Bouwkundige keuring Oost West en Middelbeers

Direct bouwkeuring aanvragen

Ben je van plan een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Oost West en Middelbeers laten uitvoeren kan veel meerwaarde bieden. Door middel van deze analyse zal je veel inzicht krijgen over de staat van de woning en krijg je meer inzicht in de kosten om het huis in goede staat te brengen. Met die kennis sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op onze bouwkeuring-vergelijker verzamelen wij informatie over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de kosten en doorzoek je en tabel met bouwkundig adviseurs in Oost West en Middelbeers.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Oost West en Middelbeers inspecteert het huis middels een uitgebreide checklist.
 • De ingenieur kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals de staat van het leidingwerk en de technische staat van de CV-installatie.
 • In het bouwkundig rapport vind je alles wat je moet weten over de staat van de woning incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Met deze documenten krijg je een goed beeld van de de gesteldheid van de woning waar je interesse in hebt.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan is een keuring soms verplicht.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €280 en €495.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Oost West en Middelbeers regelen

Op korte termijn een inspectie van de bouwkundige staat van een woonhuis of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Dan heb je behoefte aan een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Door deze keuring weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de puien en kozijnen en of er houtrot is. Zo krijg je een overzicht van welke kosten er direct gemaakt moeten worden om de woning te herstellen en te verbeteren. In aanvulling daarop krijg je een idee van welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je mag zelf een partij kiezen die deze keuringen kan uitvoeren. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Bedrijven zoals een bouwkundig expert, een architect, een bouwpartij of taxateur in Oost West en Middelbeers.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in mei 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Kijk dan eens naar een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij de analyse van het huis geeft de bouwkundig expert direct live mondeling uitleg van alle bouwkundige aspecten. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of wil je het energielabel weten? Plan dan ook meteen een erkende taxatie en/of energielabel check. Dit scheelt veel geld. Op ons platform kan je ook veel informatie vinden over Tarieven bouwkundige keuring.

Bouwkundig rapport opvragen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Oost West en Middelbeers

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Om te starten zoek je een expert die het huis gaat inspecteren. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Er bestaan meerdere architecten, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Oost West en Middelbeers (regio).

 2. De analyse en keuring

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de verkoper en/of wellicht een makelaar maak je een rondje door de woning. De deskundige onderzoekt alles maar verplaatst geen huisraad en maakt geen schade. De expert gebruik vaak een ladder of een vochtmeter.

 3. Resultaten bespreking

  Na de wooninspectie komt de bouwkundige over de brug met zijn beoordeling. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Het bouwkundig rapport

  Steunend op de inspectie krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. In dit document lees je alle opvallende zaken en de staat van de woning en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Daarbij vind je in het rapport een schatting van de onkosten om het woonobject te herstellen en/of renoveren.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Is de uitkomst positief? Op dat moment kun je beginnen met je openingsbod. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele herstelkosten. Wacht je nog op de uitkomsten? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De huidige kosten van een bouwrapport liggen tussen de €275 en €460. De uiteindelijke prijs wordt vastgesteld op basis van meerdere punten. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 hebben de meeste invloed. Ook de plaats waar de woning staat is van invloed op de prijs in verband met de reiskosten. Daarbij zit er ook weer veel prijsverschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Kijk altijd goed naar wachttijd, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Al deze punten kunnen invloed hebben op de totaalprijs. In het onderstaand overzicht delen we de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Oost West en Middelbeers.

Type woningGrootteGeschatte tarieven
Bovenwoning80 m2300 – €305
Rijwoning115 m2€355 – €390
Kopwoning145 m2€400 – €450
Geschakelde woning168 m2€455 – €495
Vrijstaand185 m2€515 – €560
Overzichtmet de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport mei 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Vergelijk tarieven van erkende bouwkundigen in de regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Dingen die je zeker moet meewegen op het moment dat je een inspecteur selecteert: een inschatting van de kosten, de snelheid, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In onderstaande tabel verstrekken we adressen van bouwkundig adviesbureaus in Oost West en Middelbeers die wellicht beschikbaar zijn voor een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Haghorst, Diessen, Esbeek, Biest-Houtakker en Biezenmortel.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-oost-west-en-middelbeers-5091

Waarom een aankoopkeuring?

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Aan de hand van een aankoopkeuring in Oost West en Middelbeers bekijkt een onpartijdige specialist de woning. Niet onverstandig, zo weet je snel meer over wat de actuele situatie en staat van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Tips en informatie over de verkoopkeuring

Met een verkoopkeuring bedoelen we een inspectie van een bestaande woning dat je wilt verkopen. Middels dit rapport bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de staat van jouw huis. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als eigenaar van een huis is het wettelijk je plicht de koper gedegen te informeren inzake de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Dankzij een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. Een bouwkundige loopt de hele woning door (opleverpunten) en kan je alles vertellen over de geldende normen en regels in de bouwwereld. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • Prijzen variëren tussen de €120 en €230.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een onderzoek naar de algehele staat van een woning. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. Daarbij geeft het inzicht in de kosten die nodig zijn om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant komt in beeld wanneer je mogelijk een woning wilt kopen. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van verschillende gebreken. Met deze woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Meestal wordt de keuring uitgevoerd zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Vaak worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Je kunt dit het beste laten doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Oost West en Middelbeers). Worden er veel gebreken ontdekt? Op basis van het rapport is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Het jammere is dat het rapport tijd en geld kost, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Wat is een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede schouw van de woning zonder verslaglegging. Begeleid door de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Oirschot loop je hele woning door. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door met betrekking tot de bouwkundige staat van de woning. Eventuele noodzakelijke onderhoudspunten worden direct aangewezen en besproken. De specialist geeft ook een schatting van de kosten om deze problemen te verhelpen. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de lage prijs en de snelle levertijd.

Plaats een reactie