Bouwkundige keuring Westergeest

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in Westergeest uitvoeren is een verstandige keuze. Middels deze inspectie krijg je een helder beeld van de huidige staat van het huis en krijg je een beeld van de herstelkosten op korte- en lange termijn. Op basis daarvan sta je sterker in prijsonderhandelingen. Door gebruik te maken van deze site tref je nuttige info over de verschillende keuringen die er zijn, de prijzen en tref je de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Westergeest.

 • Een bouwkundige keuring betekent meer inzicht in gebreken van een huis.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Westergeest bekijkt het huis middels een uitgebreide checklist.
 • De ingenieur kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals o.a. de vloerconstructies en of er houtrot is.
 • In het bouwkundig rapport lees je de informatie en conclusies van de inspecteur inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Zo heb je een duidelijk beeld van de conditie van de woning die je wilt kopen.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €295 en €490.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Westergeest plannen

Heb je belang bij een onderzoek laten doen naar de huidige staat van een woonobject of van een huis waar je interesse in hebt? Bekijk dan de optie voor een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Na deze keuring weet je precies welke gebreken de woning heeft. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de riolering en en of er asbest aanwezig is. Dan kom je er ook achter welke kosten er gemaakt dienen te worden om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Ook krijg je meer zekerheid over het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Jij beslist zelf welk bedrijf de woning komt inspecteren. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Je kunt terecht bij een bouwkundige, architectenbureau, een bouwbedrijf of taxateur in Westergeest.

Besparen op een bouwkeuring in juni 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Vraag dan eens naar een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij de analyse van de woning geeft de bouwkundig ingenieur een mondeling verslag van alle bouwkundige aspecten. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of wil je het energielabel weten? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een actuele taxatie of een energielabel aanvraag. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Via onze vergelijker lees je ook aanvullende uitleg over Voordeligste bouwkundig rapport.

Bouwtechnische keuring nodig?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Westergeest

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Ten eerste moet je een deskundige hebben die de woning gaat onderzoeken. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt terecht bij verschillende architecten, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Westergeest (regio).

 2. De analyse en keuring

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en / of de aan- of verkoopmakelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De expert doorzoekt alles maar laat alles op z’n plek staan en maakt niets open. De ingenieur gebruikt o.a. een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Doorspreken conclusies

  In aansluiting op de huisbeoordeling omschrijft de bouwkundige zijn oordeel. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Op basis van de woninganalyse wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. In dit stuk staat de conclusie van de woning inclusief foto’s en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Daarbij vind je hier een kostenoverzicht om het woonobject te herstellen en/of renoveren.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Op basis van de resultaten kunnen de biedingen op de woning beginnen. In het achterhoofd heb je dan het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Kies er dan voor dit te benoemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

De kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning variëren tussen de €345 en €450. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door diverse factoren. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook waar de woning gelegen is beïnvloedt de prijs door de te verwachten reiskosten. Verder komen we verschillen tegen tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Zaken waar je op moet letten zijn levertermijn, welke instrumenten er gebruikt worden en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit alles bij elkaar bepaalt de totaalprijs. In de vergelijker hieronder beschrijven we de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Westergeest.

Soort woningWoonoppervlakGemiddelde prijzen
Appartement84 m2300 – €320
Rijtjeshuis100 m2€345 – €375
Hoekwoning145 m2€415 – €445
2-onder-1 kap175 m2€470 – €505
Landhuis195 m2€525 – €560
Opsomming met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Bekijk info van goede bouwkundigen in jouw woonplaats

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Aspecten die belangrijk zijn op het moment dat je een inspecteur selecteert: de tarieven, wachttijd, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In de lijst hierna vind je contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Westergeest die potentieel hun service kunnen verlenen bij een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Oudwoude, Kollumerpomp, Augsbuurt, Kollum en Drogeham.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-westergeest-9295

Wat is het belang van een aankoopkeuring?

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Met behulp van een aankoopkeuring in Westergeest onderzoekt een onafhankelijk partij het huis. Slim, want zo weet je precies wat de status van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Via een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Voordelen van een verkoopkeuring

Een verkoopkeuring houdt in: een uitgebreide en deskundige keuring van een bestaande woning dat je wilt verkopen. Daarmee geef je de aspirant koper informatie over de staat van de woning. Jij komt hiermee serieus over en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als verkoper van jouw huis ben je wettelijk verplicht om de koper gedegen te informeren inzake de onderhoudssituatie van het huis.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Wat is precies een opleveringskeuring?

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Via een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. Een bouwkundige loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en kan je alles vertellen over de bouwprocedures en geldende normen. De bouwspecialist is objectief en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • De tarieven liggen tussen de €115 en €205.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van een woning te achterhalen. De inspecteer berekent ook de noodzakelijke investeringen om de woning toekomstbestendig te maken.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Friesland wordt geadviseerd in situaties wanneer je mogelijk een woning wilt kopen. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op achterstallig onderhoud. Door gebruik te maken van de woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Mede worden onvoorzienen situaties over de woningstaat in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Je kunt dit het beste laten doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Westergeest). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Op basis van het rapport kan je een marktconform bod uitbrengen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Het jammere is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
De meeloopkeuring is een simpelere technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Begeleid door de bouwkundige uit de gemeente Noardeast-Fryslân doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen m.b.t. de gebreken van de woning. Eventuele acute situaties worden direct aangewezen en besproken. De ingenieur biedt ook een kostenoverzicht van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de goedkoopste prijs en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie