Bouwkundige keuring Halle

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een huis kopen of jouw huis verkopen? Een bouwkundige keuring in Halle laten uitvoeren is dan zeer verstandig. Door deze keuring wordt je een duidelijk beeld verschaft over de de gebreken van een woning en kom je achter de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Op basis daarvan kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Op deze website bieden wij praktische informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de financiële aspecten en bekijk je de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Halle.

 • Een bouwkundige keuring betekent meer inzicht in gebreken van een huis.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Halle onderzoek de woning grondig op vele punten.
 • De expert kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals het leidingwerk en en de CV-ketel en/of HR-ketel.
 • Het bouwkundig rapport bevat alles wat je moet weten over de staat van de woning inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Door deze inspectie heb jij meer zekerheid over de conditie van de woning waar je interesse in hebt.
 • Bij een hypotheek met NHG moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie variëren rond de €310 en €470.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Halle uitvoeren

Heb je belang bij een analyse van de bouwkundige staat van je woning of van een andere woning die je op het oog hebt? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Middels deze analyse weet je de probleempunten van de woning. Er wordt gekeken naar o.a. de fundering en en de staat van de isolatie. Zo wordt het overzichtelijk welke kosten er gemaakt dienen te worden om de verschillende problemen op te lossen. In aanvulling daarop krijg je meer zekerheid over onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Jij beslist zelf welk bedrijf de keuring uitvoert. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Bedrijven zoals een bouwadviseur, een architect, een bouwpartij of taxateur in Halle.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in december 2023
Wil je een woning voordelig laten controleren? Kijk dan eens naar een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij het doorlopen van het object geeft de bouwkundig expert een mondeling verslag van alle bouwkundige punten. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Plan het dan tegelijk in met een taxatie of een energielabel aanvraag. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op Bouwkeuringexpert.nl lees je ook handige uitleg over Verkoop woningkeuring.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Halle

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Om te beginnen moet je een specialist zoeken die het huis gaat inspecteren. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je kunt terecht bij allerlei architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Halle en omgeving.

 2. Woninginspectie

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de huidige woningbezitter & de aan- of verkoopmakelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De inspecteur bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst niets en er worden geen betimmeringen verwijderd. De specialist beschikt doorgaans over een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Resultaten bespreking

  Meteen na de woninganalyse vertelt de bouwkundige zijn beoordeling. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Op basis van de keuring stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. In dit document tref je een samenvatting van de observaties en eventuele onderhoudspunten. Bovendien vind je in het rapport een kostenindicatie om het woonobject te herstellen en/of renoveren.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Met het rapport in je broekzak kunnen de biedingen op de woning beginnen. Hierbij houdt je rekening met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Zijn de resultaten nog niet bekend? Het is mogelijk om dit op te nemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De gemiddelde kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €345 en €470. Het kostenplaatje bestaat uit allerlei variabelen. De oppervlakte en de inhoud van de woning bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de regio beïnvloedt de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Bovendien zit er ook weer veel prijsverschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Belangrijke punten zijn hoe snel de keuring kan plaatsvinden, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit heeft allemaal invloed op het kostenplaatje. In het overzicht hieronder vergelijk je de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Halle.

Soort huisAantal m2Prijsberekening
Flatwoning93 m2285 – €310
Rijtjeshuis100 m2€345 – €390
Hoekpand131 m2€405 – €435
Geschakelde woning166 m2€460 – €500
Herenhuis180 m2€505 – €540
Schema met de tarieven van een bouwkundig rapport december 2023.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Vraag prijzen op bij geschikte bouwkundigen in jouw woonplaats

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Onderdelen die je zeker moet meewegen wanneer je een inspecteur kiest: de kostprijs, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In de lijst hierna vind je contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Halle die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Zelhem, Gaanderen, Hummelo, Laag-Keppel en Hoog-Keppel.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-halle-7025

Regel online een aankoopkeuring

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Door middel van een aankoopkeuring in Halle controleert een onafhankelijk ingenieur de potentiële woning. Ideaal, zo krijg je goed inzicht in wat de actuele situatie en staat van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het woonobject.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Verkoopkeuring

Een verkoopkeuring houdt in: een onafhankelijke keuring van een bestaande woning dat je wilt verkopen. Zo verstrek je de benodigde info over de onderhoudssituatie van het huis. Je speelt open kaart en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als woningeigenaar ben je wettelijk verplicht om de nieuwe eigenaar goed in te lichten overde bouwkundige staat van de woning.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Dankzij een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundig expert controleert alle opleverpunten en weet hoe het zit met bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • Tarieven variëren tussen de €125 en €210.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een onafhankelijke visuele keuring van een woning. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om te kijken wat de staat van een woning is. Het rapport beschrijft de minimale investeringen om de woning op te knappen.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland laat je meestal uitvoeren wanneer je een bod wilt uitbrengen op een woning. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op verborgen gebreken. Met deze woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Meestal wordt de keuring uitgevoerd zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Standaard worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Het is aan te raden dit te doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Halle). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Op basis van de resultaten kan je een realistisch bod doen, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Het jammere is dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Samen met de bouwkundig expert uit de gemeente Bronckhorst wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door met betrekking tot de actuele staat waarin de woning verkeert. Mogelijke zorgelijke constateringen worden direct aangegeven. De ingenieur noemt ook een prijsindicatie aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de lage kosten en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie