Bouwkundige keuring s Gravenmoer

Direct bouwkeuring aanvragen

Ben je van plan een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in s Gravenmoer laten uitvoeren is heel erg verstandig. Daarmee krijg je een goed beeld van de de kwaliteit van de woning en inzage in de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Zo sta je sterker in de onderhandelingen. Op onze bouwkeuring-vergelijker lees je meer praktische informatie over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de kosten en check je de gegevens van bouwkundig adviseurs in s Gravenmoer.

 • Een bouwkundige keuring is een visuele controle van een bestaand huis.
 • De bouwkundig inspecteur in s Gravenmoer checkt de woning grondig op vele punten.
 • Hij of zij kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals bijvoorbeeld de plafonds en of er houtrot is.
 • Het bouwkundig rapport bevat een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Op basis van deze analyse krijg je een beeld van de de onderhoudsstatus van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • In het geval van een NHG-hypotheek vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €310 en €395.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in s Gravenmoer inplannen

Op korte termijn een analyse van de technische kwaliteit jouw eigen woning of van een huis dat je misschien wilt kopen? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Met deze keuring kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. Denk aan de kozijnen en en de staat van de elektrische installatie. Ook kom je er achter welke kosten er gemaakt moeten worden om de diverse problemen te verbeteren. Ook krijg je een overzicht van het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die de keuring uitvoert. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Je kunt terecht bij een bouwkundig adviseur, een architect, een bouwonderneming of taxateur in s Gravenmoer.

Besparen op een bouwkeuring in februari 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Probeer dan een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij de analyse van het object geeft de bouwkundig inspecteur snelle en concrete adviezen over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Combineer het dan met een taxatierapport en/of een energielabel onderzoek. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op deze website tref je ook praktische toelichtingen over Keuring voor woningaankoop.

Bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in s Gravenmoer

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Selecteer een bouwkundige

  Allereerst moet je een deskundige hebben die de woning gaat opnemen. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt terecht bij allerlei architecten, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in s Gravenmoer en omgeving.

 2. De keuring van de woning

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en/of de makelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De deskundige onderzoekt alles maar verplaatst geen huisraad en er worden geen betimmeringen verwijderd. Hij of zij heeft hiervoor o.a. een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Doorspreken conclusies

  Meteen na de woninganalyse deelt de bouwkundige zijn observaties. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Op basis van de woninganalyse krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. In dit rapport vind je een overzicht van de woning inclusief foto’s en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Daarbij krijg je ook inzage in een tariefoverzicht om het woonhuis te herstellen en/of renoveren.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Op basis van de resultaten kunnen de biedingen op de woning beginnen. Hierbij houdt je rekening met de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Wacht je nog op de uitkomsten? Het is mogelijk om dit op te nemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De gemiddelde kosten van een bouwrapport schommelen tussen de €335 en €435. Het prijskaartje hangt af van een aantal aspecten. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) zijn de belangrijkste. Ook de regio is van invloed op de prijs vanwege de reiskosten. Eveneens zit er ook weer veel prijsverschil tussen de verschillende adviesbureaus. Bekijk vooral goed hoe snel de keuring kan plaatsvinden, de volledigheid van het rapport en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit kent zijn weerslag in de definitieve prijs. In het overzicht hieronder berekenen we de huidige kosten van een bouwkundig rapport in s Gravenmoer.

Type huis WoonoppervlakGeschatte tarieven
Studio85 m2€300 – €315
Tussenwoning111 m2€360 – €380
Hoekhuis139 m2€400 – €450
Geschakelde woning171 m2€455 – €490
Herenhuis183 m2€530 – €550
Overzichtmet de tarieven van een bouwkundig rapport februari 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Vergelijk tarieven van professionele bouwkundigen actief in jouw regio

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Dingen waar je op moet letten bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de prijsverwachting, de levertijd, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In onderstaande tabel tref je adressen van bouwkundig adviesbureaus in s Gravenmoer die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of zoek naar adviesbureaus in Hulsel, Hooge Mierde, Lage Mierde, Oost West en Middelbeers en Haghorst.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-s-gravenmoer-5109

Wat is het belang van een aankoopkeuring?

Als je een woning gaat kopen kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Met behulp van een aankoopkeuring in s Gravenmoer controleert een objectieve ingenieur de woning. Niet zo gek, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de staat van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Middels een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het woonobject.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Hoe laat ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Met een verkoopkeuring bedoelen we een objectieve beoordeling van een bestaande woning die binnenkort op de markt komt. Hiermee verschaf je potentiële kopers inzicht in de gebreken van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als verkopende partij ben je wettelijk verplicht om kopers gedegen te informeren inzake de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. A.d.h.v. een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. Het bouwkundig adviesbureau controleert alle opleverpunten en kan je alles vertellen over de regels en normen in de bouw. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • De tarieven schatten we in tussen €125 en €190.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Waarom een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een complete en onafhankelijke keuring van een huis. De reden van deze bouwtechnische keuring is om te kijken wat de staat van een woning is. De bouwspecialist calculeert tevens de benodigde kosten om de woning toekomstbestendig te maken.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant laat je meestal uitvoeren als je interesse hebt in een woning. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak onderhoud problematiek. D.m.v. een woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Mede worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Normaal doet men dit voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in s Gravenmoer). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Met de uitkomsten van het onderzoek is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Het jammere is dat dit rapport het een en andere kost, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige bouwtechnische schouw zonder rapport. Gezamenlijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Dongen loop je hele woning door. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen gerelateerd aan de bouwkundige staat van de woning. Eventuele problemen worden direct benoemd. De bouwkundige weet vaak een richtprijs aangaande noodzakelijk herstelwerk. Pluspunt van de mondelinge keuring is dat het stukken goedkoper is en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie