Bouwkundige keuring Dongen

Direct bouwkeuring aanvragen

Ben je van plan een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Dongen laten uitvoeren is dan zeker aan te raden. Middels deze inspectie krijg je een beeld van de staat van een woning, achterstallig onderhoud en kom je achter de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Op die manier kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Op dit informatieplatform tref je aanvullende informatie over hoe je een keuring aanvraagt, de kosten en doorzoek je de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Dongen.

 • bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring om de staat van de woning in kaart te brengen.
 • Je bouwkundig inspecteur in Dongen checkt de woning op een groot aantal onderdelen.
 • Hij of zij kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals de staat van het voegwerk en de technische staat van de CV-installatie.
 • In het bouwkundig rapport lees je de informatie en conclusies van de inspecteur inclusief een kostenplaatje.
 • Met deze documenten krijg je inzicht in de de toestand van de woning die je op het oog hebt.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €320 en €395.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Dongen laten uitvoeren

Heb je belang bij een inspectie van de huidige staat van een woonobject of van een huis dat je misschien wilt kopen? Overweeg dan een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het is een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Met deze analyse weet je de probleempunten van de woning. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als het dak, pannen, dakbeschot en en de staat van de elektrische installatie. Dan krijg je een indicatie van welke investeringen nodig zijn om eventuele gebreken te verhelpen. In aanvulling daarop krijg je een beeld van het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die het woonobject gaat inspecteren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Je kunt denken aan een bouwkundig adviseur, architectenbureau, een aannemingsbedrijf of taxateur in Dongen.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in april 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Kijk dan eens naar een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij het bekijken van het gebouw geeft de bouwkundige mondeling een toelichting van alle bouwkundige punten. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Je kunt het dan ook combineren met een taxatierapport en/of energielabel check. Dit scheelt veel geld. Op Bouwkeuringexpert.nl kan je ook veel toelichtingen vinden over Goedkoopste bouwkundig rapport.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Dongen

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Allereerst moet je een specialist zoeken die het onderzoek gaat uitvoeren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt kiezen uit meerdere architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Dongen (regio).

 2. De technische keuring

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en / of de aan- of verkoopmakelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De deskundige doorzoekt alles maar verplaatst geen inboedel en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. De inspecteur gebruik vaak een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Resultaten doornemen

  Na afronding van de woninganalyse komt de bouwkundige over de brug met zijn oordeel. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Met de gegevens van de woninganalyse krijg je een bouwkundig keuringsrapport. Hierin tref je een samenvatting van de bevindingen en eventuele gebreken. Ook vind je hier een indicatie van de kosten om het huis weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Met het rapport in je broekzak kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Wacht je nog op de uitkomsten? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De prijzen van een bouwrapport schommelen tussen de €325 en €485. De prijs is afhankelijk van diverse variabelen. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de plek van de woning is van invloed op de prijs vanwege de reiskosten. Tevens zit er ook weer veel prijsverschil tussen de verschillende adviesbureaus. Bekijk vooral goed wachttijd, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit zie je uiteindelijk ook terug in het kostenplaatje. In de onderstaande tabel berekenen we een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Dongen.

Soort huisOppervlakteGemiddelde onkosten
Appartementje96 m2285 – €310
Rijwoning125 m2€340 – €390
Kopwoning138 m2€415 – €445
Geschakelde woning151 m2€455 – €500
Landhuis193 m2€520 – €555
Schema met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport april 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Bekijk en vergelijk betrouwbare bouwkundigen actief in jouw regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Onderdelen die belangrijk zijn op het moment dat je een inspecteur selecteert: de prijsindicatie, de levertijd, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In het volgende schema tref je contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Dongen die potentieel hun service kunnen verlenen bij een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Hilvarenbeek, Haaren, Oisterwijk, Goirle en Tilburg.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-dongen-5104

Kiezen voor een aankoopkeuring

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Door middel van een aankoopkeuring in Dongen controleert een neutrale ingenieur de potentiële woning. Verstandig, zo ontvang je betrouwbare details over wat de status van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Waarom moet ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een objectieve beoordeling van een bestaande woning dat jij wil verhuren. Op basis daarvan verschaf je potentiële kopers inzicht in de bouwkundige staat van de woning. Je speelt open kaart en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als verkoper van jouw huis heb je de taak om de mogelijke koper van informatie te voorzien over de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Via een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundig ingenieur loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en zal zijn kennis delen over de regels en normen in de bouw. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €125 en €250.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. De inspecteer berekent ook de kosten die nodig zijn om de woning op te knappen.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant laat je meestal uitvoeren op het moment dat je een woning op het oog hebt. Vooral bij oudere woningen heb je kans op diverse problemen. Door middel van deze woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Meestal wordt de keuring uitgevoerd zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Tevens wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Wij adviseren om dit te doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Dongen). Is er veel onderhoud nodig? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een realistisch bod doen, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Houd er rekening mee dat dit rapport het een en andere kost, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een woningschouw zonder verdere rapportage. Gezamenlijk met de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Dongen bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling met betrekking tot onderhoudstoestand van de woning. Mogelijke acute situaties komen meteen aan het licht. Deze inspecteur verstrekt ook een kleine calculatie om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de lage prijs en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

 • Bouwkundige keuring s Gravenmoer
 • Plaats een reactie