Bouwkundige keuring Lage Mierde

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Lage Mierde laten uitvoeren is dan vaak geen gek idee. Hiermee zal je veel inzicht krijgen over de de herstelwerkzaamheden die eventueel uitgevoerd moeten worden en ontvang je een inschatting van de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Op basis daarvan creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op de verschillende pagina’s van dit portaal tref je uitgebreide informatie over de verschillende keuringen die er zijn, de investeringen en verschaffen we de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Lage Mierde.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke, nauwkeurige inspectie van een woning.
 • Een bouwkundig inspecteur in Lage Mierde onderzoek het huis op een objectieve en deskundige manier.
 • Deze persoon kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals o.a. de riolering en en hoe het met de isolatie gesteld is.
 • In het bouwkundig rapport vind je een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Zo heb je een duidelijk beeld van de gesteldheid van de woning waar je interesse in hebt.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €315 en €445.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Lage Mierde laten uitvoeren

Heb je belang bij een analyse van de staat en de waarde van jouw appartement of van een potentiële woning om aan te kopen? Dan heb je behoefte aan een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Aan de hand van deze analyse weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de kozijnen, het schilderwerk de technische staat van de CV-installatie. Ook achterhaal je welke kosten er direct gemaakt moeten worden om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Tevens krijg je meer zekerheid over onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Jij beslist zelf welk bedrijf de keuring uitvoert. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Denk aan een bouwinspecteur, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Lage Mierde.

Besparen op een bouwkeuring in juli 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Laat je informeren over een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Ten tijde van de controle van de woning geeft de bouwkundig adviseur een mondelinge samenvatting aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Wil je ook meteen de waarde weten? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Regel ook direct een actuele taxatie of een energielabel aanvraag. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op deze website kan je ook veel informatie vinden over Bouwkundige keuring rapportage.

Bouwkundig advies inwinnen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Lage Mierde

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Allereerst heb je een specialist nodig die de keuring gaat uitvoeren. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je hebt de keuze uit allerlei architectenbureaus, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Lage Mierde en omgeving.

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar & wellicht een makelaar wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De deskundige bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst geen huisraad en schroeft ook niks open. Deze persoon beschikt doorgaans over een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Resultaten doorspreken

  Na het onderzoek beschrijft de bouwkundigezijn observaties. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Middels de huis-analyse stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. Hierin staat een lijst met de waarnemingen en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Als bijlage vind je daar een tariefoverzicht om de woonruimte weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Dan kan je een openingsbod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met de eventuele kosten voor onderhoud. Wacht je nog op de uitkomsten? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De gemiddelde kosten van een bouwrapport liggen tussen de €345 en €475. De totaalprijs wordt vastgesteld op basis van verschillende punten. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) vormen voornamelijk de prijs. Ook waar de woning gelegen is speelt een rol omdat er soms reiskosten worden berekend. Tevens zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de verschillende aanbieders. Let vooral op de snelheid, de deskundigheid en ervaring van de expert en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit heeft allemaal invloed op de definitieve prijs. In de bijgaande tabel bieden wij de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Lage Mierde.

Soort woningOppervlakteGeschatte tarieven
Appartementje77 m2285 – €320
Rijtjeshuis114 m2€360 – €370
Hoekhuis140 m2€405 – €450
Twee onder één kap171 m2€455 – €480
Landhuis193 m2€525 – €550
Samenvatting met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Bekijk geschikte bouwkundigen in jouw woonplaats

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Dingen waar je op moet letten bij het keuzeproces voor een inspecteur: een inschatting van de kosten, levertermijn, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In de lijst hierna tref je gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Lage Mierde die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of bekijk adviesbureaus in Oost West en Middelbeers, Haghorst, Diessen, Esbeek en Biest-Houtakker.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-lage-mierde-5094

Waarom moet ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Aan de hand van een aankoopkeuring in Lage Mierde bekijkt een onafhankelijk partij het woonobject. Niet onverstandig, zo weet je snel meer over wat de actuele situatie en staat van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Tips en informatie over de verkoopkeuring

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een professionele en erkende analyse een bestaande woning die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Middels dit rapport geef je de andere partij inzicht in de staat van jouw huis. Jij komt hiermee serieus over en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als woningbezitter heb je de taak om de mogelijke koper goed in te lichten overde actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Via een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig specialist controleert alle opleverpunten en kan je alles vertellen over de regels en normen in de bouw. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • Prijzen variëren tussen de €99 en €230.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van een woning te achterhalen. De deskundige geeft ook een indicatie van de minimale investeringen om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant komt in beeld in het geval je een woning op het oog hebt. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op meerdere probleemgebieden. Door middel van deze woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd voordat het openingsbod wordt gedaan. Dikwijls worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Het is aan te raden dit te doen voor je een bod doet (via een makelaar in Lage Mierde). Worden er veel gebreken ontdekt? Met de uitkomsten van het onderzoek is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat je ook goed kunt onderbouwen. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Het nadeel is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Tegelijk met de bouwadviseur uit de gemeente Reusel-De Mierden bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen m.b.t. onderhoudstoestand van de woning. Potentiële gebreken worden direct aangewezen en besproken. De expert biedt ook een kostenoverzicht om deze problemen te verhelpen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de voordelige prijs en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie