Bouwkundige keuring Lobith

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Lobith laten uitvoeren kan veel onzekerheid wegnemen. Door middel van deze analyse krijg je een idee van de technische kwaliteit van de woning en krijg je een beeld van de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Door deze inzichten heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op ons woonplatform bekijk je informatie over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de investeringen en achterhaal je een schema met bouwkundig adviseurs in Lobith.

 • De bouwkundige keuring biedt informatie over onderhoud en problemen bij een woning.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Lobith analyseert het huis middels een uitgebreide checklist.
 • Hij of zij kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals bijvoorbeeld de riolering en en de staat van de elektrische installatie.
 • Het bouwkundig rapport omvat alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je een goed beeld van de de huidige staat van de woning die je op het oog hebt.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €325 en €415.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Lobith regelen

Heb je belang bij meer info over de algehele staat van een woonobject of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Dan heb je behoefte aan een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Middels deze keuring heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de staat van ramen, deuren en kozijnen en en de toepassingen van isolatie. Tevens weet je welke kosten er bij komen kijken om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Ook krijg je een idee van welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die deze keuringen kan uitvoeren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Bedrijven zoals een bouwkundig adviesbureau, architectenbureau, een bouwpartij of taxateur in Lobith.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in juli 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Kijk dan eens naar een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Tijdens het onderzoek van het gebouw geeft de bouwkundig expert een mondelinge toelichting van alle bouwkundige punten. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Plan het dan tegelijk in met een woningtaxatie en/of energielabel check. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op ons platform vind je ook meer gegevens over Oplevering nieuwbouw keuring.

Bouwkundige keuring regelen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Lobith

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige zoeken

  Allereerst neem je contact op met een specialist die de technische keuring gaat doen. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je hebt de keuze uit allerlei architectenbureaus, aannemers en bouwkundige bureaus in Lobith en omgeving.

 2. De inspectie van de woning

  Begeleid door de bouwkundige expert, de huidige eigenaar en / of de makelaar wordt de hele woning bekeken. De inspecteur doorzoekt alles maar verplaatst geen meubels en breekt of hakt niks open. De inspecteur neemt altijd spullen mee zoals een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Bespreken van de resultaten

  In aansluiting op de wooninspectie omschrijft de bouwkundige zijn observaties. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Aan de hand van de keuring zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. In het verslag lees je alle opvallende zaken en de waarnemingen en direct / noodzakelijk onderhoud. Daarnaast staat in het document een overzicht van de herstelkostenom het verblijf weer in goede staat te krijgen.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Is het rapport positief over de woning? Met het rapport in je broekzak kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Vergeet ze dan niet op te nemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning liggen rond +/- €300 en €460. Het prijskaartje is afhankelijk van een aantal punten. De oppervlakte en de inhoud van de woning vormen voornamelijk de prijs. Ook waar de woning gelegen is is van invloed op de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Bovendien zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Bekijk vooral goed de oplevertermijn, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit alles bij elkaar bepaalt het totale tarief. In de bijgaande tabel vind je overzichtelijk de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Lobith.

Soort huisWoonoppervlakGemiddelde prijzen
Appartement84 m2300 – €320
Tussenwoning120 m2€345 – €365
Hoekhuis129 m2€400 – €435
Geschakelde woning166 m2€450 – €495
Villa181 m2€530 – €545
Schema met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Bekijk info van geschikte bouwkundigen in de omgeving

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Onderwerpen die belangrijk zijn bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de prijzen, de oplevertermijn, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In de tabel hieronder verstrekken we adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Lobith die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Herwen, Aerdt, Pannerden, Babberich en Velp.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-lobith-6915

Aankoopkeuring voor een woning

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Lobith bekijkt een onpartijdige ingenieur het gebouw. Verstandig, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de staat van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het woonobject.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Informatie over verkoopkeuring

Met een verkoopkeuring bedoelen we een gedegen review van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat jij wil verhuren. Op basis daarvan geef je de andere partij inzicht in de bouwkundige staat van de woning. Je speelt open kaart en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als woningverkoper is het wettelijk je plicht de nieuwe eigenaar goed te informeren aangaande de onderhoudssituatie van het huis.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Wat is precies een opleveringskeuring?

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Dankzij een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwinspecteur loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en kent regels en richtlijnen in de bouw. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • Tarieven variëren tussen de €99 en €195.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een onderzoek naar de algehele staat van een woning. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van het huis inzichtelijk te maken. Daarbij geeft het inzicht in de herstelkosten die nodig zijn om de woning in goede staat te brengen.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland laat je meestal uitvoeren zodra jij een bod wilt uitbrengen op een woning. Vooral bij oudere woningen heb je kans op meerder onderhoudsproblemen. D.m.v. een woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Tevens wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Het is aan te raden dit te doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Lobith). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Met het rapport in je broekzak is de prijs die je wilt betalen realistischer, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Het jammere is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige schouw van de woning zonder verslaglegging. Begeleid door de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Zevenaar loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen m.b.t. de staat van de woning. Mogelijke zorgelijke constateringen komen meteen aan het licht. De deskundige kent ongeveer de kosten voor de herstelwerkzaamheden. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de lage prijs en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie