Bouwkundige keuring Zelhem

Direct bouwkeuring aanvragen

Ben je van plan een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Zelhem laten doen is dan zeker aan te raden. Hiermee krijg je een beeld van de de gebreken van een woning en inzage in de kosten om de gebreken op te lossen. Met deze informatie sta je sterker in de onderhandelingen. Op deze pagina lees je meer nuttige informatie over de verschillende keuringen, de kosten en verstrekken we de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Zelhem.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • De bouwkundig inspecteur in Zelhem analyseert de woning op een groot aantal onderdelen.
 • Er wordt gekeken naar de in het oog vallende aspecten zoals bijvoorbeeld de plafonds en de technische staat van de CV-installatie.
 • In het bouwkundig rapport lees je de informatie en conclusies van de inspecteur met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Aan de hand van dit rapport heb je een duidelijk beeld van de conditie van de woning die je op het oog hebt.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €350 en €430.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Zelhem uitvoeren

Direct een analyse van de staat (en gebreken) van jouw eigen woning of van een andere woning die je op het oog hebt? Profiteer dan van een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een uitgebreide inspectie van een woning. Via deze keuring heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. De inspecteur bekijkt o.a. de vloeren en en de staat van de isolatie. Daarbij krijg je een indicatie van welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om de diverse problemen te verbeteren. Voorts krijg je meer helderheid over onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf langskomt om deze keuring te doen. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Ondernemingen als o.a. een bouwinspecteur, een architect, een aannemingsbedrijf of taxateur in Zelhem.

Een extra voordelige bouwkeuring in december 2023
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Bekijk de mogelijkheden van een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Tijdens het onderzoek van de woning geeft de bouwkundig ingenieur een mondelinge toelichting van de bouwkundige onderdelen. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Kies dan ook voor een taxatie of een energielabel aanvraag. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op ons platform tref je ook praktische gegevens over Aankoop woningkeuring.

Bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Zelhem

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Allereerst moet je contact zoeken met een deskundige die de woning gaat onderzoeken. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je kunt kiezen uit allerlei architecten, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Zelhem en omgeving.

 2. Het onderzoek van de woning

  Begeleid door de bouwkundige expert, de verkopende partij en/of de makelaar wordt de hele woning bekeken. De expert onderzoekt alles maar laat alles netjes op de plek staan en richt dus nooit schade aan. De inspecteur gebruikt o.a. een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Conclusies bespreken

  Na de inspectie beschrijft de bouwkundigezijn waarnemingen. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Op basis van de wooninspectie ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. In het verslag vind je een overzicht van de woning inclusief foto’s en eventuele gebreken. Tevens vind je in het rapport een kostenindicatie om het woonhuis weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Op basis van de resultaten kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Wacht je nog op de uitkomsten? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning liggen tussen de €330 en €470. Het prijskaartje wordt bepaald door verschillende onderdelen. De inhoud en oppervlakte van het woonobject spelen de grootste rol. Ook de plek van de woning speelt een rol wanneer er reiskosten worden berekend. Bovendien zit er veel verschil tussen de verschillende adviesbureaus. Kijk goed naar de levertijd, de instrumenten die de expert gebruikt en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit alles bij elkaar bepaalt de totaalprijs. In de bijgaande tabel bekijk je een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Zelhem.

Soort huisWoonoppervlakGemiddelde prijzen
Bovenwoning84 m2300 – €305
Rijtjeshuis107 m2€340 – €385
Kopwoning150 m2€410 – €450
2-onder-1 kap161 m2€470 – €500
Landhuis182 m2€510 – €550
Samenvatting met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport december 2023.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Bekijk info van goede bouwkundigen bij jou in de buurt

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Onderdelen die belangrijk zijn op het moment dat je een inspecteur selecteert: een inschatting van de kosten, de snelheid, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In de tabel hieronder overhandigen we de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Zelhem die potentieel hun service kunnen verlenen bij een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Gaanderen, Hummelo, Laag-Keppel, Hoog-Keppel en Drempt.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-zelhem-7021

Aankoopkeuring voor een woonobject

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Middels een aankoopkeuring in Zelhem bekijkt een onafhankelijk expert het verblijf. Handig, zo weet je snel meer over wat de huidige staat van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Dankzij een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

verkoopkeuring voor een woonobject

Een verkoopkeuring houdt in: een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een bestaande woning dat je te koop wilt aanbieden. Daarmee bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de bouwkundige staat van de woning. Jij komt hiermee serieus over en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je wekt daarmee vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als eigenaar van een huis ben je wettelijk verplicht om kopers goed te informeren aangaande de staat van het huis.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Aan de hand van een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. Het bouwkundig adviesbureau bekijkt alle opleverpunten en zal zijn kennis delen over bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De bouwkundige staat aan jouw kant en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • De kosten liggen tussen de €105 en €235.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een onderzoek naar de algehele staat van een woning. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning in te schatten. De bouwspecialist calculeert tevens de noodzakelijke investeringen om de woning op te knappen.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland komt doorgaans ter sprake op het moment dat je actief bent op de woningmarkt. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak verschillende gebreken. D.m.v. een woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Meestal wordt de keuring gedaan zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Daarbij worden de uitslagen van de keuring in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Ons advies: laat het doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Zelhem). Mankeert er het nodige aan de woning? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je dan een passend bod doen, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Het nadeel is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde schouw van de woning zonder verslaglegging. Gezamenlijk met de bouwkundig specialist uit de gemeente Bronckhorst doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling over de staat van de woning. Eventuele gebreken worden dan direct gesignaleerd. De expert weet vaak ook de kosten van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie