGemiddelde kosten
Appartementje82 m2€275 – €325
Rijtjeshuis123 m2€360 – €380
Kopwoning143 m2€400 – €445
2-onder-1 kap172 m2€450 – €485
Villa189 m2€520 – €560
Opsomming met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juni 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk info van erkende bouwkundigen bij jou in de buurt

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Onderdelen waar je op moet letten bij het keuzeproces voor een inspecteur: de geschatte kosten, levertijd van de rapportage, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In onderstaande tabel faciliteren we adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Mussel die wellicht hulp kunnen bieden bij een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Musselkanaal, Exloërveen, 1e Exloërmond, 2e Exloërmond en Veelerveen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-mussel-9584

Waarom een aankoopkeuring?

Als je een mooie woning hebt gezien kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Met een aankoopkeuring in Mussel controleert een onpartijdige expert het huis. Slim, zo krijg je goed inzicht in wat de actuele situatie en staat van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Informatie over verkoopkeuring

Een verkoopkeuring beslaat een gedegen review van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat je wilt verkopen. Zo geef je potentiële kopers duidelijkheid over de staat van jouw huis. Je speelt open kaart en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als verkopende partij heb je de taak om de potentiële koper te informeren over de staat van jouw huis.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. A.d.h.v. een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwinspecteur bekijkt alle opleverpunten en weet veel van de regels en normen in de bouw. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €130 en €190.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Je voert een bouwtechnische keuring uit om te kijken wat de staat van een woning is. De bouwspecialist calculeert tevens een prijsindicatie van de onderhoudskosten om de woning toekomstbestendig te maken.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Groningen komt doorgaans ter sprake zodra jij een bod wilt uitbrengen op een woning. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak achterstallig onderhoud. Aan de hand van de woningkeuring weet je wat je koopt. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart voordat het openingsbod wordt gedaan. Vaak worden de uitslagen van de keuring in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Dit wordt doorgaans gedaan alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Mussel). Mankeert er het nodige aan de woning? Door middel van dit rapport kan je een marktconform bod uitbrengen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Houd er rekening mee dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Begeleid door de bouwadviseur uit de gemeente Stadskanaal loop je hele woning door. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling met betrekking tot de staat van de woning. Mogelijke belangrijke herstelpunten worden direct aangegeven. De deskundige weet vaak een richtprijs van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Pluspunt van de mondelinge keuring is het gunstige tarief en de snelheid.

Plaats een reactie