Bouwkundige keuring Hulsel

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een huis kopen of jouw huis verkopen? Een bouwkundige keuring in Hulsel laten uitvoeren is heel erg verstandig. Middels deze inspectie krijg je een concreet beeld van de technische kwaliteit van de woning en krijg je duidelijkheid over de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Door deze inzichten sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. In onze uitgebreide documentatie tref je aanvullende informatie over de verschillende keuringen die er zijn, de investeringen en achterhaal je de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Hulsel.

 • Een bouwkundige keuring is een visuele controle van een bestaand huis.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Hulsel checkt de woning grondig op vele punten.
 • Hij of zij kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals bijvoorbeeld de gevel en en de onderhoudsstaat van de keuken.
 • In het bouwkundig rapport lees je alle bevindingen van de deskundige met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Op basis van deze analyse zal je veel inzicht krijgen van de de actuele situatie en staat van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Bij een hypotheek met NHG kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie variëren rond de €310 en €475.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Hulsel afspreken

Wil je snel een inspectie van de staat (en gebreken) van jouw appartement of van een huis waar je interesse in hebt? Dan heb je behoefte aan een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Door deze analyse weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. De inspecteur bekijkt o.a. de dakbedekking en en de staat van de CV-ketel. Zo kom je er achter welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om mogelijke gebreken op te lossen. In aanvulling daarop krijg je meer inzicht in het onderhoud voor de lange termijn. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die langskomt om deze keuring te doen. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Denk aan een bouwkundig expert, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Hulsel.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in juni 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Ga dan voor een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Tijdens het onderzoek van het appartement geeft de bouwkundig specialist een mondelinge samenvatting over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Plan dan ook meteen een actuele taxatie en/of energielabel check. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op deze website lees je ook aanvullende informatie over Direct bouwkundig rapport.

Bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Hulsel

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Een bouwkundige zoeken

  Allereerst zoek je een specialist die de technische keuring gaat doen. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt terecht bij verschillende architecten, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Hulsel en omgeving.

 2. De analyse en keuring

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de huidige eigenaar en/of de aan- of verkoopmakelaar loop je alles in het huis na. De specialist beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar laat alles op z’n plek staan en schroeft ook niks open. Hij of zij neemt altijd spullen mee zoals thermografische camera en een ladder.

 3. Resultaten doornemen

  Meteen na de keuring beschrijft de bouwkundigezijn oordeel. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Gebaseerd op de wooninspectie wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. In het verslag staat een lijst met de staat van de woning en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Als bijlage bekijk je hier een schatting van de onkosten om het huis weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van de aangetoonde gebreken. Is het rapport nog niet officieel? Kies er dan voor dit te benoemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport variëren rond de €270 en €480. De prijs is afhankelijk van een aantal punten. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) hebben de meeste invloed. Ook de plek van de woning heeft een effect op de prijs (met het oog op reiskosten). Tevens zitten er forse prijsverschillen tussen de verschillende adviesbureaus. Belangrijke punten zijn levertijd van het rapport, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Al deze punten kunnen invloed hebben op het totale tarief. In de tabel hieronder delen we de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Hulsel.

Type woningOppervlakteGemiddelde onkosten
Etagewoning80 m2295 – €320
Tussenwoning119 m2€335 – €380
Hoekhuis142 m2€415 – €435
Geschakelde woning166 m2€455 – €490
Vrijstaand193 m2€520 – €550
Tabel met de tarieven van een bouwkundig rapport juni 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Vind geschikte bouwkundigen werkzaam in de regio

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Factoren waar je op moet letten bij het keuzeproces voor een inspecteur: de kostprijs, levertermijn, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In onderstaande tabel overhandigen we adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Hulsel die potentieel hun service kunnen verlenen bij een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Hooge Mierde, Lage Mierde, Oost West en Middelbeers, Haghorst en Diessen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-hulsel-5096

Voordelen van een aankoopkeuring

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Aan de hand van een aankoopkeuring in Hulsel bekijkt een neutrale partij het verblijf. Niet zo gek, zo krijg je goed inzicht in wat de onderhoudsstatus van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over de woning die je op het oog hebt.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Is een verkoopkeuring noodzakelijk?

Een verkoopkeuring beslaat een objectieve beoordeling van een pand die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Op deze manier bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de onderhoudssituatie van het huis. Jij komt hiermee serieus over en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als huiseigenaar ben je wettelijk verplicht om de kopende partij te voorzien van correctie informatie over de staat van de woning.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. D.m.v. een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundig adviseur loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en weet veel van de bouwprocedures en geldende normen. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • Tarieven variëren tussen de €120 en €230.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. De bouwspecialist calculeert tevens een prijsindicatie van de onderhoudskosten om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant laat je meestal uitvoeren op het moment dat je een nieuwe woning gaat kopen. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak onderhoud problematiek. D.m.v. een woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Meestal wordt de keuring uitgevoerd zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Evenzeer worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Dit wordt doorgaans gedaan voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Hulsel). Worden er veel gebreken ontdekt? Met het rapport in je broekzak is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Het nadeel is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Tegelijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Reusel-De Mierden loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen over de bouwkundige staat van de woning. Potentiële noodzakelijke onderhoudspunten worden meteen aangestipt. De specialist kent ongeveer de kosten aangaande noodzakelijk herstelwerk. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de lage prijs en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie