Bouwkundige keuring Wehl

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je een mooie woning op het oog? Een bouwkundige keuring in Wehl inplannen is dan vaak geen gek idee. Door deze keuring krijg je een idee van de staat en waarde van de woning en krijg je een indicatie van de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Met deze informatie sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op Bouwkeuringexpert.nl bekijk je nuttige informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de financiële aspecten en achterhaal je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Wehl.

 • Bij een bouwkundige keuring wordt een huis grondig onderzocht.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Wehl analyseert de woning middels een uitgebreide checklist.
 • Deze persoon kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals de vloeren en en de staat van de isolatie.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alle bevindingen van de deskundige met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Zo heb jij meer zekerheid over de toestand van de woning die je wilt kopen.
 • Bij een hypotheek met NHG kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €295 en €415.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Wehl regelen

Wil jij meteen een inspectie van de technische kwaliteit je woning of van een huis waar je interesse in hebt? Dan heb je behoefte aan een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Aan de hand van deze keuring weet je wat de eventuele gebreken zijn. Je kunt denken aan de dakbedekking en of er houtrot is. Hiermee achterhaal je welke extra kosten er gemaakt gaan worden om de problemen aan te pakken. Daarbij krijg je een overzicht van het toekomstig onderhoud. Je mag zelf een partij kiezen die de woning komt inspecteren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Ondernemingen als o.a. een bouwkundige, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in Wehl.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in december 2023
Voordelig een woonobject laten checken? Bekijk de mogelijkheden van de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij het doorlopen van het huis geeft de bouwkundig specialist gelijk mondeling zijn bevindingen door van alle bouwkundige aspecten. Wil je ook meteen de waarde weten? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Kies dan ook voor een taxatierapport en/of energielabel check. Je kunt zo veel geld besparen. Op ons portaal lees je ook aanvullende gegevens over Oplevering nieuwbouw keuring.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Wehl

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Als eerste zoek je een specialist die de technische keuring gaat doen. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Er bestaan meerdere architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Wehl (en in de buurt).

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en/of eventueel de makelaar wordt de hele woning bekeken. De bouwexpert bekijkt alles maar laat alles op z’n plek staan en maakt geen schade. Deze persoon heeft hiervoor o.a. een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Conclusies bespreken

  Na de woninganalyse vertelt de bouwkundige zijn oordeel. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Geleid door de huis-analyse wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. In deze documentatie staat de conclusie van de bevindingen en eventuele onderhoudspunten. Bijgevoegd vind je in het rapport een overzicht met de kosten om de woning te herstellen en/of renoveren.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Nu kun je met zekerheid een openingsbod doen. Je kunt je bod verder toelichten met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Dan zou je dit kunnen opnemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport variëren tussen de €290 en €405. De uiteindelijke prijs is afhankelijk van meerdere variabelen. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de locatie van de woning speelt een rol (met het oog op reiskosten). Bovendien zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de verschillende adviesbureaus. Zaken waar je op moet letten zijn de snelheid, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en naar reviews van andere klanten. Dit alles bij elkaar bepaalt de totaalprijs. In het bijgesloten overzicht delen we de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Wehl.

Soort huisWoonoppervlakGeschatte kosten
Appartement96 m2300 – €330
Rijwoning116 m2€345 – €370
Kopwoning133 m2€420 – €440
Twee onder één kap163 m2€470 – €495
Villa193 m2€505 – €545
Schema met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport december 2023.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Bekijk en vergelijk goede bouwkundigen bij jou in de buurt

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Onderwerpen die je moet afwegen op het moment dat je een inspecteur selecteert: de prijsindicatie, levertijd van het rapport, en welke instrumenten worden er gebruikt. In de tabel hieronder tref je adressen van bouwkundig adviesbureaus in Wehl die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Halle, Zelhem, Gaanderen, Hummelo en Laag-Keppel.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-wehl-7031

Informatie over aankoopkeuring

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in Wehl bekijkt een onpartijdige deskundige het huis. Een uitkomst, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de actuele situatie en staat van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Met behulp van een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over de woning die je misschien wilt kopen.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Informatie over verkoopkeuring

Een verkoopkeuring beslaat een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een woning dat je wilt verkopen. Op deze manier verschaf je potentiële kopers inzicht in de gebreken van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als huiseigenaar is het wettelijk je plicht de kopende partij te informeren over de staat van jouw huis.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Door gebruik te maken van een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundig ingenieur gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en weet veel van de geldende normen en regels in de bouwwereld. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • Kosten variëren tussen de €100 en €215.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. Je voert een bouwtechnische keuring uit om te kijken wat de staat van een woning is. Het rapport beschrijft de noodzakelijke investeringen om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland komt in beeld in situaties wanneer je interesse hebt in een woning. Doorgaans vertonen de oudere huizen verborgen gebreken. Dankzij zo’n woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Dikwijls wordt het pas in gang gezet wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Steeds vaker wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Wij adviseren om dit te doen voor je een bod doet (via een makelaar in Wehl). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Geholpen door het rapport is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Houd er rekening mee dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Onder begeleiding van de bouwkundige uit de gemeente Doetinchem wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen aangaande de staat van de woning. Potentiële belangrijke herstelpunten worden direct aangegeven. De expert noemt ook een prijsindicatie voor de herstelwerkzaamheden. Pluspunt van de mondelinge keuring is de betaalbaarheid en de snelle levertijd.

Plaats een reactie