Bouwkundige keuring Haghorst

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Haghorst uitvoeren kan veel meerwaarde bieden. Middels deze inspectie zal je veel inzicht krijgen over de de onderhoudssituatieen inzage in de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Op basis daarvan heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. In onze uitgebreide documentatie bekijk je alle benodigde info over de verschillende keuringen die er zijn, de tarieven en vind je een overzicht met bouwkundig adviseurs in Haghorst.

 • Een bouwkundige keuring is een uitgebreide technische inspectie van de woning.
 • De bouwkundig inspecteur in Haghorst benadert het huis middels een uitgebreide checklist.
 • Er wordt gekeken naar de in het oog vallende aspecten zoals bijvoorbeeld de plafonds en en de CV-ketel en/of HR-ketel.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met de informatie en conclusies van de inspecteur met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Op die manier zijn er voor jou geen verrassingen meer omtrent de conditie van de woning die je wilt kopen.
 • Bij een hypotheek met NHG kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €305 en €450.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Haghorst plannen

Wil jij meteen een inspectie van de staat (en gebreken) van een woonhuis of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het betreft een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Dankzij deze analyse weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de gevel en en de staat van de CV-ketel. Tevens kom je er achter wat de financiële consequenties zijn om de geconstateerde issues op te pakken. Ook krijg je meer zekerheid over onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Jij beslist zelf welk bedrijf de keuring uitvoert. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Je kunt terecht bij een bouwkundig specialist, een architect, een aannemingsbedrijf of taxateur in Haghorst.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in juni 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Probeer dan de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij het doorlopen van het woonhuis geeft de bouwkundig expert een mondelinge samenvatting over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of wil je het energielabel weten? Kies dan ook voor een woningtaxatie en/of energielabel check. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op ons portaal bekijk je ook nuttige toelichtingen over Veelgestelde vragen.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Haghorst

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige zoeken

  Als eerste neem je contact op met een expert die de woning gaat opnemen. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je kunt een aanvraag indienen bij meerdere architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Haghorst en omgeving.

 2. De keuring van de woning

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de verkoper & de aan- of verkoopmakelaar maak je een rondje door de woning. De bouwspecialist checkt alles maar verplaatst geen huisraad en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. De specialist heeft hiervoor o.a. thermografische camera en een ladder.

 3. Doorspreken conclusies

  Meteen na de inspectie beschrijft de bouwkundigezijn bevindingen. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Het bouwkundig rapport

  Met alle bevindingen van het onderzoek zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. In dit rapport tref je een samenvatting van de woning inclusief foto’s en achterstallige onderhoudspunten. Als bijlage bekijk je hier een indicatie van de kosten om het woonhuis te herstellen en/of renoveren.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Op dat moment kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de eventuele kosten voor onderhoud. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Zorg dan dat je dit opneemt in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

De kosten van een bouwkundig rapport

De huidige kosten van een bouwrapport liggen tussen de €285 en €385. De prijs is afhankelijk van diverse aspecten. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) zijn de belangrijkste. Ook de plek van de woning heeft zijn weerslag op de prijs door de te verwachten reiskosten. Verder zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de grote en kleine spelers. Kijk goed naar levertermijn, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit kent zijn weerslag in de totaalprijs. In de vergelijker hieronder bekijk je de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Haghorst.

Type woningWoonoppervlakGemiddelde prijzen
Bovenwoning90 m2280 – €325
Rijtjeshuis114 m2€335 – €365
Hoekwoning129 m2€420 – €450
Geschakelde woning162 m2€450 – €490
Vrijstaand176 m2€505 – €555
Lijst met de tarieven van een bouwkundig rapport juni 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Bekijk goede bouwkundigen in de omgeving

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Dingen die van belang zijn bij het kiezen van een inspecteur: de kostprijs, de levertijd, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In het volgende schema vind je contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Haghorst die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Diessen, Esbeek, Biest-Houtakker, Biezenmortel en Udenhout.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-haghorst-5089

Advies over de aankoopkeuring

Als je een woning gaat kopen kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Middels een aankoopkeuring in Haghorst checkt een objectieve ingenieur de potentiële woning. Verstandig, zo weet je snel meer over wat de onderhoudsstatus van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Een verkoopkeuring bij verkoop van je huis

Een verkoopkeuring beslaat een inspectie van een woning die binnenkort op de markt komt. Op deze manier verschaf je potentiële kopers inzicht in de actuele staat waarin de woning verkeert. Je geeft volledige duidelijkheid en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als woningverkoper heb je de plicht om de potentiële koper te informeren over de staat van jouw huis.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Aan de hand van een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwadviseur check alle opleverpunten en past zijn vaardigheden toe rondom de geldende normen en regels in de bouwwereld. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €100 en €195.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een onafhankelijke visuele keuring van een woning. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van het huis inzichtelijk te maken. De deskundige geeft ook een indicatie van de herstelkosten die nodig zijn om de woning toekomstbestendig te maken.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant komt in beeld in het geval je een bod wilt uitbrengen op een woning. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van onderhoud problematiek. Met deze woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Dikwijls wordt het pas in gang gezet wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Evenzeer worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Dit wordt doorgaans gedaan voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Haghorst). Is er veel onderhoud nodig? Door gebruik te maken van het rapport kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Minpunt is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring betekent een schouw van de woning zonder verslaglegging. Tegelijk met de bouwkundig specialist uit de gemeente Hilvarenbeek loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen aangaande de actuele staat waarin de woning verkeert. Potentiële belangrijke herstelpunten worden dan direct gesignaleerd. De deskundige kent ongeveer de kosten om de onderhoudspunten te verbeteren. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de betaalbaarheid en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie